Şimdi Ara

İPHONE 6 16 GB YETER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Kusura bakmayın bu soru çok sorulmuş ama ben tatmin olacağım bir yazı bulamadım. İkinci el bir i6 alacağım bugün yarın. 5 gb civarı müzik her zaman olacak. clash of clans ve trafic racer gibi basit bir iki oyun olacak. 1 gb civarı da resim falan olacak telefonda. banka uygulamaları falan toplamda 15-20 uygulama ancak kullanırım. 16 gb olan bana yeter mi sizce? Pek bilgisayara yedekleme alışkanlığım yok ama önemli değil mecbur kalırsak o da olur. Arabamda sürekli olarak telden müzik dinlediğim için 5-6 gb civarı müzik şart. Bilemedim tecrübeli arkadaşlar ne dersiniz?



  • Şu saydıklarına yeter ama sürekli diken üstünde olursun doldu dolacak diye. Fazla video çekmezsen ve yüksek boyutlu oyunlar kurmazsan yeterli olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozdan O kullanıcısına yanıt
    Yetersana kardes merak etme bu saydiklarin yeter

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Şunu da belirtmek isterim bu benim ilk iphone tecrübem olacak. Onun için pek değerlendirme yapamıyorum. Android cihazımda kullanılan alan 10 gb civarında görünüyor. Birkaç aya 16 gb kullanıp kendim tecrübe etsem. ikinci ele alacağım için satarken pek zararım olmaz sonra eğer yetmezse 64 gb alsam mantıklı olur mu sizce? Telefonda sıfır almayı sevmiyorum.
  • 16 GB bana iPhone 4 kullanırken yetmiyordu (5 GB kadar müzik ve çok fazla app / oyun yüklüyordum,fotoğraf video da silmiyordum) Şimdi iPhone 6 64GB kullanıyorum ve boş alan yüzünden endişelenmemek,özgürce uygulama indirmek çok güzel bir şey,iyi ki de 64 GB almışım diyorum şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle 64 gb , hele 6s alacaklara 16 gb kesinlikle yetmez
  • 64 GB alın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetmez yaklaşık bir aydır Ip6 kullanıyorum şuan 4 büyük oyun (NFS NL, GT Racing 3, Mortal Kombat ve Pirates) 141 fotoğraf 7 video 65 müzik 30 uygulama

    2 gb boş yerim kaldı.


    Yeni bir Iphone kullanıcısı olarak sormak istediğim birşey var. Uygulama boyutları çok fazla değil mi? Bir facebook için 80-90 mb yazıyor.

    Son olarak da IOS 9'a geçmedim ama ios 9 için uygulama boyutlarını düşürüyor diyorlar. Acaba ios 9 iphone 6'da gerçekten kasıyor mu sorunlu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64GB al. Kendin de söylüyorsun bilgisayara yedekleme alışkanlığım yok diye. Bir uygulamayı 50mb olarak indiriyorsun daha sonra şişiyor o uygulama sen kullandıkça ve oluyor sana 200mb veya daha fazla. Bu bahsettiğim tüm uygulamalar için geçerli. Ya haftalık bilgisayara bağlayıp cache temizliği yapacaksın. Ya da 64GB alıp bomboş arazide gezineceksin. Maddi durumun el vermez ise bilgisayara bağlama olayına mecbur alışacaksın.

    Çünkü an olur video çekmek istersin yarım saatlik ve hafıza boyutun aklından çıkar hafıza yetersiz kalır. Hoş bir durum olmaz yani
  • Ortalama 11 GB boş alanın olacak, bana yetmez gibi geliyor. Çünkü oynadığın oyunlara, çektiğin resimlere, dinlediğin müziklere sürekli yenisi eklenecek ve bir yerden sonra bazı şeyleri silmek zorunda kalacaksın.
  • Uygulama boyutu azaltmayı ertelemiş apple. Ama gelirse şu an olduğu gibi hem 32 hem 64 bit dosyaları indirilmeyecek ve daha az yer kaplayacakmış. ip6daki kasma olayıysa evet hafif bir lag oluyor arada ama çok rahatsı edici değil. Tavsiyem 9.1i bekle ve restore edip temiz iphone olarak kur geçeceksen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninle ayni sekilde kullaniyorum. 20 uygulama oyun falan, 1 gb lik foto var.

