Şimdi Ara

iPhone 4S'in Türkiye fiyatı yavaş yavaş belli oluyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
15.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence de, uygun fiyatı...
    Nedenini ve de örneklememi önceki mesajlarda yazmıştım.
    Ortaya laf atıp gitmek olmuyor işte.
    Hem neye göre kime göre "fahis".
    İstediğinizi söyleyin , uyuz oluyorum elalemin alcağına, aldığına istediğine vesairesine laf eden insanları.Soran olursa söylenir, diger türle kimene..

    NOT: IPHONE sahibi değilim.

    NOT2: Iphono sahiplerinin hiç aklı yok , S2 gibi bir telefon varken!






























    Not2 ne kadar da sinir bozucu öyle değil mi ?


    NOT3: Iphone sahiplerine falan lafım yok , herkes güle güle , sağlıklı ve mutlu günlerde kullansın inşallah.
    Sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nilayveren

    quote:

    Orijinalden alıntı: weicell

    quote:

    Orijinalden alıntı: nilayveren

    bu fiyatlara normal diyenlerin bence sorunlari var:)

    Senin mantığına göre,
    Sorun = Para , sanıyorum.
    Boşver, sorunsuz sorunsuz yaşa madem.

    Milletin başkalarına sorunu var , şöyle yapmaış vay enayi ...vb tarzı ithamlar etmesinden ciddi anlamda sıkıldım.

    Param var alırım veya parası var alır, o da olmadı paraları var alırlar, begenmez isen, paramız var alırız.

    SANANE!

    carpitmak icin baya bi ugras vermissin alan isterse iki tane alsin tbiki beni ilgilendirmez benim demek istedigim fahis fiyata satildigi halde bunu normal fiyat diyen elmacilara

    saçma saçma yorumlar yapmayın 700 lirası vergi




  • bölüm yöneticileri konudaki gereksiz mesajları temizlese süper olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 6 Aralık 2011; 20:15:49 >
  • tost makinamin taksiti icin evkurdaydim bugun telefon reyonunda Iphone 4g geldi yazmislar biraz daha yaklastim istenilen ucret. 162 carpi 24 gulumsetti yani:)
  • @SiR MaNiaC, arkadaşım boşver o tartıştıgın kişiyi:) Aynı şeyi banada yaptı. Gerçekten terbiyesiz bir insan. Amacı sohbet tartışma değil. Kendi haline bırakınca susuyor. Bana attıgı mesajı görsen karnın agırabilir. İmzasına ürünleri yazmış. Bana '' İmzamı gördünmü'' diye mesaj atmış. Halbuki daha öncesinde benim imzamı okumamış..
    '' Sizin sisteminiz kimsenin umrunda değil'' :):)

    Maksimum 1000 tl edecek telefona 5000 de verirler. Boşverin gitsin:)
  • Bu gün denedim Amerikadan gelme telefonu almayı. 12 taksit almayı düşünüyordum. Getiren arkadaş 1820+%5 vade farkı+pasaport kayıt dedi 32 gb için. Etti 2000 tl gibi bir şey. 1 yıl garantili. Düşündüm taşındım Turkcell den 2350 tl ya almayı tercih ettim yapacak bir şey yok. Ayda 70 tl lık konuşma + internet aboneliğim var zaten.
    Ancak yakın tanıdığın olacakta direk getirecek Amerikadan ancak öyle uygun olur bence bu iphone işi. Yoksa astar davasına dönüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    "sizin bu mantığınızla piyasada audi mercedes bmw olmazdı, her araba opel falan olurdu, çeşitli ihtiyaçlar bazı insanları daha çok tatmin ediyor bunun neresini anlamıyorsunuz anlamadım"

    yazmışsın dostum. milleti veya kendinizi yanıltmayın. iphone ne bir mercedes ne bir bmw. opel le bu markalar arasında dağlar kadar fark vardır. fiyatları tabiki daha pahalı olacak.

    Ama iphoneda sorun 2012 model mercedes parasına, 2010 model opeli 2012 de almak.
    Hadi paranız var alıyorsunuz.Kim ne diyebilir.

    Sıkıntı, apple ın sizi kandırdığı gibi gelip burada milleti kandırmaya çalışmanız. Aldınız cihazı madem, gelip burada ne laf yetiştiriyorsun. Kullan dur.

    Bizde "mundar(sizlerin tabiriyle)" demeye davam ederiz. Nedir ki derdiniz.

    Demek ki bir yerde sivri bir nokta ya batıyor size ya da kaşındırıyor.

    Cahil, bilgisiz ve komplekslisiniz tamam da, bu terbiyesiz olmanizi gerektirmez.

