Şimdi Ara

iPhone eSIM hakkında (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
32
Favori
154.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amerika'dan sin yuvasız iPhone 14 pro Max getirdim günlerdir e sim yüklemeye çalışıyorum olmuyor. Daha doğrusu e sim yükleniyor ama operatör şebekesi gelmiyor. Sadece WiFi aramaları yapabiliyorum. Mesajlar WiFi açıkken geliyor bende atabiliyorum. Sim yuvası olmadığı için E-simli kullanmak zorundayım.

    Telefon kaydı ve kullanılan numara eşimin adına. Btk tarafından herhangi bir kısıtlamanın olmadığını söylediler
    Sorun operatör kaynaklı gibi gözüküyor.

    Şuan elimde tablet var resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünen o ki DH cenahı bu eSIM olayını yine bir fırsatçılık olayına dönüştürmüş. Kayıtsız cihazları kullanabilmek için bir kaçak yol bulmuşlar bu arkadaşlar kendilerince... Yakında bu olay da patlar... BTK bu duruma mutlaka el atacaktır... Bi akıllı bi siz varsınız anladığım kadarıyla...

  • İşinize yarayacak ek bilgi geçeyim, anlatacaklarım çift esim kullanan iPhone 14 Pro Max ve TRCELL özelinde diğer operatörler hakkında bilgim yok ama ülkemizde esim altyapı sağlayıcı (protahub) tek olduğu için muhtemelen aynıdır;


    Aşağıda yazdıklarımın hepsi kendi tecrübemdir, yurtdışına çıkıp hattımın sağlam bir yurtdışı paketi olmasına rağmen şirket yetkilisinin hattımı açıyorum diye dolaşıma kapatmasından, ikinci hattımın kontorlu olup paketin bittiğini fark etmemem neticesi yaşanan olaylar silsilesi neticesi facetime ve imessage yi patlattım üstüne çözüm için 40 takla atarken aşağıda çözümünü yazdığım olaylar yaşandı, çözüm ararken o kadar çok aşağıda olaylardan birini yaşayan denk geldi ki 39 derece ateşle üşenmeden yazmak istedim.



    1# Esim tek kullanımlık mı; Hayır efendim, esim destekleyen telefonlarda EID veya CSN diye bir seri numara bulunur ve etkinleştirme esnasında operatöre imei yanında bu kodda gönderilir dolayısı ile esim çalıştırdığınız telefonda barkodu kaybetmediğiniz sürece defalarca kez silip yeniden yükleyebilirsiniz, en az 6 defa bizzat kendim silip geri yükledim.


    2# Esimlerin yeri değişir mi; evet değişir ve hiçbir sıkıntı çıkmaz dediğim gibi etkinleştirmede EID/CSN kullanılıyor, imei sadece kayıt kontrolü için. Yani simlerin yerini değiştirerek hattın çalıştığı imeide değişmiş oluyor. İki esimide silip ilk hangisini okutursanız dolayısı ile ilk imei onun olacak. 1 numaralı işlemi yaparken hadi dedim önce şunu okutayım deyince oldu.


    Önemli: 1 ve 2 numara için Aktivasyon öncesi telefonunuzun kısıtlama olmayan bir wi-fi ağına bağlı olduğundan emin olun.


    3# Esim numara gözükmeme; Telefonunuzda problem olduğunu düşünerek ağ ayarlarını sıfırladınız ve yeniden başlattığınızda sadece hat etiketinin olduğunu ve numaranızın olmadığını görüyorsanız en pratik yol telefonu sıfırlayarak icloudtan tekrar geri dönmek. Yedek çok eskiydi döndünüz olmadı yada icloud yedeklerini de sildiniz geri dönecek bir yedek yok derseniz sıradaki çözüm.


    4# Esim numara kurtarma; Üstteki maddeyle alakalı olarak telefonunuza esimleri tut diyerek full format attığınızda geri dönecek bir yedeğiniz yoksa başınıza gelebilir bu aynı zamanda facetime ve imessage nin tekrar aktif hale gelmesi içinde bir çözüm.


    iki hattınız içinde 2200 a bir alt pakete geçmek için sms atın, yani çoğunuzda 4.5G aktiftir ben havalimanında denemek için 5G açmıştım walla gayet de deli gibi hızlıydı neyse diyeceğim şu 2200 'a 3G yazın ve bekleyin talebiniz alındı mesajı geldiğinde zaten hat sapıtıyor şebeke bulamıyor ayarlardan LTE yerine 3G seçin ve telefonu bulma özelliğini geçici olarak devre dışı bırakıp kapatın. 1 dakika bekleyin ve açın ve 2200'a 4.5G aboneliği için bir daha sms gönderin gelen cevap sonrası şakkadanak numaranız hücreselde etiket yanında gözükmeye başlayacak.


    Bu arada 2200 a Turkcell wifi için HDSES yazarak tekrar gönderin.




