Şimdi Ara

iPhone 6 ve 6 Plus cihazlarında bükülme sorunları ortaya çıkmaya başladı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
845
Cevap
6
Favori
28.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bükülme olayı çok ta yeni birşey değil yıllar önce kaç kişinin cebinde e250 ler büküldü de ekranları kırıldı. Bence burada bükülmeye neden olan şey apple ın iphonelarda bataryayı ince uzun ve tek tarafa doğru yerleştirmesi. Bataryayı telefonun %80 ini kaplayacak şekilde yerleştirip boşta kalan yerleri çelik destekle destekleseydi bu sorun olmaxdı diye düşünüyorum ( fizikçi falan değilim ben sadece fikrimi söylüyorum )

  • bence katlanabilir telefon yapmışlar
  • Apple : Sizin için en iyisini yaptık bükülme özelliği ile kırılma durumu ortadan kalktı

    1 sene sonra

    Apple : Sizin için en iyisini yaptık ve en iyisi bu kesinlikle bükülme sorunu yok
  • Bana kalırsa #BendGate için tek çözüm bükülen cihazların ücretsiz değişiminin yapılması, doğuş otonun dsg konusunda uyguladığı politikaya benzer bir yol izlenebilir, tabi kötü niyetli kullanımı da bir şekilde sınırlama getirerek engel olabilirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan_kolay

    quote:

    Orijinalden alıntı: CozgurY

    arkadaşlar hakkaten fizik bikmeden genleşme yamulma metal plastik dinlemeyen saçma saparna yarumlar yapmışsınız...

    Arkadaşlar plastik kasa olsaydı eğer bükülse eski konumuna gelirdi ama bu seferde plastik kalitesiz olurdu metal kasa bu nerede görünmüş metalin büküldükten sonra eski konumuna geldiği... 5.5 inc ekran note 3 ve note 4 ten daha büyük bir yüzey ve tamamen arka kapak metal insan istddiği zaman normaldir bükmesi bukadar abartılacak bir durum yok biraz mantık biraz fizik işi çözersiniz aslında...
    Sonuçta alüminyum bir malzeme alüminyum nekadar mukavemetli olarabilrki...
    koskaca firma bilmezmiydi 4-4s teki gibi çelik kasa yapmayı... çelik çok daha ucuz halbuki...
    Ama bu sefer çok ağır olurdu insanlarda yuh bune ya yanımızda tuğlamı taşıyoruz gibi bişi derlerdi. sonuçta diğer cihazlarda hatta note 4 geldiğinde de göreceksiniz kolaylıkla bükülebilcek bir telefon olacak kaldıki plastik arka kapağı düşündüğünüzde ikiye bile katlayabilir bir insan istediğinde. Önemli olan burada hangi firma olduğu deil a,b,c ne farkeder önemli olan şey bizim milletimizin eleştiride bukadar sert olması hiç bir şekilde mantık kullanmadan yorum yapmaları.

    Özetle ne yaparsanız yapın bu millete yaranamazsınız kimse hiç bir konuda taktir etmez heleki biizim milletimiz sadece oturup saçma saparsa eleştirmeyi bilir böyle bir konunun altına cahilce bukadar çok yorum yazlması gerçekten içler acısı bir durum...

    Zaten bu yorumları yazarların hepsi cahil bi sensin akıllı ve fizik bilen birisi.. Metal kasa derken bile kendinle çelişiyorsun.. HTC One M8 modeli de metal kasa ama bük bakalım böyle bükülür mü..!!! Zoruna giden yorumları zekice sandığın üslubunla absorbe ederim havası var sende ama aslında belliki haklı yorumlar sana çok dokunmuş bay forumdaki tek fizik bilen zeki insan...

