Şimdi Ara

İphone 6s error9 ve error78 hatası kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam size başıma gelen ve çok uğraşarak çözüme ulaştığım bi anımı anlatacağım




    Bataryası değiştirilmek için bana gelen bir 6s telefonun bataryasını değiştirdim lakin telefon başlangıçta elma logosunda kalıyordu bende recovery moda alıp yazılım güncellemeyi veya geri yükle yapmayı denedim ama ne yapsam nafile bir türlü yazılım atamıyordum. sürekli error 9 yada error 78 veriyordu. Çözümü bulduktan sonra sizlerle paylaşmak istedim çünki insanlara faydalı bir birey olmak beni mutlu ediyor. Çözümü sayemde bulan birisi varsa bi hayır duası beni mutlu eder.




    error 9 ve 78 hatasının sebepleri:




    1-Yerlerine yanlış yerleştirilmiş vidalar(her vidanın yeri farklı anakarta kısa devre olabiliyor )


    2-nand entegresi


    3-orjinal olmayan kablo


    4-yazılımsal sorunlar




    çözüm yöntemleri




    1-önceki teknik servis vidaları yanlış takmış olabilir yada siz karıştırmış olabilirsiniz ayrıca ekran çıtasındaki demirler anakarta kısa devre olabilir . Batarya ve ekran koruma demirlerini sökerek ekranı 90 derece dik konumdayken yazılım yüklemeyi deneyin bu muhtemel kısa devreleri önlüyebilir.




    2-nand entegresi yanmışsa elma logosundayken takılı kalma yerine belli aralıklarla restart atabiliyor buradan tespit edebilirsiniz




    3-Telefon bilgisayara recovery modda takıldığında bilgisayarın bildirim sesine dikkat edin bilgisayara eğer bildirim sesi gelmediyse telefon okunmamış demektir.




    4-İtunes yerine 3u tools kullanın




    Benim çözüm şeklim telefonun koruma demirlerini söktüm elimdeki orjinal samsung kablosu ucuna iphone dönüştürücü taktım çünki elimdeki iphone kablom çakmaydı ardından 3u toolsu açtım yazılım olarak iphonenin dosyaları içindeki orjinal imajı seçtim(itunesten indirilen) ardından en önemli yer aşağıdan QUİCK FLASH MODE seçeneğini seçtim ve yazılımı yükledim bunlar dışında denemediğim yöntem kalmamıştı umarım sizinde işimize yarar.








  • O kadar uğraşmaya gerek yoktu error 78 çözümü zaten QUİCK FLASH MODE
    Önemli olan bilgileri kaybetmeden bu hatayı çözme , o da sanırım henüz yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.