    Elektronik dunyasindaki 'premium' marka Apple'dir siz catlasaniz da patlasaniz da cekemesiniz de bu boyledir, dunyanin her tarafinda da bu bu sekilde kabul edilmistir.
    Marka degeri, marka algilamalasinda da her zaman birinci siradadir Apple.
    'Sirf Apple diye alanlare var bidi bidi' diyor ya burada bazilari, iste odur marka olmak, Apple premium marka oldugu icin sirf apple diye alirlar. Analdin mi?

    Ayrica Apple alanlar eseasen en az kandirilan kisilerdir, cunku dunyada en yuksek kullanici memnuniyetine sahip marka apple'dir ustelik sadece elektronik degil, tum sektorler dahil edildiginde de bu boyledir. Ayrica, Apple alanlar hep Apple'dan devam eder bu da baska bir kanittir.

    Senin kisisel sorunlarin olabilir, ama bu 'Kandirilmissiniz bari kandirmayin' gibi acayip yorumlar yapmani gerektirmez. Apple Mercedes, BMW de degildir cunku otomobil dunyasinda Mercedes BMW Rolls Royce Audi vs vs gibi bir cok premium marka varken elektronik dunyasinda Apple ve biraz da Sony'den baska yoktur. Bunun en basit gostergesi, premium marka asla ucuz kategoride urun uretmez.

    Hocam hep aynı hatayı yapıyorsun.Elit gözlüklerinden kurtul bence.

    Sırf apple diye bir ürünü almayı mantıklı ve makul bir insan davranışı olarak gören birinin bana cahil, kompleksi hatta terbiyesiz demesi en hafif tabirle abesle iştigaldir.(argoda çok daha anlamlı sözler olsada terbiye gereği kullanmıyorum.)

    Bahsedilen otomobil markaları "kalite" leriyle elit marka oldular. "Maka algılarıyla" değil. Mercedes ile Apple ürünlerinin hiç bir benzerliği yoktur kalite anlayışı bakımından. Çok saçmalamışsın.

    Apple sizin tabir ettiğiniz gibi "preminium bir marka(ne demekse artık ?)" değil popüler bir markadır. rekabet ettiği ürünleriyle arasında bir fark varsa da genelde negatif yönlüdür.

    Anketlere gelince aslında yorum yapmak bile istemiyorum ama şöyle bir örnek vereyim ankette %40 alan parti seçimde %25 alabiliyor. Sen güvenebilirsin ama ben pek güvenemeyeceğim anket olaylarına.

    Son olarak "kazık" yediğiniz ortadadır. Çemkirmeniz, Apple hakkında edindiğiniz detaylı bilgiler ve buralarda sarfettiğiniz sözler bunu değiştirmeyecektir.

    Bir ürün 300$ a mal edilip benim ülkemde 2700 tl ye satılıyorsa bunu alan kişi kazık yiyordur. Aksini iddaa eden apple ı aklamaya çalışacağına matematik çalışmalıdır.

    Not: Centauri, tıbbi destek alman gerektiğini düşünüyorum. Aşırı meta sahiplenme hayra alamet bir belirti değil.













    Bu apple hater'larin cehalet ve egitimsizliginden bahsederken, yukaridaki Sir Maniac isimli kisilerden bahsediyordum.

    $300 malettigi urunu turkiyede 2700 TL ye satiyor diyene e denebililr; soyleyemiyorum burada. Sadece uretim maliyeti en yuksek cep telefonunun iPhone oldugunu ogren. Birisi zaten bu uretim maliyeti denen seyi ortaya atip ne bicim kar yapiyo dedigi an, kosarak uzaklasin diyorum akli basinda olup birseyler ogrenmeye calisanlara.

    Ayrica,

    Marka algisinin nasil olusabilecegi konusunda bir kitap oku. Kalitenin nasil tanimnalndigi konusunda da bir kitap oku. bir iki tane teknoloji yayini takip et, hatta adnroid fan sitelerinde bile, o siteleri yapabilecek kapasitede olan insanlarin belli bir anlama kapasitesi oldugundan iphone un kalitesini kabul ederler, kisitlamalarindan sikayet ederler. Apple'in bu markayi nasil olusturdugunu ogren once, bos bos konusma, 15 dakika iki tane makale oku. Kalite ile olmadi reklam pazarlama ile oldu diyeceksen Samsung un microsoft un reklam butcesine bak bir de Apple in, ve hayatinda kac tane apple reklami gordun ondan bahset.

    Apple da 'kalite' siyle ve 'innovasyon' ile marka oldu. Apple alan herkes kullandiklari cihazi cok sevdi, cok etkilendi, ve apple almaya devam etti; goren deneyen kisiler de Apple aldi ve arka bu sekilde buyudu. Apple alan herkes, Apple'dan devam ediyor, bu bircok arastirmayla kanitlanmis durumda. Apple'in pazarlama stratejisi denen sey bile musteri memnuniyetine dayaniyor ; musteriyi memnun et, cok etkile, cihazi sevdir, o yapsin reklamini felsefesi ana felsefesi.

