Şimdi Ara

İpad pro 2020 12.9 ile ipad pro 10.5 arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, tabi ki yenisi her zaman daha iyi ve beni çok çezbediyor. Ama gerekli mi değil mi konusu aklımı kurcalıyor bu sıralar. 10 gündür videolar izleyip, araştırmalar yapıyorum.

    2 yıldan uzun bir süredir ipad pro 10.5 kullanmaktayım. Klavyesiyle aldım fakat klavysi 2-3 ay sonra bozuldu iyi bir deneyim olmadı benim için. Şuanda cihazı garantiye gönderdim ve değişim oldu, değişim olduktan sonra 3 ay daha garantisi devam etmekte. Swap ürünü 10 gündür hiç kullanmadım ve satılığa çıkardım. 3500-4000TL bandında fiyat teklifleri almaktayım.

    İpad pro 10.5yu farklı beklenti ve amaçlarla aldım fakat 2 yıllık kullanım deneyimime göre, büyük bir kısmı film/video izlemekle, zaman zaman oyun oynamakla ve internette vakit geçirmekle geçti, Bunun yanı sıra video edit/render, müzik işleri ve İş yerindeki büyük mixerlerini(konser) uzaktan kontrol etmekte işe yaradı fakat iş yerindeki kullanımım cihazı fazlasıyla yordu ve düşme tehlikesi bir kaçkez geçirdim. İşin özü iş için normal bi ipad alacağım.


    Kullanım amacıma göre şuanda gözüme 12.9 ipad proyu kestirdim. 12.9 olması video/film izlemekte artı sağlayacak ve ses kalitesi daha iyi olacak, aynı şekilde video render veya müzik işlerimde de bana yardımcı olacak. Uzun bir süredir macbook kullanmamaktayım. hatta pc bile kullanmamaktayım bütün işlerimi ipad ile çözdüğümden, büyük ekrana ihtiyaç duyduğumu hissettim, taşınabilirlik kısmında şüphelerim olsa da, sorun olacağını pek sanmıyorum.

    bütçe olarak çok problemlerim olmasa da kurdan dolayı ipad fiyatları çok üzücü bir hal almış durumda, dolar bazında fiyatları değişmese de kur bazında iki katına çıkmış bulunmakta.

    Sizce 10.5 ipad prodan 12.9 2020 ipad proya geçmek mantıklı mı? yoksa otur oturduğun yerde paran cebinde kalsın, aç ipadinin jelatinini kullanmaya devam et. seni 2-3 yıl daha idare eder mi diyorsunuz?

    kararsızlıkla birlikte, şuan için ipad pro 2020 12.9 ve magic keyboard bana çok yakın bir şekilde göz kırpmakta.. Okuduğunuz için teşekkür ederim, yorumlarınız düşünceleriniz benim için önemlidir. lütfen tavsiye de bulunun.







