Şimdi Ara

Iphone os 3.0 pil/batarya sorunu çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim Iphone 3GS telefonumda pil sorunu vardı (alalı 1 hafta oldu) forumda yazan tüm arkadaşlar gibi 3 - 4 saat içerisinde tüm sarj bitiyordu. Forumları ve apple ın kendi sitesini okuyunca ve önerilenleri uygulayınca sorunu çözdüm. Yapılacak işlemler şunlar:

    1- Minimize use of location services: To disable location services, go to Settings > General > Location Services or use location services only when needed.
    (yer saptama hizmetinin kullanımının azaltılması: Bu hizmeti devre dışı bırakmak için: Ayarlar>Genel>Konum Servisleri "O" olacak
    2- Turn off push notifications: Settings > Notifications and set Notifications to Off:
    (Bildirimleri kapat> Ayarlar>Bildirimler "kapalı" olacak
    3- Fetch new data less frequently and Turn off push mail : Settings > Mail, Contacts, Calendars > Fetch New Data and tap Manually. To increase the fetch interval, go to Settings > Mail, Contacts, Calendars > Fetch New Data and tap Hourly. And Turn fetch new data off (appledaki iki açıklamayı birleştirdim.)
    (Yeni veri almını daha az kullan: Ayarlar> Mail, Kişiler, Tak.>Yeni verileri al > anında ileti (kapat) ve alt sekmede yeni veri alı "elle" ye dönüştür. İsteyen mail alma sıklığını saatlik yapabilir tabi pil ömrünü hesaba katarak.

    Bunlara ilaveten ileri düzeyde yer alan tüm mail hesaplarını "elle" ye dönüştür

    4-Minimize use of third-party applications: (Iphone uygulamalarının kullanımını azalat)

    5- Turn off Wi-Fi and Bluetooth: Settings > Wi-Fi and set Wi-Fi to Off. Settings > General > Bluetooth and set Bluetooth to Off
    (Wireless ı ve bluetoothu kapat:> Ayarlar>Wi-fi "kapalı" ve mavidiş için Ayarlar>General>Bluetooth "Kapalı"

    6- Turn off EQ:Applying an equalizer setting to song playback on your iPhone can decrease battery life. To turn EQ off, go to Settings > iPod > EQ and tap Off.
    (EQ kapat: müzik dinlenirken eq kullanımı batarya ömrünü kısaltır. Ayarlar>Ipod>EQ ve "Kapat"

    7-Turn off 3G: Settings > General > Network and set Enable 3G to Off.
    (3G uygulamasını kapat: Ayarlar>Genel>Ağ>3G "kapalı"

    Arkadaşlar bu denilenleri yaptıktan sonra telefonun sarjını fulledim ve stand by a aldım. Sonunda 1 saatte %100 den %99'a düştü. Umarım bu yapılanlar herkesin işine yarar







  • sadece os 3.0 lerdeki bir problem mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orqunori

    sadece os 3.0 lerdeki bir problem mi ?

    evet. 3.0 ve ondan snraki serilerde batarya sarj ve kasılma problemleri var
  • Apple'ın sitesinde herhangi bir ayrım görmedim ama apple tüm iphoneların update edileceğini düşünerek (en azından unlock edilmeyenler için) OS 3 için yazmıştır bunları.
  • oo hiç kullanmasak daha iyi valla 2.2.1 deyim o dediklerinin bi kısmı açık rahatım 3.1 i bekleyin arkadaşlar kasmayın bukadar...
  • Bu ne yaa, tam çözümü de yazsalarmış bari:
    Turn off your phone...
  • Arkadaşlar bişey farkettinizmi bilmiyorum, cihaz çok çabuk sarj oluyor, ben 3.0 da sarj durumu göstergesinde sorun oldugunu düşünüyorum. Bu nedenle sarj dolu simgesini görmeme rağmen, 2 saat kadar daha sarjda bıraktım, kesin olarak farkettiğini söyleyebilirim, pil bitince tekrar deneyeceğim bunu.
  • arkadaşlar ben 2 gün önce 2.2 versiyondan 3.0 versiyona geçiş yaptım. jbli cihazır. backup aldım. Cihazımda maşşalah bir kasılma ya da şarj problemi yaşamadım. Dediginiz bütün uygulamaları yaptım, dün gece şarja takıp full doldurdum şarjı, gece uygulama indirdim sabaha kdr da kapatmadım aleti. 3 saat müzik dinledim uygulamalar indirdim sürekli sms gönderip aldım ve şarjım şuan yüzde 75 dolulukta kasılma problemleri de yaşamadım şuana dek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Arkadaşlar bişey farkettinizmi bilmiyorum, cihaz çok çabuk sarj oluyor, ben 3.0 da sarj durumu göstergesinde sorun oldugunu düşünüyorum. Bu nedenle sarj dolu simgesini görmeme rağmen, 2 saat kadar daha sarjda bıraktım, kesin olarak farkettiğini söyleyebilirim, pil bitince tekrar deneyeceğim bunu.



    Etkili oldu mu bu yöntem?
  • İlk denememde 1.gün zor giden sarjım, gece 12 gibi %66 daydı hala. Sabah kalkınca bi 15dklık daha telefon görüşmesi yaptım, %63 te şu an.

    Kullanımım ise gün içinde mail kontrol, yoğun telefon görüşmesi (2.5 saat görüşme yapmışım baktım), yoğun sms (60 civarı) şeklinde.

    3G kapalı, Mail hesabı kapalı, bildirimler kapalı, konum belirleme kapalı, ssh kapalı, ekran parlaklığı ortanın üzerinde, otomatik parlaklık açık.

    Bi deneyin isterseniz, kaybedeceğiniz bişey yok zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.