    En uzun omru olan ve en dusuk bozulma oranina sahip urunleri uretmenin yaninda, tum urunlerinde yuksek kaliteli malzeme kulllanip uzerine bir de cok saglam musteri destegi veren marka oldu. Dunya uzerinde elektronik dunyasinda kalite konusunda apple i ikinci siraya koyabilecek bir tane yayin bulamazsin. BIR TANE ya. Otomobil dunyasinda BMW, Mercedes neyse, bilgisayar dunyasinda da Apple odur diyecegim, ama degil, fark daha da belirgin cunku. Istatistiksel olarak en az bozulan laptop lar Mac ler, en az bozulan desktop lar mac ler, en az bozulan cep telefonlari iPhone'lar. Musterilerin en memnun oldugu laptoplar macbook pro lar, desktop lar imac ler, telefonlar iphone lar. Dunyada baska hicbir sektorde bu kadar bariz bir 'premium' marka yok. Bu kadar bariz her turlu kalite kriterini domine eden bir marka yok.

    Kullanilan malzeme olarak en yuksek kaliteli malzemedir, iPhone 4 ve 4s te celik ve cam, laptop larda aluminyum kullanililr; kaliteli ve yuksek muhendislik dizayni sayesinde laptoplar isinmaz hava sirkulasyonunu mukemmel saglar ozel isletim sistemi vardir kendine ozel baska hickimsede olmayan ve kendi donanimiyla harmoni icinde calisan, klavyeleri mouse pad leri guc baglantilari bile farklidir, kalitelidir, ustundur.

    Ayrica Mercedes, BMW otomobilleri Apple iPhone ile %100 butunlesik arayuz sunmaktadirlar, baskalariyla degil. Cunku Kaliteli urun kullanan Mercedes, BMW sahipleri, iPhone kullanir
    Ayni sekilde Bose, Sennheiser, Bang & Olufsen de sadece Apple ile calisir, ayni sebeple.
    Sony, ses sistemlerinde Android li telefon uretmesine ragmen, kaliteli urunleri alan musterilerin iPhone aldigini bildiginden Android degil, iPhone destegi sunar!
    Senin bu markalardan hicbirini kullandigini sanmiyorum, cunku kalitenin ne oldugunu bilmiyorsun. Ben hepsini kullaniyorum, Mercedes haric, onu da gecmiste kullandim.


    Cahil cüretin devam ediyor ve çenende kapanmak bilmiyor gördüğüm kadarıyla.

    Her mesajda seviyen azalıyor, çirkefliğin artıyor.

    Cihaz 300 değil 400 dolar olsun. sonuç bu cihaz 2700 liradan bu ülkede kasılmaya çalışıyor.

    arkadaş pahalı pahalı bunun neresini anlamıyorsun.

    Ederinin hakkı değil. Senin gözünü boyamış olabilir apple ama benimkini boyayamadı. Bu neden haterlık oluyor.

    Marka algısı kalite gibi konularda seni karşıma alır saatlerce eğitirim sen de öğrenmiş olursun okuduğun kitaplar bir işe yaramamış. Hala popülarite ile kalitenin doğru orantılı olduğunu düşünüyorsun.

    Ne büyük bir cahilsin bir bilse o bana tavsiye ettiğin kitapları yerdin sanırım.

    Çok istersen öğretirim.

    Şu, ay bak bu kullanıo şu kullanıyor liseli geyiğini de bir yana bırak o bahsettiğin markalar kalitedir hep vardırlar çünkü farklıdırlar. Apple gibi herkesle aynı donanımı kullanıp ben daha iyiyim demezler.

    her şeyleriyle daha iyidir.

    Ve apple popülerse arabasına onu koyar ve ya onun için donanım üretir yarın sony popüler olur onları kullanır ve onun için donanım üretir. Burada tercih sebebi apple ın popüler olmasıdır. Kaliteli olması değil.

    Daha öncede gelmişti ve geçmişti muhtemelen sen daha kısa pantolonla lolipop yalıyordun o zamanlar. Şu rahmetli jobs un bill karşısında ezilip büzüldüğü konferans ile sonlanan süreçten bahsediyorum.

    Apple iyi bir dalga yakaladı ve kullanıyor. Ama bunun geçici olacağı barizdir.

    Not : Apple "iğrenç,kötü,dandik vs" gibi bir iddaam yok. Hatta piyasadaki en kullanışlı telefon olduğunu düşünüyorum. Benim iddaam kazıkladığı noktasındadır.





    Hocam peki nokia'nın 1280 diye bir telefonu var ve renkli ekran özelliği dahi yok 150 tl. Eğer olaya mantık çerçevesinde bakarsak bu üründe çok pahalı değil mi? O telefonun ederi 90 tl fazla olamaz bence.

