Şimdi Ara

iPhone'dan Sildiğim Mailler Mail Hesabında Silinmemiş Görünüyor. Neden?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
19.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    iPhone'un işletim sistemiyle beraber hazır olarak gelen mail uygulamasına hotmail hesabımı ekledim. Ancak çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım, bu durum herkeste mi böyle yoksa benim yapmam gereken bir ayar falan mı var bilmiyorum.. iPhone'dan maillerimi okuyorum ve sonra bazılarını siliyorum. Ancak bilgisayardan hotmail hesabıma girdiğimde iPhone'dan okuduğum maillerin henüz okunmamış, sildiğim maillerin ise silinmemiş olduğunu görüyorum, yani birbirinden bağımsız çalışıyor sanki.. Tabi bu durum aynı işi iki kere yapmaya ve herhangi bir mailin okunup okunmadığı konusunda kafanın karışmasına neden oluyor.

    Bu durum normal mi? Bunu düzeltmek yani mail hesabında yapılan işlemlerin iPhoneda ve bilgisayarda birbiriyle bağımlı, senkronize çalışması için yapılabilecek herhangi birşey var mı? Teşekkürler..



  • Herkeste öyle olması lazım. Benim Hotmail'de de öyle.
  • Hotmail hesabı maalesef bu şekilde. Hotmail' in IMAP desteği yok olmasından kaynaklanıyor.
  • BENDE DE OYLE
  • tam hatırlamıyorum ama bunun için bir ayar vardı diye hatırlıyorum.

    ancak şuan i4 te baktım böyle bir ayar gözükmüyor.

    ancak 3g mde vardı böyle birşey.
  • bir problem yok normal bir durum
  • Ama çok saçma ve ve can sıkıcı bir durum; psota kutusundan sildiğimiz maillerin aslında silinmemesi veya okuduklarımızın hala okunmamış görünmesi.. Umarım bir yolu vardır bunu eşdeğerlemenin..

    quote:

    Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

    tam hatırlamıyorum ama bunun için bir ayar vardı diye hatırlıyorum.

    ancak şuan i4 te baktım böyle bir ayar gözükmüyor.

    ancak 3g mde vardı böyle birşey.



    T®an©e Addi©T umarım hatırlayabilirsiniz. Eğer hatırlar da buraya yazarsanız çok memnun olacağım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Ama çok saçma ve ve can sıkıcı bir durum; psota kutusundan sildiğimiz maillerin aslında silinmemesi veya okuduklarımızın hala okunmamış görünmesi.. Umarım bir yolu vardır bunu eşdeğerlemenin..

    quote:

    Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

    tam hatırlamıyorum ama bunun için bir ayar vardı diye hatırlıyorum.

    ancak şuan i4 te baktım böyle bir ayar gözükmüyor.

    ancak 3g mde vardı böyle birşey.



    T®an©e Addi©T umarım hatırlayabilirsiniz. Eğer hatırlar da buraya yazarsanız çok memnun olacağım..

    dostum buldum.
    ayarlar-mail bölümüne gel.
    daha sonra ekledigin bir hesabı seç
    açılan bölümde ileri düzey diye seçenek var.onu seç
    karşına çıkan ekranda sunucudan sil seçenegi var.oradan değiştirebilirsin.

    yalnız bu ayarı sadece hotmail hesaplarımda yapabiliyorum.
    gmail hesabımda gözükmüyor böyle bir ayar




  • Dostum çok teşekkür ederim gerçekten.. Çünkü çok fazla mail alan birisiyim ve hangisini sildim silmedim, hangisini okudum okumadım diye sürekli karıştırıyordum ve çok sinir bozucu bir durumdu benim için. Şimdi halloldu, çok sağolasın..
  • valla bendede öyle ta 2008 yılından mail geldi anlamadım
  • Hay sağol kardeşim. Bilen bilmeyen herkes yazıyor. yok desteği yokmuş normal bir durummuş falan :))
    Tekrar teşekkürler
  • rica ederim arkadaşlar.
  • T®an©e Addi©T arkadaşıma ilgisinden ve yardımından dolayı çok teşekkür ederim. Fakat onun belirttiği ayarları yapıp bir süre kullandıktan sonra da mail hesabımın iPhone'da ve sunucuda (yani internetten ulaştığımız mail hesabında) senkronize çalışmadığını, örneğin iPhone üzerinden sildiğimiz mailin aslında sunucudan silinmediğini ya da okuduğunuz mailin okunmamış olarak göründüğünü farkettim. Haliyle bu durum can sıkıcı ve kafa karıştırıcı, sildiğinizi düşündüğünüz bir maili silinmemiş olarak görmek, okuduğunuzu düşündüğünüz bir maili okunmamış olarak görmek hiç kimse için pek istenen bir durum olmasa gerek..

    Sonunda nette gezinirken bir yazı ilgimi çekti, o yazıda bu sorunun yanıtını bulmuş oldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Belki aynı sorundan muzdarip birisi olur ya da ilerde araştıran birisi bulur da faydalanır diye. Çünkü çözümünü bir türlü bulamadığınız birşeyin, başkaları tarafından çözüldüğüne ve bir forumda paylaşıldığına rastlamak hakkaten güzel bir duygu..

    Hotmail hesabımınızın sunucudaki mail hesabımızla senkronize çalışması için yapılması gereken tek şey, iPhone'a bir hotmail hesabı eklerken karşımızda çıkan listede "Hotmail" olmadığı için "Diğer" seçeneğini kullanmak yerine "Microsoft Exchange" seçeneğini kullanmak. sonrasında yapılacak ayarlar aşağıda verdiğim linkte mevcut..

    http://www.iphoneturkey.biz/2010/08/iphone-ve-ipadde-hotmail-icin-exchange-activesync-konfigurasyonu.html




  • valla hocam ben hiç kullanmamıştım o özelligini.çünkü önemli mailler olabiliyor ve yanlışlıkla silerim falan diye o seçenegi kapatıyordum.

    zaten işe de yaramıyormuş desene
  • Evet T®an©e Addi©T, "Sunucudan Sil" şeklinde bir ayarı işaretleyince ben de senkronize çalışacağını düşünmüştüm ama bir süre kullandıktan sonra farkettim ki durum değişmiyor. Bu arada bahsettiğim linkteki ayarlarla hotmail hesabı eklendiğinde yanlışlıkla silmek sorun olmuyor, çünkü silinen mailler çöp kutusuna gidiyor ve oradan gelen kutusuna tekrar taşıma imkanı var..
  • ben de tam bu konuyu araştırıyordum yardımlardan dolayı çok teşekkürler ^^
  • Arkadaslar merhaba iphone maillerimde gmail ekli gmaile gelen maillerimi gelen kutusundan siliyorum oradan çöp sepetinden de siliyorum falan bir kac gün veya bes dk sonra baktımda tüm postalar sekmesinde sildiğim bütün mailler duruyor yıllardır iphone kullanıyorum hic böyle birşey olmuyordu iphone 11 pro aldım maillerimi yükledim ve böyle bir sorunum var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.