Şimdi Ara

iPad Mini 7'nin yeni özelliği sızdı: 'jöle etkisi' ortadan kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPad Mini 7'nin yeni özelliği sızdı: 'jöle etkisi' ortadan kalkıyor
    Bildiğiniz gibi iPad Air ve iPad Mini 7 başta olmak üzere yeni nesil Apple iPad modellerinin bu hafta içerisinde tanıtılması bekleniyor. Bu bağlamda tanıtıma sayılı günler kala, iPad Mini 7 hakkında bazı önemli bilgiler paylaşıldı. Öyle ki iPad Mini 6'nın en büyük sorunu, bu modelde ortadan kalkabilir. iPad Mini 7, "jöle etkisi" sorunu için yeni bir ekran düzeneğine sahip olacak.



    iPad Mini 7, selefinin en büyük sorununu çözebilir



    Hatırlayacağız üzere daha önce iPad Mini 7'nin ProMotion teknolojisine geçiş yapacağı söyleniyordu. Ancak hemen ardından 60Hz ekran sunacağı aktarıldı. Ayrıca yeni nesil tabletin, gelişmiş hesaplama ve grafik performansı için A17 Pro işlemci ile tanıtılması bekleniyor. Ancak en büyük değişikliklerden biri, "jöle etkisi" sorununun azaltılması olacak. 



    iPad Mini 7'nin yeni özelliği sızdı: 'jöle etkisi' ortadan kalkıyor
    Instant Digital'e göre Apple, döndürülmüş ekran düzeneği aracılığıyla bu sorunu önemli ölçüde hafifletmeyi planlıyor. Bu değişiklik, yenileme hızı farkının yatay modda daha az hissedilir olmasını sağlayacak. 





    Bildiğiniz gibi iPad Mini 6, daha ince çerçeveleri ve yeni bir tasarımla teknoloji topluluğundan olumlu eleştiriler almayı başardı. Ancak kısa sürede kullanıcılar, ekranda "jöle etkisi" oluştuğu hakkında şikayetlerini dile getirmişlerdi. Apple ise, LCD'lerin çalışma şekli nedeniyle bunun normal bir davranış olduğunu açıkladı.



    Yukarıda da görebileceğiniz gibi jöle etkisi, ekranın bir bölümünün kaydırmaya diğer kısımdan daha hızlı yanıt vermesi sonucu oluşuyor. Bu nedenle dikey yönde kaydırma yaparken yalpalamaya benzer bir titreme meydana geliyor.



    iPad Mini 7 beklenen çıkış tarihi 



    Mevcut raporlara göre iPad Air 6 ve iPad Mini 7, 17 Ekim'de Salı günü tanıtılabilir. Yalnızca dahili donanımları güncellenecek her iki tabletin, bir basın bülteni aracılığıyla duyurulacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bizlerle kalmayı unutmayın...




    Kaynak:
    https://wccftech.com/ipad-mini-7-launch-and-jelly-scrolling-fix/







  • Bu ciddi bir rezaletti. Sanki önceki miniler OLED'di de LCD'de normal diye açıklama yaptılar. Aç gözlü Apple.

  • Eski teknolojinin de en eskisini kullanıyor harika bi şirket

  • bi zahmet kalksın alkış mı bekleniyor bunun için nedir

  • zahmet olacak kaldırmasalardı.

  • çıktığından beri kullanıyorum böyle bir sorunu olduğundan yeni haberim oldu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yüksek hızda kayıt yaparsan 60hz'lik ekran jöle etkisi efekti bırakabilir.Normal kullanımda nasıl fark edilebilir ki ?

    İnsan gözü 18 fps'den sonrasını video olarak algılıyor.Bütün film endüstrisi 25fps veya 30fps'e kurulu.60Fps film bile çekilmiyor doğru dürüst

    Yüksek fps'de sadece akışkanlık hissi fark ediliyor.O da çok yakından bakıldığından kaynaklı.2 metre uzaktan çıplak gözle fark edebilmek imkansız

    Vakti zamanında mini 4 kullandım jöle efekti falan yoktu

  • Yine inovasyonu yapmış, vay zalım ebıl.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung Tab S9 Mini çıkarsaydı. iPad Mini belasından kurtulsaydım. Mini 5 kullanıcısıyım, Mini 6’yı jöle efektinden almadım. Hala 60hz ve oled yok. Senin gibi firmaya ne kadar iltifat etsem azdır. 2025’de iPad Mini 8 de 120hz koyar. 2027’de iPad Mini 9’da Oled koyar. Mini serisi anca adam olur. Tab S9 Mini çıkarmayan Samsung’a da sevgilerimi iletiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aydır mini 6 kullanıyorum jöle efektini hiç hissetmedim.

  • Bir çok röportöre göre bugün tanıtılmaları bekleniyor. Sonunda ilk nesil (2012) ipad mini ile yolları ayırma zamanı yaklaşıyor. Yeni ipad vs pahalı evet ama cihazın bana 10 yıldır hizmet ettiğini düşündüğümde gerçekten güzel bir elektronik yatırımı oldu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 17 Ekim 2023; 12:33:28 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt

    abi tech nerd lerin işi o. sanki hayatı slowmo görüyoruz da, tamam oyuncuları belki biraz etkiler ama gündelik kullanımda çok bir etkisi yok arkadaşımda da mevcut bir problemyaşamadı.

  • bugün tanıtılıcak mı belli oldumu. 6 almamak için direniyorum 2.5 aydır

  • Tuhaf olan şu; iPad Mini 6 yı çıkar çıkmaz Apple mağazasından almıştım ve o günden beri her gün birkaç saat sürekli kullanıyorum. 1 defa dahi olsun jöle etkisi yaşamadım. Sadece son 2 aydır pil performansı düşmeye başladı. Hepsi o kadar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.