    Bizim ülkemizde bir tek apple ürünleri değil htc blackberry samsung bmw renault mercedes ford hepsi pahalı hocam hepsi olması gereken fiyattan çok yüksek!

    Ama gelin görün ki markaların prestijleri vardır iphone htc sensation'nun 1600 tl'ye satıldığı bir yerde 2000 tl'ye satılması normal çünkü ondan ucuza satamaz çünkü presitji gider kaç paraya üretirse üretsin.

    İşin tuhaf kısmı bu rakamları asıl belirleyen apple değil diğer firmalar oluyor. Diğer firmalar ucuz yapsa mesela galaxy s2 1000 tl olsa iphone 2000 tl mi olcaktı? Kesinlikle hayır o zaman iphone 1500 tl olcaktı.

    Bilmem anlatabildim mi?

    Bu şekilde aranıza girmiş gibi oldum kusura bakmayın artık.

    İyi forumlar..




  • ucuz ucuz alalım bir 2 tane
  • Cok yakın zamana kadar evet iphone ve diğerleri vardı..ama hem yazılım anlamında andoroid, donanımdada Htc-Samsung-Motorola iphone a yetişti hatta bircok konuda geçti...Galaxy s2 1480tl civarındaykne bu cihaza bu kadar para vermek gereksiz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brscnzr

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    "sizin bu mantığınızla piyasada audi mercedes bmw olmazdı, her araba opel falan olurdu, çeşitli ihtiyaçlar bazı insanları daha çok tatmin ediyor bunun neresini anlamıyorsunuz anlamadım"

    yazmışsın dostum. milleti veya kendinizi yanıltmayın. iphone ne bir mercedes ne bir bmw. opel le bu markalar arasında dağlar kadar fark vardır. fiyatları tabiki daha pahalı olacak.

    Ama iphoneda sorun 2012 model mercedes parasına, 2010 model opeli 2012 de almak.
    Hadi paranız var alıyorsunuz.Kim ne diyebilir.

    Sıkıntı, apple ın sizi kandırdığı gibi gelip burada milleti kandırmaya çalışmanız. Aldınız cihazı madem, gelip burada ne laf yetiştiriyorsun. Kullan dur.

    Bizde "mundar(sizlerin tabiriyle)" demeye davam ederiz. Nedir ki derdiniz.

    Demek ki bir yerde sivri bir nokta ya batıyor size ya da kaşındırıyor.

    Cahil, bilgisiz ve komplekslisiniz tamam da, bu terbiyesiz olmanizi gerektirmez.

    Elektronik dunyasindaki 'premium' marka Apple'dir siz catlasaniz da patlasaniz da cekemesiniz de bu boyledir, dunyanin her tarafinda da bu bu sekilde kabul edilmistir.
    Marka degeri, marka algilamalasinda da her zaman birinci siradadir Apple.
    'Sirf Apple diye alanlare var bidi bidi' diyor ya burada bazilari, iste odur marka olmak, Apple premium marka oldugu icin sirf apple diye alirlar. Analdin mi?

    Ayrica Apple alanlar eseasen en az kandirilan kisilerdir, cunku dunyada en yuksek kullanici memnuniyetine sahip marka apple'dir ustelik sadece elektronik degil, tum sektorler dahil edildiginde de bu boyledir. Ayrica, Apple alanlar hep Apple'dan devam eder bu da baska bir kanittir.

    Senin kisisel sorunlarin olabilir, ama bu 'Kandirilmissiniz bari kandirmayin' gibi acayip yorumlar yapmani gerektirmez. Apple Mercedes, BMW de degildir cunku otomobil dunyasinda Mercedes BMW Rolls Royce Audi vs vs gibi bir cok premium marka varken elektronik dunyasinda Apple ve biraz da Sony'den baska yoktur. Bunun en basit gostergesi, premium marka asla ucuz kategoride urun uretmez.

    Hocam hep aynı hatayı yapıyorsun.Elit gözlüklerinden kurtul bence.

    Sırf apple diye bir ürünü almayı mantıklı ve makul bir insan davranışı olarak gören birinin bana cahil, kompleksi hatta terbiyesiz demesi en hafif tabirle abesle iştigaldir.(argoda çok daha anlamlı sözler olsada terbiye gereği kullanmıyorum.)

    Bahsedilen otomobil markaları "kalite" leriyle elit marka oldular. "Maka algılarıyla" değil. Mercedes ile Apple ürünlerinin hiç bir benzerliği yoktur kalite anlayışı bakımından. Çok saçmalamışsın.

    Apple sizin tabir ettiğiniz gibi "preminium bir marka(ne demekse artık ?)" değil popüler bir markadır. rekabet ettiği ürünleriyle arasında bir fark varsa da genelde negatif yönlüdür.