    30 tane kadar şarkı var. 7.8 gb boş yerim gozukuyor suan.

    Sen 5 gb lik şarkı atsan 3 gb kesin boş yerin kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 gb i6 kullanıyorum. Çoğunu kullanmadığım halde çok fazla uygulama yüklü o sıkıntı yaratmıyor lakin telefonda video tutamıyorum , pc ye aktarıyorum o şekilde yetiyor. Şimdi olsa 64 gb alırdım.
  • Kesinlikle 16 GB almayın. Çok doldurmam falan demeyin, dolar. Sakın almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 6 Ekim 2015; 16:15:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu bi amerikalı dava açmıştı bunlara apple 16gb diye satıyor 11gb kullanılabilir hafıza var diye. sonuç çıkmadı sanırım. 32gb modelide kaldırdılar 16 gb modeller demo cihazı gibi birşey oldu.

    ayrıca 6 plus kullanıyorum 9 a güncelleyince kasmalar olmaya başladı, candy crus bile kasıyor. itunes dan temiz kurulum yapınca biraz düzeldi ama eski performansı yok.

    samimi söylüyorum fena soğudum, android e döndürecekler beni.

    edit: apple kesinlikle kullanıcı dostu bir firma değil 32gb üretmeyip daha fazla kar peşinde olan, iphone kullanıcılarını köle gibi gören bir şirket. nasıl olsa amaçlarına da ulaşıyorlar. 16gb modelleri kullanılabilir alanını 11gb yaptılar ki millet 64 gb a yönelsin.

    ama bu zihniyette olan bir firma bir yere gelemez onu da diyim, nokia gibi olur sonları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 6 Ekim 2015; 17:51:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatty_boy

    Uygulama boyutu azaltmayı ertelemiş apple. Ama gelirse şu an olduğu gibi hem 32 hem 64 bit dosyaları indirilmeyecek ve daha az yer kaplayacakmış. ip6daki kasma olayıysa evet hafif bir lag oluyor arada ama çok rahatsı edici değil. Tavsiyem 9.1i bekle ve restore edip temiz iphone olarak kur geçeceksen.

    Hocam 9.1 ne zaman gelir belli bir tarih var mı? Bugün donmalar dahil herşeyi göze alarak telefonu güncellemek istedim fakat sabahtan bu yana güncelleme istendi diyip duruyor halbuki daha önceden biraz inip durdurmuştum format dışında bir yöntem var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal kullanım da zaten yeterli değil , kısıtlı kullanımda da anca yetiyor. Ki kısıtlı kullanım can sıkan bir durum olduğu için kesinlikle 16 GB almam.

    Yanlış hatırlamıyorsam 11.8 veya 12 GB kullanılabilir alan veriliyor kullanıcıya. Ki iPhone 6 Nın GPU sunun hakkını veren oyunların teki 2 GB'a ulaşmışken 16 GB almak hiç mantıklı değil. Ha oyun oynamıyorsanız veya candy crush tarzı oynuyorsanız bir şey diyemem.

    Oyun haricinde , medya sürekli dolduğu için ( whatsapp images , downloads , kamera video vs. ) bir süre sonra zaten boş alan kalmayacak.
  • Müziklerinin boyutu çok fazla. Bence Spotify kullanırsan daha rahat edersin ve 16gb telefon sana yeter. Eğer 5gb müzikle duracağım dersen fotoğraflarını ve videolarıni bilgisayara atmalısın. iclouda da atabilirsin 5gblık yer var. Videolarını da 720p çekebilirsin. Uygulamaların bir sorun çıkarmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 6 Ekim 2015; 19:10:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • banka işleri olmasaydı iPod Touch senin işini on numara görürdü... Fiyatı da iPhone lara göre daha uygun
  • En geç kasımda gelir. Bu ay sonu bile olabilir diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.