    BONUS Facetime ve imessage aktivasyon hatası; 4. maddedeki işleri yapacağız ama onu da yazayım tam olsun; burada yazacaklarım yurtdışı sms gönderme sorunu olmayan, hattında yeterli bakiyesi olup daha önce kullandığı halde benim gibi iPhone eSIM hakkında  sebepsiz aktivasyonu bozulanlar için;


    a. Facetime ve imessage ayarlarına girerek apple kimliğini kullanmayı devre dışı bırakın, ikisini de çentikten kapatın.


    b. 2200 'a 3G yazın ve bekleyin talebiniz alındı mesajı geldiğinde sonrasında telefonu bulmayı geçici devre dışı bırakarak kapatıp 1 dk sonra açın, ekrana sms uyarısı gelirse vazgeç seçin.


    c. 2200'a 4.5G aboneliği için bir daha sms gönderin oda ne mesaj gitmiyor iPhone eSIM hakkında  çünkü şebeke yok hemen hücresel ayarlardan LTE yerine 3G seçin şebeke geldiğinde mesajı tekrar yollayın ve 4.5G kullanmaya başlayabilirsiniz mesajı geldiğinde LTE ayarını eskisi gibi yapıp uçak moduna alıp çıkın. Geçmiş olsun oda çalışacaktır.


    Hatam varsa affola, hastayım gidip yatayım artık





  • Arkadaşlar Selam,


    Benim şöyle bir sorunum var.

    E-sim Türkcell

    Şirket Hattı Vodafone


    Vodafone şirket hattımı şirket bana kayıtlı kullanıcı olarak tanımladı ve edevlette görüyorum.


    Şimdi Önce şirket hattını aktif ediyorum. Bir problem olmuyor şebeke geliyor daha sonra Şahsi hattımı Türkcell'i aktif ediyorum bu sefer türkcell geliyor ama şirket hattının şebekesi gidiyor.


    Nerede hata yapıyorum ?

  • Aşağıdaki gibi oluyor :)


    iPhone eSIM hakkında

    iPhone eSIM hakkında

    iPhone eSIM hakkında

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • yemre2000 Y kullanıcısına yanıt

    türkcell deki sorun tamimiyle bilgisizlikten kaynaklanıyor şimdi yurt dışından gelen telefonu 120 gün boyunca kullanıp imei si kapatılan arkadaş gidiyor türkcelle e sim almaya fiziksel sim kapandığı için esim alıcağından e simi tanımlamadan içindeki sim kartı çıkarıyor telefonda içinde sim kart olmadığı için e simi direkt 1.ci imei ye tanımlıyor yani 120 gün kullanılıp kapatılan imei ye türkcell de bu sefer yurt dışı cihazlarda çalışmıyor diyor 1 sim kapanıp e sime geçilip 120 gün daha kullanılacaksa mutlaka cihazda 1 adet sim kart takılı olmalı

  • Cift e-simli 14 prolarda 2 e-simi de aktif olarak kullanan var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih407 F kullanıcısına yanıt
    2 tane Amerika menşeli 14 promax e e sim tanımladım. Fakat ikisinde de servis yok yazıyor. Wi-Fi aramayı açınca Turkcell Wi-Fi çıkıyor ama hücresel olarak Turkcell yok. 1 saat geçti değişiklik yok. Tecrübe eden oldu mu önceden ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ondemand O kullanıcısına yanıt

    hocam çözüm bulabildiniz mi açıldı mı cihaz bende aynı şeyi yaşıyorum

  • ceyvit C kullanıcısına yanıt
    1 i açıldı diğeri açılmadı maalesef bekliyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • runeterra kullanıcısına yanıt

    Bir yerde şöyle birşey okumuştum. Çift e-sim olan telefonlarda hücresel kısmında " hücresel geçişe izin ver seçeneğini aktif hale getirmek gerekir" şeklinde bir açıklama vardı. Umarım faydası olur.

  • avcı001 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam,

    Benim problemim şöyle çözüldü. eSim aktif olmadığı için yani aktivasyonu yapılmadığı için sorun yaşadım. 4-5 saat sonra aktif olunca hattım şuan problemsiz bir şekilde kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkdaşlar a2896 kodlu cihaz aldım kutu üzerinde imei/meid yazan numara telefondan bakınca ön sim imei diye gözüküyor imei2 yazanda arka sim sim2 olarak gözüküyor. bu telefonda esim var mı varsa hangisi? yada çift fiziki sim mi var?

  • Gezendelili G kullanıcısına yanıt
    Cihazınız çift fiziki sim, e-sim bulunmuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wolkan33 kullanıcısına yanıt

    o zaman kayıt yapılırken 2sinide fiziki sim seçeceğiz... aldığım yer biri esim demişti sanki yada ben yanlış anlamışım...

  • Vestelcellde e-sim hat var mı?

  • emin616 kullanıcısına yanıt

    Aynı durumdayım.Sorunu nasıl çözdünüz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memedince kullanıcısına yanıt

    24 saat içerisinde hattınız geliyor. İlk e sim tanımlamadan sonra sinyal hemen gelmiyor. Operatör tam olarak cihazı tanımıyor. Yaklaşık 12 saat sonra telefonu kapatıp açın sinyal yoksa 2-3 saate bir cihazı yeniden başlatın sinyal gelecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben türk telekomdan esim aldım anında geldi şebeke, en sorunlu olması gereken operatör halbuki. sorun yaşayanlar türk telekom ile yaşıyor musunuz?

  • Abd’den sadece ESİMLİ iPhone 14 Plus getirttim ve Turkcell’de e sim e hatttımı geçirdim.


    wifi aramalarında sorunyok ama normal şekilde ne arama yapabiliyorum ne de mesaj geliyor, daha önce aynı sorunu yaşayanlar olmuş, kendiliğinden düzelmesini mi bekleyeyim ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.