    Anketlere gelince aslında yorum yapmak bile istemiyorum ama şöyle bir örnek vereyim ankette %40 alan parti seçimde %25 alabiliyor. Sen güvenebilirsin ama ben pek güvenemeyeceğim anket olaylarına.

    Son olarak "kazık" yediğiniz ortadadır. Çemkirmeniz, Apple hakkında edindiğiniz detaylı bilgiler ve buralarda sarfettiğiniz sözler bunu değiştirmeyecektir.

    Bir ürün 300$ a mal edilip benim ülkemde 2700 tl ye satılıyorsa bunu alan kişi kazık yiyordur. Aksini iddaa eden apple ı aklamaya çalışacağına matematik çalışmalıdır.

    Not: Centauri, tıbbi destek alman gerektiğini düşünüyorum. Aşırı meta sahiplenme hayra alamet bir belirti değil.













    Bu apple hater'larin cehalet ve egitimsizliginden bahsederken, yukaridaki Sir Maniac isimli kisilerden bahsediyordum.

    $300 malettigi urunu turkiyede 2700 TL ye satiyor diyene e denebililr; soyleyemiyorum burada. Sadece uretim maliyeti en yuksek cep telefonunun iPhone oldugunu ogren. Birisi zaten bu uretim maliyeti denen seyi ortaya atip ne bicim kar yapiyo dedigi an, kosarak uzaklasin diyorum akli basinda olup birseyler ogrenmeye calisanlara.

    Ayrica,

    Marka algisinin nasil olusabilecegi konusunda bir kitap oku. Kalitenin nasil tanimnalndigi konusunda da bir kitap oku. bir iki tane teknoloji yayini takip et, hatta adnroid fan sitelerinde bile, o siteleri yapabilecek kapasitede olan insanlarin belli bir anlama kapasitesi oldugundan iphone un kalitesini kabul ederler, kisitlamalarindan sikayet ederler. Apple'in bu markayi nasil olusturdugunu ogren once, bos bos konusma, 15 dakika iki tane makale oku. Kalite ile olmadi reklam pazarlama ile oldu diyeceksen Samsung un microsoft un reklam butcesine bak bir de Apple in, ve hayatinda kac tane apple reklami gordun ondan bahset.

    Apple da 'kalite' siyle ve 'innovasyon' ile marka oldu. Apple alan herkes kullandiklari cihazi cok sevdi, cok etkilendi, ve apple almaya devam etti; goren deneyen kisiler de Apple aldi ve arka bu sekilde buyudu. Apple alan herkes, Apple'dan devam ediyor, bu bircok arastirmayla kanitlanmis durumda. Apple'in pazarlama stratejisi denen sey bile musteri memnuniyetine dayaniyor ; musteriyi memnun et, cok etkile, cihazi sevdir, o yapsin reklamini felsefesi ana felsefesi.

    En uzun omru olan ve en dusuk bozulma oranina sahip urunleri uretmenin yaninda, tum urunlerinde yuksek kaliteli malzeme kulllanip uzerine bir de cok saglam musteri destegi veren marka oldu. Dunya uzerinde elektronik dunyasinda kalite konusunda apple i ikinci siraya koyabilecek bir tane yayin bulamazsin. BIR TANE ya. Otomobil dunyasinda BMW, Mercedes neyse, bilgisayar dunyasinda da Apple odur diyecegim, ama degil, fark daha da belirgin cunku. Istatistiksel olarak en az bozulan laptop lar Mac ler, en az bozulan desktop lar mac ler, en az bozulan cep telefonlari iPhone'lar. Musterilerin en memnun oldugu laptoplar macbook pro lar, desktop lar imac ler, telefonlar iphone lar. Dunyada baska hicbir sektorde bu kadar bariz bir 'premium' marka yok. Bu kadar bariz her turlu kalite kriterini domine eden bir marka yok.

    Kullanilan malzeme olarak en yuksek kaliteli malzemedir, iPhone 4 ve 4s te celik ve cam, laptop larda aluminyum kullanililr; kaliteli ve yuksek muhendislik dizayni sayesinde laptoplar isinmaz hava sirkulasyonunu mukemmel saglar ozel isletim sistemi vardir kendine ozel baska hickimsede olmayan ve kendi donanimiyla harmoni icinde calisan, klavyeleri mouse pad leri guc baglantilari bile farklidir, kalitelidir, ustundur.

    Ayrica Mercedes, BMW otomobilleri Apple iPhone ile %100 butunlesik arayuz sunmaktadirlar, baskalariyla degil. Cunku Kaliteli urun kullanan Mercedes, BMW sahipleri, iPhone kullanir
    Ayni sekilde Bose, Sennheiser, Bang & Olufsen de sadece Apple ile calisir, ayni sebeple.
    Sony, ses sistemlerinde Android li telefon uretmesine ragmen, kaliteli urunleri alan musterilerin iPhone aldigini bildiginden Android degil, iPhone destegi sunar!
    Senin bu markalardan hicbirini kullandigini sanmiyorum, cunku kalitenin ne oldugunu bilmiyorsun. Ben hepsini kullaniyorum, Mercedes haric, onu da gecmiste kullandim.


