Şimdi Ara

Ipad Air ve Ipad Mini Retina Sorunları / İade / Değişim İşlemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
6.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeliTeknik

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkcube

    AOS Hizmetini Türkiye verince demek Apple bile kendini bozuyor. Adamlara sorduğumda toz yüzünden iade ya da değişim problemi almadık demişlerdi. Türkiye'de tüketici lehine hizmet anlayışı maalesef yok denecek kadar az. Allah'tan kargo işlemlerinde iyi AOS. Vaktiniz ve sabrınız varsa değişim yapın. Onlar düşünsünler. Ben öyle yapacağım. Son olarak, değişim olayında sanki biz tekmişiz gibi söylemlerinin önüne geçebilsek. Adamlar kabul etmiyor. Sadece siz varsınız diyorlar. AOS, Teknosa, Pupa, Kliksa şu ana kadar sorunlu cihaz satan yerler. Ülkeye bu ürünleri getiren index olsa gerek. Bence onları haberdar edelim.

    AOS' ta bırakın tozu rengini beğenmedim değiştirmek istiyorum demeniz bile yeterli. Farklı nedenlerden ötürü 6. cihazım yolda şu an. Elimde de 2 cihaz var, henüz teslim almak için aramadı TNT. AOS ile görüşmelerimde problemi söyleyip değişip talep ettim ve herhangi bir zorluk çıkarmadan yeni cihazı yolladılar. Hatta eskisini iade almadan bile yolluyorlar. Dediğim gibi şu an aynı siparişe ait 2 cihaz var elimde ve 3. cihaz da yolda. Tek bir sipariş için adamlar 3 cihaz yolladılar bahsettiğim problemler yüzünden müşteri memnuniyeti adına. Bizzat tecrübe ettiğim için AOS' un iyi olduğunu söyleyebilirim.

    5 adet iadenizin kaç tanesi Air'deki renk problemiyle ilgiliydi?




  • AOS değişim ya da iade konusunda problem çıkarmıyor zaten. Sadece bizim cihazlarda bu tarz sorunlar yok tarzındaki söylemleri aldatmaca. Yoksa AOS dışında Teknosa alışverişimde iade istedim, Pupa alışverişimde ise değişim istiyorum. Kimse sorun çıkarmıyor. Sıkıntı satarkenki biz problemsiziz mesajları.
  • Iste bu nedenle hicbir zaman sorunlari ortaya cikmamis, tecrübe edinilmemis yeni model ürün almak akil kari degil. Bu nedenledir ki iPad 4 aldim. Ne ekran sarariyor ne de toz topluyor. Varsin 150 gr. agir, islemcisi de 32 bit olsun. Ekrani da retina.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 5 Ocak 2014; 2:55:14 >
  • Hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kulanın. Bu arada İpad Air de retina ekran. Teknoloji biraz şans işi.Evet ekranın sol tarafındaki sarımsı ekran problemi biraz yaygın gibi görünsede unutmayın ki aynı sorun ipad 4 te de vardı üstelik sadece solda değil sağ tarafında mevcut olan kişilere rastlamak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destina-68 -- 5 Ocak 2014; 14:38:39 >
  • nedir son durumlar?
  • magic32 M kullanıcısına yanıt
    Durumlar kötü. Retına mınılerın alayı sorunlu. Ben ghostınglı cıhaza razıyım su an o derece. Degısım beklıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de daha bir gelişme yok amerikadan gelecek diye bekleyip duruyoruz
  • yellow tint sorunu olan ipadi değişime götürdüm. değiştirdiğim üründe de aynı sorun vardı bu yüzden iade ettim kurtuldum tasarımı bukadar güzel olan bi tabletin ekranı bukadar mı kötü olur. Applea yakışmadı bu seneki ipadler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfstone35 -- 25 Ocak 2014; 21:52:43 >
  • Arkadaşlar şu anda en sorunsuz model iPad 4 gibi görünüyor bende değiştirmeyi düşünüyordum ama yazılanları görünce açıkcası vazgeçtim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • malahit M kullanıcısına yanıt
    En azından şimdilik düşünmeyin. Birkaç ay sonra yeni seri ürünler geldiği zaman alınabilir ancak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfstone35 -- 25 Ocak 2014; 22:42:46 >
  • Ben de yarın Samsun Pupa'ya bırakacağım Air'ı. Haftaya sonuç belli olur. Buradan paylaşırız artık. Hayırlısı,
  • Arkadaşlar iade için Apple a işlemleri başlattım. Ancak bana gelen faturaları geri göndermemin istediler. Gerı gondermesem para ıadesı gecıkır mı acaba ? Hatta faturaları yolladıktan sonra para ıadesı yapmarız gibisinden bırsey ıle karsılasırmıyım acaba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uzun zamandır ipad air takibindeyim. Taksit olayı bitmeden artık almak istiyorum. Dün chatten bugün ise telefonla Apple ile görüştüm. Sarı ekran, ekran altı toz ve low memory sorunlarının çok yaygın olduğunu, bu konuda Apple merkezin ne düşündüğünü, değişim için kaç hakkım olduğunu vs sordum. Bu sorunların "bazı" cihazlarda olabildiğini ama "genel bir sorun olmadığını" söylediler. "Çok emin değilim ama sanırım 4 değiştirme hakkınız var" dedi bugün görüştüğüm kişi. Hizmet-destek konusunda iyi olduklarını ve ileride problem yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ama ürünlerin sorunlu olduğu belli.