    evet saçma bir cevap daha işte one m8 bükülmesi daha zor ama bükülmez deil bükülmesi zor çünkü adamlar fizik kuralları gereği daha ince düşünmüş olmalılarki kasanın arka tarafaını kavisli yapmışlar ve tabikide bu sebep ile bükmek çok daha zor. Kimse bu telefonları aldığı zaman kasten bükmeye çalışmaz okadar para verdikten sonra. Kaldıkı ufak tefek problemler illaki çıkacak. Bende ticaretle uğraşıyorum ve bilimum malzeme satıyorum bazı markaları sanki kendim üretmişim gimi arkasında duruyorum çünkü sağlamlığından şüphem yok ama insanların neyi nasıl kullandığını bilemezsin istediğin kadar kaliteli yap insan yapıısı illa bişilerde bi yanlışlık yada özür çıkabiliyor yada insanlar bi şekilde yanlış kullanımla bozabiliyor. Tabi böyle durumlarda direk değişim ıvır zıvır yapıyoruz oda biziim ticaret sistemimiz. Ama olay şu herşey olaiblir bir ürün ,istediği kadar kaliteli olsun istediği kadar kusursuz üretilsin en iyiside olsa illaki bir takım sorunlar olabilir buda normaldir bu arada ben en iyi telefonu apple yapar demiyorum yanlış anlaşılmasın ama normal kullanımda bir yamulma hiç bir telefonda olmaz yaşanmaz illa arka cebine koyman lazım oda ağır bir insan felan olacan derken iltimalleri düşük bir durum. eşşek kadar telefon normaldir zorlama anında yamulması.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ol-cay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    5.5 inclik telefonu pantalon cebine koyarsan ne olur ki başka?

    Hangi telefonmuş o aga bükülen yav bana da göstersene merak ettim.Biz ne kullanıyoruz acaba,yada neremizde taşıyoruz.


    Onun bilmiyorum nerende taşıdığını. Yan cebe bile zor sığarken arka cebe koyarsan yamulur. Basit fizik kuralı. Verdiği rahatsızlık da cabası.
  • Bu adamlarda nasıl bir g.t var nasıl ceplerinde eğebiliyorlar telefonu lan???? s4 var bende kot cebi ufaksa sadece otururken hissediyorum da büyük cepte bacağımla paralel hareket ediyor telefon. E telefon otururken leğen kemiğine değiyorsa siz de çıkartıp oturacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya


    quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    5.5 inclik telefonu pantalon cebine koyarsan ne olur ki başka?

    Note 2 5.5 inch ve 2 yıldır cebimde taşıyorum. Neden eğilmiyor sence?

    Atık çöp plastiğinden üretilmiş olduğu için ve esnediği için olabilirmi?

    Lütfen cihaz hakkında bu kadar bilgisizken yorum yapmayın.

    Pantalonun yan cebinde bir nebze sağlam durur ama arka cepte taşınamaz.




  • CozgurY C kullanıcısına yanıt
    Ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve günde onlarca müşteri ile görüşüyorum, bir ilgi alanımda elektronik cihazlar olduğu için size burda kimlerin bu telefonu aldığının analizini çok rahat bir şekilde çıkarabilirim. Sanmaki o insanlar senin benim gibi bu işe meraklı. 60 yaşında hacı abi elinde iphone 5s ne anlar ram den megapikselden full hd quad hd den.. yani apple bu telefonu satacak ama satacak demek veya apple olması demek cihazı eleştiremeyiz anlamına da gelmez.. burda insanlar şunu kabul etsin iphone pahali bir telefon değil ülkemizde pahalı bir telefon aslında yurt dışında satılan fiyatlara bakarsak rakiplerin de daha kaliteli malzeme ve işçiliğe sahip olanları var..

    burda fizik konuşmak çok yersizdir çünkü ürün kendisini belli ediyor.. tabiki kimse telefonuna bu işkenceyi yapmaz ama kimsede arabam bakim harbiden 5 yıldız ediyormu diye duvara vurmuyor.. sonuçta kaza testleri bile bize bir satın alma kriteri sunuyorsa buda böyle bişeydir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tasarım hatası olması mümkün, ancak iphone 5 için de benzer şeyler söylenmişti, 2 ay deneyeyim belki alışırım dedikten sonra 4s geri dönmüştüm ben, fakat bükülme falan yaşamadım. Alüminyum kasa kullanan ve benzer boyutlardaki hemen her cihazı bükebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Plastik olan cihazın bükülmemesi sorun değil, plastik bükülene kadar ekranı bozarsınız zaten. -iPhone'un bükülmesine rağmen hala çalışır durumda olduğunu ve ekranın çatlamasının sadece adam geri düzeltmeye çalışırken olan bir şey olduğunu video da görebiliyorsunuz zaten.-

    iPhone zaten garip bir hal aldı, teknolojinin her yıl telefon çıkaracak kadar hızlı olmamasından dolayı sanırım, yeni telefon ile eski telefon arasındaki fark, Daha iyi kamera, daha iyi donanım ya da daha iyi ekran şeklini aldı. Bu kadar donanıma telefonda ihtiyacımız var mı? diye düşünmek lazım. Bu sadece Apple ya da Android problemi değil, telefon fiyatlarını yargılayan herkesin problemi. İşlemcinin o 1 ms fark yaratcak hızına gerçekten ihtiyacınız var mı? ya da ekranın 2 cm daha büyük olmasına? Hani büyük olması daha güzel! diyebilirsiniz, saygım sonsuz. İhtiyacınız var mı diye soruyorum.