    Cahil cüretin devam ediyor ve çenende kapanmak bilmiyor gördüğüm kadarıyla.

    Her mesajda seviyen azalıyor, çirkefliğin artıyor.

    Cihaz 300 değil 400 dolar olsun. sonuç bu cihaz 2700 liradan bu ülkede kasılmaya çalışıyor.

    arkadaş pahalı pahalı bunun neresini anlamıyorsun.

    Ederinin hakkı değil. Senin gözünü boyamış olabilir apple ama benimkini boyayamadı. Bu neden haterlık oluyor.

    Marka algısı kalite gibi konularda seni karşıma alır saatlerce eğitirim sen de öğrenmiş olursun okuduğun kitaplar bir işe yaramamış. Hala popülarite ile kalitenin doğru orantılı olduğunu düşünüyorsun.

    Ne büyük bir cahilsin bir bilse o bana tavsiye ettiğin kitapları yerdin sanırım.

    Çok istersen öğretirim.

    Şu, ay bak bu kullanıo şu kullanıyor liseli geyiğini de bir yana bırak o bahsettiğin markalar kalitedir hep vardırlar çünkü farklıdırlar. Apple gibi herkesle aynı donanımı kullanıp ben daha iyiyim demezler.

    her şeyleriyle daha iyidir.

    Ve apple popülerse arabasına onu koyar ve ya onun için donanım üretir yarın sony popüler olur onları kullanır ve onun için donanım üretir. Burada tercih sebebi apple ın popüler olmasıdır. Kaliteli olması değil.

    Daha öncede gelmişti ve geçmişti muhtemelen sen daha kısa pantolonla lolipop yalıyordun o zamanlar. Şu rahmetli jobs un bill karşısında ezilip büzüldüğü konferans ile sonlanan süreçten bahsediyorum.

    Apple iyi bir dalga yakaladı ve kullanıyor. Ama bunun geçici olacağı barizdir.

    Not : Apple "iğrenç,kötü,dandik vs" gibi bir iddaam yok. Hatta piyasadaki en kullanışlı telefon olduğunu düşünüyorum. Benim iddaam kazıkladığı noktasındadır.





    Değerli arkadaşım artık bu hakarete taşıdığınız kavgayı bitirin isterseniz :)

    Haklı olduğun noktalar var ancak ve ancak pahalı olan apple değildir. Güzel ülkemizin saçma vergi sistemi, kur etkisi gibi değişkenlerdir gibime geliyor.

    649$ ABD fiyatı sanırım, ABD deki kişi başına düşen milli gelir ve kur etkisinin olmaması ve vergi oranlarını düşününce o kadar da pahalı değil bana göre.

    Ha Türkiyede pahalımı evet hemde çok. Kimisinin 3-4 aylığı kimisininin de mekanda 1 saatte ezdiği para. evet 2700TL çok para bir telefon bence ister samsung ister apple ister bilmemne. Ama 649$ eder. Aradaki ince nüansı umarım aktarabilmişimdir.

    Not: Turkcell kontratlı paketlerini çıkartınca 4s alacağım. Benim maddi düzenimi etkilemeyecek. Sanırım bu konuda benden başka kimseyi ilgilendirmez.

    bende farkettim bugün söylediğim sözlerin maksadını aştığını ve arkadaşa kişisel olarak özürlerimi ilettim.

    Benim kavgam sinirimi hoplatan firmaların ülkemdeki fiyat politikaları. Apple için yaptığım eleştirilerin çok daha ağırlarını windows un türkiyedeki fiyatı içinde yapıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiR MaNiaC

    "sizin bu mantığınızla piyasada audi mercedes bmw olmazdı, her araba opel falan olurdu, çeşitli ihtiyaçlar bazı insanları daha çok tatmin ediyor bunun neresini anlamıyorsunuz anlamadım"

    yazmışsın dostum. milleti veya kendinizi yanıltmayın. iphone ne bir mercedes ne bir bmw. opel le bu markalar arasında dağlar kadar fark vardır. fiyatları tabiki daha pahalı olacak.

    Ama iphoneda sorun 2012 model mercedes parasına, 2010 model opeli 2012 de almak.
    Hadi paranız var alıyorsunuz.Kim ne diyebilir.

    Sıkıntı, apple ın sizi kandırdığı gibi gelip burada milleti kandırmaya çalışmanız. Aldınız cihazı madem, gelip burada ne laf yetiştiriyorsun. Kullan dur.