    Aklımdakileri sizinle paylaşmak ve sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum:

    - 100 TL worldpuan için Apple Online Store'dan vazgeçerek D&R veya HızlıAl'dan almaya değer mi? Yukarıdaki sorunlardan dolayı değişim gerekeceği kesin gibi. Buralarda değişim olayı AOS'a göre daha sorunlu ve uzun olacaktır diye düşünüyorum.
    - Apple Online Store'dan 100 TL daha ucuz olduğu için TVT'den almak mantıklı mı? Yetkili satıcı olduğu için değişim konusu üstteki mağazalardan daha kolay ama yine de AOS'tan daha sıkıntılı olur diye düşünüyorum.
    - 1-2 ay yeni gelecek partileri beklemek mantıklı ama taksit olayı biterse/azalırsa almam zorlaşacak.

    Ne düşünüyorsunuz? 1 yıldır ipad almayı düşünüyorum. Önce air'in gelmesini bekledim şimdi bu sıkıntılar.. Az bir para da değil ki düşünmeyeyim. Bilemedim.. yorumlarınızı bekliyorum..

    Not: Apple Online Store'dan alanlardan yukarıdaki sorunları yaşamayanlar belirtirse sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balleyci

    Arkadaşlar iade için Apple a işlemleri başlattım. Ancak bana gelen faturaları geri göndermemin istediler. Gerı gondermesem para ıadesı gecıkır mı acaba ? Hatta faturaları yolladıktan sonra para ıadesı yapmarız gibisinden bırsey ıle karsılasırmıyım acaba.

    Faturayı neden geri göndermek istemiyorsunuz? Eğer kaybettiyseniz mail olarak isteyin çıktısını alıp içine koyun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32gb wifi ve cellular dün sipariş ettim bugün elimdeydi 24saatte ulaştı ürün anlıcanız az önce ölü piksel testi yaptım sorun yok ekran sol üstte sararma var diye bende bi süredir okuyorum ama ben bendeki cihazda sararma göremedim şuan sorun yok gibi geliyo bana çizik vs de yoktu sorunsuz kullanırım umarım
  • efe b. E kullanıcısına yanıt
    İstemıyor degılım de uğraşmak ıstemıyorum. Sımdı gıt PTT ye ver yolla vs vs zaman kaybı. Zaten bana malı olarak faturayı attılar. Bende çıktı alıp kutlu içerisine koydum. Ancak gelen faturayı da gerti yollamamı ıstedıler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar apple storedan ipad mini retina almayi dusunuyorum. Yanliz bir sorum olacak az once baktigimda arka kapagina lazer ile yazi yazilabiliyor, acikcasi bende yazdirmak istiyorum. Fakat, eger ki urun sikintili olursa degisimde veya iade de zorluk cikarirlar mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 Ocak 2014 tarihinde Pupa'ya değişim için verdiğim Ipad Air için değişim kararı çıkmış. Yeni ürünü bekliyorum. Bu arada yadırgadığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum: Pupa servise göndermek için sadece cihazı alıyor ve gönderiyor. Servisten gelecek olan da sadece cihazmış. Yani kutusuz bir ürün gelecekmiş. Benim bu konuda bilgim yoktu. Umarım sıkıntılı bir durum olmaz. Cihaz gelince ayrıntıları sizinle paylaşırım.
  • iPad Air'de sarı ekran, ekran'ın altında toz olması, ghosting sorunları hala devam ediyor mu?
  • Ne yazık ki devam ediyor. Yeni ürün geldiğinde de durumu paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.