    Olay şu ki, benim telefonumun LTE desteği olması bana yeterli. Onun dışında arada sırada müzik çalsın, 2-3 tane işime yarayan uygulamaya sahip olsun yeter. Geri kalan şeyler, benim kendi adıma işime yaramayan şeyler. Batarya, belki her yıl gelişmesi gereken en önemli şey, o başka.

    Umarım telefonu sorun çıkaran arkadaşlar rahat değişim yapabilir, kontrat ile almadıysanız büyük ihtimal direk cihazın yenisini alırsınız, kontrat ile aldıysanız da biraz masraf çıkarırlar diye tahmin ediyorum. Ama komik olmayalım yani, 10m falan gibi saçma bir satış rakamı vardı yanlış hatırlamıyor isem, 500 bin tanesinde sorun olsa 0.05% ediyor, 500k/10m yarısı iphone6 deseniz, 0.1% etsin. Hani ne kadar sorunlu ürün olduğunu tespit etmek zor, ancak internette sürekli aynı, yarısı zorlamayla bükülen fotograflar dönüyor yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 25 Eylül 2014; 11:47:31 >




  • seramik olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılan materyalden dolayı bükülme söz konusu olabilir. Kimse yok telefon o cepte taşınmaz bu cepte taşınır, her telefon bükülür vs. yorumlar yapmasın. Bükülmeyen cihaz bükülmüyor, 6.1" Ascend Mate vardı bende, 1 yıl cepte taşıdım, defalarca üzerine oturdum. Büküldü mü? Hayır.

    Ama şunuda unutmamak lazım. Hiç boşuna Apple'ı kötülemeye gerek yok. O bükülmeyen telefonlarımızın hiç birisi Apple kadar ince ve zarif değil. Biraz dikkatli kullanıldığı taktirde, bunun çok büyük bir problem olmadığını düşünüyorum.

  • iphone fanoları bakalım bunada bir kılıf bulurlar artık. : )))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeneralHamburger



    oppo




    htc evo



    bb




    xperia z1



    zamzunng s4


    sorun yok yola devam



    />


    kırılmıyo işte kırılmıyo ne kadar kaliteli yapmışlar

    Bravo evet made in china apple almazda telefonun üstünden tır geçirirseniz onlarda kırılabilir 2-A sınıfından berk bize burda bunu çok güzel gösterdi




  • Bu arada yamulma probleminden çok yazılım sorunları konuşulmaya başladı. Hürriyet te bile çıkmış 6 ve 6+ lar çökmüş diye. Adamlar azıcık özgürlük verdiler telefonlar sapıttı. Stabillik stabillik diye bıg bıg öten arkadaşlar androiddeki özgürlüğü ios a versen heralde telefon sadece arama işlevini getirebilecek ne ram ne işlemci yetmiycek. Bence iphone 6 ile artık rakiplerinin çok gerisinde kaldı. Note 4 , S6 2015 de çıkıcak LG g4 yeni HTC falan teknolojik olarak iphoneların çok üstünde cihazlar olucak. Şu fanlar olmasa aslında apple bu telefonla yaptığı hatayı farkedip çok çalışıp çok iyi bir cihaz çıkartmaya çalışırdı bir sonraki telefonunda ama adam ne yapsam satıyor nede olsa diye artık hiçbir yenilik koymuyor.
  • Forumun haber kalitesi yerlerde..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KediTartaklayanBodyciFare

    iPhone 6 ile 6+'taki ram miktarları aynı değil maalesef.

    Iphone 6 plus

    Internal 16/64/128 GB, 1 GB RAM

    http://m.gsmarena.com/apple_iphone_6_plus-6665.php

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kevlar yapsınlar, o da olmazsa titanyum :D

  • Dünyanın en pahalı telefonunu görüyoruz işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    5.5 inclik telefonu pantalon cebine koyarsan ne olur ki başka?

    6" lumia 1320 arka cepte bile bir şey olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.