    Bizde "mundar(sizlerin tabiriyle)" demeye davam ederiz. Nedir ki derdiniz.

    Demek ki bir yerde sivri bir nokta ya batıyor size ya da kaşındırıyor.

    Cahil, bilgisiz ve komplekslisiniz tamam da, bu terbiyesiz olmanizi gerektirmez.

    Elektronik dunyasindaki 'premium' marka Apple'dir siz catlasaniz da patlasaniz da cekemesiniz de bu boyledir, dunyanin her tarafinda da bu bu sekilde kabul edilmistir.
    Marka degeri, marka algilamalasinda da her zaman birinci siradadir Apple.
    'Sirf Apple diye alanlare var bidi bidi' diyor ya burada bazilari, iste odur marka olmak, Apple premium marka oldugu icin sirf apple diye alirlar. Analdin mi?

    Ayrica Apple alanlar eseasen en az kandirilan kisilerdir, cunku dunyada en yuksek kullanici memnuniyetine sahip marka apple'dir ustelik sadece elektronik degil, tum sektorler dahil edildiginde de bu boyledir. Ayrica, Apple alanlar hep Apple'dan devam eder bu da baska bir kanittir.

    Senin kisisel sorunlarin olabilir, ama bu 'Kandirilmissiniz bari kandirmayin' gibi acayip yorumlar yapmani gerektirmez. Apple Mercedes, BMW de degildir cunku otomobil dunyasinda Mercedes BMW Rolls Royce Audi vs vs gibi bir cok premium marka varken elektronik dunyasinda Apple ve biraz da Sony'den baska yoktur. Bunun en basit gostergesi, premium marka asla ucuz kategoride urun uretmez.

    +11111111111111




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nilayveren

    bu fiyatlara normal diyenlerin bence sorunlari var:)

    sorunlari degil parasi var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci54


    quote:

    Orijinalden alıntı: nilayveren

    bu fiyatlara normal diyenlerin bence sorunlari var:)

    sorunlari degil parasi var

    benim dedigim farkli sey parasinin olup olmamasi degil
  • arkadaslar bir fikrinizi almak istiyorum. 2 hafta sonra hollandaya gitmem gerekiyor biletimi falan aldim. elimde iphone 4 vardi bunu gg uzerinden 1470tl ye sattim, tabii hesabima 1350 civari bir rakam aktarildi. hollanda apple store internet uzerinden siparis 599 euro cihazin bedeli yani iphone 4s 1470tl. sizce bu ufak farkla yurtdisindan mi iphone 4s alayim yoksa burdaki kontratli paketlerin aciklanmasini mi bekleyim? eger beklersem sorun olabilir cunku online sipariste telefonun teslim suresi 2 hafta suruyor ben zaten 2 hafta kalacam hollandada o yuzden karar veremedim siparis versem mi yoksa beklesem mi burdaki kontratli fiyatlarin aciklanmasini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nilayveren

    quote:

    Orijinalden alıntı: alemci54


    quote:

    Orijinalden alıntı: nilayveren

    bu fiyatlara normal diyenlerin bence sorunlari var:)

    sorunlari degil parasi var

    benim dedigim farkli sey parasinin olup olmamasi degil

    e abicim sen ayda 20bin tl kazanan adama sorarsan 2700 cok mu diye sana az der. misal sen 1000 tl kazaniyorsundur sana 100 tl telefona cik degilmi deseler degil dersin. yani bu olay sadece telefonda degil ki..

    koltuk almaya gittik gecen adam 10000 tl koltuk diyor. e ne yapiyor bu koltuk? oturunca got kaslarin mi gelisiyor. YOOO. sadece koltuk.

    ben gordugum zaman bu koltugu param olmadigi icin yukaridaki gibi hemen "got kaslarin mi gelisiyor abi bu ne" gibi salak tepkiler veririm.

    ama parasi olan adam gordugunde " cicim bu pariste 20000$ di, fiyat gercekten cok iyiymiz hem su eskitme detaylarina bakarmisinnn harika"

    olacaktir,, bu dunya boyle:)




  • birde bir yorumda ben yapayim size,

    apple urunlerinin alt kesime satilmasini zaten istemeyen bir firma. yani fiyatlarini hicbir zaman diplere dusurmeyecektir. adamlarin izledigi yol,

    1 model cikar 1.5 sene sat, sonra yeni bir model cikartip eskisinin uretimini durdur. yenisini da ayni fiyattan sat.

    pahali bir cihaz tabiiki, ama cok zengin biri olmama ragmen size sunu soyleyebilirim. apple urunleri depozitolu urun gibi, her dakika bir yeni modeli cikmadigi icin kullanip 1 sene sonra cok cok az deger kaybina satma imkaniniz olmus oluyor. bugun 2 bin lira verdiginiz bir iphonu seneye 1500tl ye rahat satabiliyorsunuz.

