Şimdi Ara

iphone 5 geç şarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..

    Son 1 haftadır eşimin I phone 5 telefonu yaklaşık 5-6 saatte %100 seviyesine ulaşıyor. Şarjın tükenmesinde herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen (yani kullanım süresi gayet tatminkar) pili yeniledim fakat durum aynı.

    Battery life adlı uygulamada yakaladığım değerler aşağıdaki resimlerdeki gibi. Yani biri kendi kullandığım iphone diğeri eşimin ki. Göründüğü gibi Voltage ve Charging Currert değerleri arasında ciddi farklar var. Bunun nedeni ne olabilir acaba.

    Şarj giriş yerlerini vs temizledim fakat değişen bir şey yok. Bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

     iphone 5 geç şarj sorunu
     iphone 5 geç şarj sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldengatesf -- 26 Ağustos 2016; 17:33:25 >







  • iphone 5 geç dolan cihaz galiba iphone 6 şarj aletiyle şarj edip deneyin şimdi iphone 5 de diyoki 1 amper ile maximum şarj edebilirim ben bu telefonu diyo ama 0.5 amper ile şarj ettiğini söylüyor yani ya o kabloda yada adaptörde bir sıkıntı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can_R6

    iphone 5 geç dolan cihaz galiba iphone 6 şarj aletiyle şarj edip deneyin şimdi iphone 5 de diyoki 1 amper ile maximum şarj edebilirim ben bu telefonu diyo ama 0.5 amper ile şarj ettiğini söylüyor yani ya o kabloda yada adaptörde bir sıkıntı var.

    Bir çok kabloyla şarj edildi hocam değişen bir şey yok. Zaten daha önceden de aynı kablolarda sorun yoktu.
  • Şarj girisinde bir problem vardır yafa bataryadan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batarya da problem olmadığını düşünüyorum çünkü eski batarya da da yenisinde de aynı problem var. Şarj soketin de problem olsa da hiç şarj etmezdi diye düşüyorum. Telefonu restore ettim yine değişen bir şey yok malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldengatesf -- 26 Ağustos 2016; 18:09:25 >
  • Bahsettiğiniz problem genelde Şarj girişinden kaynaklanıyor. Tabi tamir ettirirken, parçayı monte ettirmeden sadece üstten soketi oturtarak kontrol ettirin ve öyle monte ettirin. Bazen şarj girişinden olmayıp devamında ki Q2 ve U2 entegrelerinden de olabilir. Batarya ihtimali yüzde 1 olabilir o da temsili bir ihtimal. Orijinal şarj aleti ile ortalama dakikada yüzde 1 artacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayaemrah

    Bahsettiğiniz problem genelde Şarj girişinden kaynaklanıyor. Tabi tamir ettirirken, parçayı monte ettirmeden sadece üstten soketi oturtarak kontrol ettirin ve öyle monte ettirin. Bazen şarj girişinden olmayıp devamında ki Q2 ve U2 entegrelerinden de olabilir. Batarya ihtimali yüzde 1 olabilir o da temsili bir ihtimal. Orijinal şarj aleti ile ortalama dakikada yüzde 1 artacaktır.

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

    İnternette gördüğüm kadarıyla komple bir şarj soketi (kulaklık vs) 15-20 tl civarlarında. Kendim alıp değişimi yapsam çözerim heralde..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.