Şimdi Ara

Iphone 11 Pro Max 256gb Gold - IMEI kayıt hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Vodafone UK'den tarifeye ek Iphone 11 Pro Max 256gb Gold aldım.

    Türkiye'de akrabamın üzerindeki hattı kendi üzerime devralacağım, E-devlet'de hat benim üzerimde görünecek ve böylece pasaportuma, benim üzerimde olan bu hatla beraber IMEI kaydını işleteceğim ve telefonla hattı bu akrabam kullanacak.

    Öğrenmek istediğim konular;

    *Bu kaydın geçerliliği 3 sene mi? Yani 3 sene sonra cihazın şebekesi gider mi? Bu 3 senelik süreden kastım benim yeni cihaz kaydettirme süremin sıfırlanması değil yani.

    *E-devlet'de pasaportuma kayıtlı başka bir cihaz varken yeni bir cihaz daha kaydedebiliyor muyum? Şuan 3 seneyi geçmiş başka bir kayıt var. Eğer tek kayıt hakkım varsa eski cihazı kayıttan silmeli miyim? Silersem bu eski cihazın şebekesi gider mi? Çünkü eski cihazı da başka bir akrabam aktif olarak kullanıyor. (Samsung Galaxy S7 Edge)

    *Akrabamın hattını üzerime aldığımda ve E-devlet hesabıma yansığında bu hatta hemen IMEI kaydı yapabilecek miyim? Yani devir hatlarda oluyor mu ve belirli bir süre hattın bende olması mı gerekiyor?

    Teşekkürler.







  • Geçtiğimiz yıl mayıs ayında sanırım mevzuat değişti. Kayıtlı olan telefon o zamanda önce kaydedildiyse sorunsuz yeni cihazınızı kaydedebilirsiniz. Eski cihazar bir şey olmaz.

    Şuanki yeni cihazınızı kaydettikten sonra 3 sene boyunca yeni cihaz kaydedemezsiniz. 11 pro max i kaydettikten sonra sadece sizin kayıtlı hattınızla birlikte kullanılabilir. Eğer kullanmayı bırakıp yeni telefon alacaksınız, 11 pro max i yalnızca yine size ait bir sim kartta kullanabilirsiniz. Satacaksanız Alacak kişi tekrar imei kaydı yapması gerekir (bu konuda emin değilim daha net bilgisi olan arkadaşlar var ise yorum yapilirler)

    Son olarak hattı kendinize devir alırsanız. Imei kaydı yapabilirsiniz. Ben de hattı kendi üzerime alacağım Türkiye'ye döndüğümde. İngiltere'de ikamet ediyorum şuan.

    Bu arada cihazınız sim free mi onu sorun işlem yapmadan önce. Kontratlı almışsınız. Çoğu kilitli oluyor. Başka simkart ile kullanamayabilirsiniz.
  • UnchaineD kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Sanırım SIM free olmayacak. Önceki tarifeye ek aldığım Samsung S7 Edge de SIM free değildi. Regional lock sorunu ile karşılaşmıştım. Telefonun seri no, imei no bilgilerini internetten bu işi yapan birine vermiştim ve cihazın region lock kilidini almıştım. Şimdi yeni cihazda bununla karşılaşmamak için İngiltere'de cihaza hiç SIM takmayacağım. Buna rağmen region lock devreye girerse yine aynı yöntemle birine region lock kırdırıabilirim umarım.

    Bu arada zaten bana kayıtlı hep aynı SIM ile kullanılacak. Benim asıl öğrenmek istediğim 3 sene sonra birden kapanır mı?
  • Selamlar,

    Telefonu getirip kaydettik, yeşillendireyim dedim;

    Vodafone UK'dan tarifeye ek 24 ay x 10 pound = toplam 240 pound'a Iphone 11 Pro Max 256gb Gold cihazı aldık. Faturamız 45 pound idi, 55 pound oldu. Yani 45'i zaten dakika/sms/internet, her halükarda ödenen fatura. Ekstra olarak ayda 10 pound ödeyeceğiz.

    1800 TL'ye e-devletten pasaporta kayıt yaptırıp pasaport sahibinin üzerine olan hat numarasına tanımlattık.

    Yurtdışında tarifeye ek alınan telefonlardaki SIM network kilidini 900 TL ödeyerek internette bu işi yapan web sitelerinden birine açtırdık. Bu tamamen yasal, operatör ve Apple ile iletişime geçip bir şekilde açtırıyorlar. Bu kilidi bedelsiz açtırmanın bir yolu var elbette; en az 1 ay yurtdışındaki ülkede tarifeye ek SIM ile telefonu kullanmanız gerekiyor. Daha sonra Türkiye'ye geldiğinizde açılması için şartı yerine getirmiş oluyorsunuz ve yurtdışındaki operatöre başvurarak bedelsiz açtırabiliyorsunuz.

    Bu yolla telefonun maliyeti;
    240 pound x 8.50 TL kur = 2.040 TL
    1800 TL pasaport kaydı
    900 TL SIM network kilidi açtırma.

    Toplam 4.740 TL'ye almış olduk. Şuan bu model Türkiye'de 14.499 TL
    14.499 - 4.740 = Kazanç; 9.759 TL
    SIM network açtırmak için 1 ay kullanıp getirsek 900 TL daha ödemeyecektik.

    Türkiye'de tarifeye ek almaya kalksan yine 15 Bin. Üstelik en fazla 3 taksit.

    Ceddin deden..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukoci -- 13 Temmuz 2020; 14:2:59 >




  • pasaport kaydı dışında yöntem yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.