    kaybiniz 500tl

    suraya iyi dikkat edin...

    anneme nokia telefon aldik x3 mu neydi unuttum modelini. odedigimiz para 550tl. 3 ay sonra kamera bozuldu, 2 ay sonra ekran bozuldu

    harantiye gonderdik, bize boyle birsey olmamasina ragmen telefonu suya dusurmussunuz gibi bir bahane cikartip telefonu yenilemediler, yani cop oldu

    kaybimiz 550 tl/ 5 ay

    yani bu hep boyle olacak diye birsey yok ama iphone a bir kere para verdiginiz zMan seneye o parayi vermiyorsunuz. satip uzerine cuzi bir miktar ekleyip yenisini alabiliyorsunuz. zaten biz toplum olarak hersene telefon degistiriyoruz. ora halli bir telefonda zaten 500 600 tl dusunun. bu parayi katarak her sene iphone kullanabiliyorsunuz.

    neydi o nokianin n95 i 1200tl densattigi zamanlar? onlari cabuk unuttuk. adamin kutunun uzerinde yaZdigi hic birseyi cihaz yapamiyordu:) seneye kaca sattik? 300 :) o yuzden tamam apple a vurun da oldurmeyin yahu:D




  • 500tl'ye satsalar gene almam, alanında aklına şaşarım. ios5 'e jailbreak gelmedi, ne zaman gelir hatta gelir mi belirsiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci54

    birde bir yorumda ben yapayim size,

    apple urunlerinin alt kesime satilmasini zaten istemeyen bir firma. yani fiyatlarini hicbir zaman diplere dusurmeyecektir. adamlarin izledigi yol,

    1 model cikar 1.5 sene sat, sonra yeni bir model cikartip eskisinin uretimini durdur. yenisini da ayni fiyattan sat.

    pahali bir cihaz tabiiki, ama cok zengin biri olmama ragmen size sunu soyleyebilirim. apple urunleri depozitolu urun gibi, her dakika bir yeni modeli cikmadigi icin kullanip 1 sene sonra cok cok az deger kaybina satma imkaniniz olmus oluyor. bugun 2 bin lira verdiginiz bir iphonu seneye 1500tl ye rahat satabiliyorsunuz.

    kaybiniz 500tl

    suraya iyi dikkat edin...

    anneme nokia telefon aldik x3 mu neydi unuttum modelini. odedigimiz para 550tl. 3 ay sonra kamera bozuldu, 2 ay sonra ekran bozuldu

    harantiye gonderdik, bize boyle birsey olmamasina ragmen telefonu suya dusurmussunuz gibi bir bahane cikartip telefonu yenilemediler, yani cop oldu

    kaybimiz 550 tl/ 5 ay

    yani bu hep boyle olacak diye birsey yok ama iphone a bir kere para verdiginiz zMan seneye o parayi vermiyorsunuz. satip uzerine cuzi bir miktar ekleyip yenisini alabiliyorsunuz. zaten biz toplum olarak hersene telefon degistiriyoruz. ora halli bir telefonda zaten 500 600 tl dusunun. bu parayi katarak her sene iphone kullanabiliyorsunuz.

    neydi o nokianin n95 i 1200tl densattigi zamanlar? onlari cabuk unuttuk. adamin kutunun uzerinde yaZdigi hic birseyi cihaz yapamiyordu:) seneye kaca sattik? 300 :) o yuzden tamam apple a vurun da oldurmeyin yahu:D


    fiyat konusunu ne kadar yuksek bulsamda .1.5 senede bir urun cikarmasini bende destekliyorum en azindan diger firmalar gibi kendi urununun degerini kendi dusurmuyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meph

    500tl'ye satsalar gene almam, alanında aklına şaşarım. ios5 'e jailbreak gelmedi, ne zaman gelir hatta gelir mi belirsiz..

    nasil gelmedi benim iphone 5.01 + jailbreakli:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci54

    birde bir yorumda ben yapayim size,

    apple urunlerinin alt kesime satilmasini zaten istemeyen bir firma. yani fiyatlarini hicbir zaman diplere dusurmeyecektir. adamlarin izledigi yol,

    1 model cikar 1.5 sene sat, sonra yeni bir model cikartip eskisinin uretimini durdur. yenisini da ayni fiyattan sat.


    Apple'ın iPhone 4 8 gb çıkartma amacını bilmiyorsun anlaşılan geliri daha düşük tabakaları diğerlerinden almak için çıkartılmış bir telefondur.Ama Türkiye deki satış fiyatı apple'ın amacından ne yakından ne de uzaktan alakası vardır fiyatı ortada yani saçmalıyorlar.
    http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4 bu da kontratlı fiyatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi struggle26 -- 7 Aralık 2011; 13:27:08 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.