  • Bence gereksiz. En aşağı klavye ile 8 binin üstünü bulacak 3500 e satsanız 4500 üstüne koyacaksınız. 2 inç büyük ekranda film izlemek için. Sonuçta 10.5 de render alır ve işinizi görür. Biri 5 dk da yapar diğer 15 dk da. Hız sizin için önemli ise geçilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    Şu anda klavyenin giriş fiyatı 2700 TL ipad 12.9 da sanırım giriş fiyatı 8 bin yani direk 11 bandına gelecek.
    Benim düşüncem iş için aktif için kullanıyorsanız kesinlikle alın çok güzel cihaz sesi muazzam zaten. Fakat klavye almamanız taraftarıyım hem çok pahalı hemde bir düşme anında hiçbir koruyucu özelliği yok. Tek iyi yani güzel görünüyor. Kalem kullanıyorsaniz zaten hiç bir anlamı kalmıyor. Türkiyede bulmak zor ama zagg diye bir marka var hem koruyucu hemde klavye ve tablet birbirinden ayrı da kullanılabiliyor. Bulmak zor o yüzden logitech tavsiye ederim ama oda yine 1500 TL üzerinde olacaktır. Yani bu iş nerden baksanız Size en az 10000 TL ye patlayacak. 6000 az bir para değil tabiki. Ben aldığım için benim düşüncem belli değer. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla hocam o paralara MacBook Pro alınır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar farklı kulvarda cihazlar. Şimdi 300 bin tl ye passat da almak var aynı fiyata Skoda kodiaq veya peugeot 3008 de var tank gibi araçlar. Ama en çok tutulan passat neden? Çünkü adam suv istemiyor. Kendi adıma söylüyorum ipadin bana aşağı yukarı şu anda maliyeti 13 bin tl. Birde klavye alırsam logitech düz hesap 15 bin. Bu fiyata Macbook da alabilirim ama onu yanımda taşıyamam defter gibi yada üzerine kalemle not tutamam. Şarjı da bu kadar gitmez. Tamamen tercih meselesi. Bilgisayara ihtiyacım yok. Yani sizinki resmen elma yemek isteyen adama armut al o daha güzel olmuş :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 2020 modelleri A12Z kullandığı için daha hızlı ve seri olur. Öğrnci değilsiniz galiba size taşıma yönünden çokta büyük sıkıntı yaratacak bir durum yok, biri 200~250 gr daha ağır. Çoğu zaman yeni teknoloji daha iyidir. Ekran olarak 12.9 ile 10.5 arasında çok büyük fark yok gibi dursa da 12.9 ciddi anlamda büyük. Yeni çıkardığı magic keyboard'u alacaksanız önermem çünkü yüksek fiyatlı,daha da ağır yapıyor, ve biraz fazla şarj yiyebiliyor. Alırsanız hayırlı olsun bende düşünüyorum bu arala almayı ama 11 ile 12.9 arasında kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çileklikurabiye Ç kullanıcısına yanıt
    Bütçe sıkıntısı yoksa kesinlikle geçtiğine değer👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tetsuda Graeka T kullanıcısına yanıt
    Hocam arada kalma kesinlikle 12.9 tavsiye ederim taşıma da çok büyük fark yaratmıyo ama multiwindow da çok fark ediyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gerek yok hocam kullan geç sıfır cihaz gelmiş zaten. pek benzer değil ama iphone telefonuma değişim çıkmıştı satıp üst modele mi geçsem diye düşündüm. sonra teknolojiye bu kadar para döktüğüm yeter deyip sıfır cihazı -ip 7 plus- açıp kullanmaya başladım. bu dönemde bir cihazınız varsa pert olana kadar kullanmak gerek maalesef
  • Hala kararsız kaldım ama, sanırsam elimdeki nakiti corona mevzuları bitene kadar, ülke normale dönene kadar tutmayı düşünüyorum. cihazı kullanıp,sonrasında ya satıcam yada kardeşime vermeyi düşünücem. 6 ay daha kullanıp, yeni İpad'e geçmeyi deneyeceğim. Umarım bu süreçte dolar kurundan dolayı cihazlar zamlanmaz..
  • Şahsi görüşüm; elinizdeki cihazı kullanmanızdan yana.
    Neden derseniz birincisi 10.5 olan versiyon bende de var, müzik hariç aynı amaçlarda kullanım göstermişiz. Şu ana kadar yarı yolda bıraktığını görmedim. Ayrıca büyük ekran rahatlık olsa da taşıma derdi ve daha fazla korumak durumunda kalmanız sizi zorlayabilir. Ayrıca ek donanımlarla neredeyse bir MacBook fiyatına geliyor.
    Bir de şöyle bir durum var. 15 gün 11" versiyonu test etme şansım olmuştu fakat deneyimlediğim kadarıyla hali hazırda cihazım varken yükseltme yapmam pek mantıklı durmuyordu. Video render işlerinde 15-30 sn fark atıyor, şarj süreleri vb her şey neredeyse aynı tek fark ekran ve FaceID onun dışında pek fark göremedim. Ses olarak kulaklık kullandığım için belki farkı görmedim ama yine beni ikisi de aynı seviyede tatmin etti. O yüzden (tabi yine karar sizin ama) ben olsam yeni cihaz almaz elimdekiyle en azından 1-2 sene daha devam ederdim. Zaten güncelleme en azından 2 sene daha alacak gibi duruyor çünkü iPad 7. nesilde de aynı işlemci bulunuyor. Apple, A10 serisine güncellemeyi kesmesi halinde yeni tanıttığı ekonomik tabletlerin de fişini çekmiş olacak. Bu da pek mantıklı bir hareket görünmüyor.

    Bu arada klavye deneyiminizi merak ettim alınmaya değer mi şu an tek eksiğim kendisi. Bir de klavye varken kılıf kullandınız mı? Varsa kılıf linki pek güzel olur yan tarafı açık kılıf bulamıyorum. Teşekkürler. Selamlar.




  • Xrage77 X kullanıcısına yanıt
    Hocam 11 ile 12.9 arasında ses farkı var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı açıp kullanmaya başladım bu sabah, 1 haftadır ipadsiz zorluk çekiyordum. artık rahatladım, bir süre daha böyle devam edeceğim. corona muhabbetleri bitince daha kapsamlı araştırma yapacağım.

    Klavyeli kılıfını aldım, çok keyifli kullandım ama benim kullanımıma göre klavyeye ihtiyaç yok, bu yazıyı bilgisayardan yazdığımı belirtmeliyim, eğer ki; sürekli olarak yazılar yazıyor ve bilgisayar gibi alternatifiniz yoksa, klavyeli kılıfı deneyebilirsiniz. Ben sadece klavyeli kılıf kullandım ipadin arkası açık bir şekilde kaldı, çokta dert etmedim.


    @Prof.Dr.Bruce Banner

    evet var hocam, ipad büyüdüğü için daha geniş diyaframlı hoparlör koyuyorlar. Düşünüldüğü zamanda, 12.9 ile 11 inç arasında sadece ekran farkı var, ekran büyüdüğü için kasa da büyüyor, buna ek olarak bolca alan kalmış oluyor. Bu alanıda kullanmadıkları için hoparlörleri daha büyük ve geniş diyaframlı takıyolar 12.9lara




  • 11 hiç kullanmadım hocam ama 12.9 sesi güzel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çileklikurabiye Ç kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim. Çizilme korkusundan dolayı klavye uyumlu kılıf arıyordum ama sanırım çok da kasmamak gerek. Bilgisayar var fakat cihazı kullanmaya başladığım günden beri bilgisayarı kullanma oranımda ciddi düşüş var evde işte her yerde bu cihaz yanımda oluyor. Ayrıca 12.9" model hakkında verdiğiniz bilgi için ayrıca teşekkürler bunu bilmiyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.