Şimdi Ara

iPad 2 çözünürlüğü büyük ihtimal 2048x1536 olacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Valla ben 3GS'te kullandım şu an da 4 kullanıyorum. 3GS ve 4'ün ve iPad'in Geekbench skorlarına javascript skorlarına bakın. İnsectboy'un dediği doğru. Apple A4 işlemcisi var ama 1GHz'de çalışmıyor. A4 işlemcinin hızını 600mhz'de yapabilirsin 1ghz'de.. İşlemciyi hangi frekansta çalışmaya programlarsan o hızda çalışır.

    Yazdığımı tam anlayamamışsın hocam galiba. O oyun zaten 3GS'te kasmadan oynanıyor tüm detaylarıyla dedim. iPhone 4'te çözünürlük arttığı için motion blur ve bi özelliği daha (şimdi neydi hatırlamıyorum) kapatmışlar. Bunu oyunun üreticisi yazıyor.

    Ben varolan testler ve açıklamalarla örnek veriyorum ama niyeyse herkes beni çürütmeye çalışıyor.. İlginç Ve eminim ki benim kadar Apple hakkında yabancı kaynak takip eden adam yoktur şu forumda

    iPhone 4 3GS'den kötüdür falanda demedik doğru okuyun yazdıklarımı Şöyle örnek vereyim:

    Core 2 Duo 3.0 + 2gb ram + 8800gt ile X oyununu 800x600 çözünürlükte full detayda oynarsınız.
    Core i7 2.66 + 4gb ram + 8800gt ile X oyununu 1600x1200'de full detayda oynamaya çalışın bakalım hangi sistem daha yüksek performans verir. Mecbur 1-2 detay kısarsınız o çözünürlüğe çıkmak için. Niye? Ekran kartı aynı da ondan. İşlemcinin oyun performansına etkisi ekran kartının yanında küçümsenecek bir miktardır. Ha şu var grafik performansı olarak tabi ki iPhone 4 genel anlamda artış göstermiştir. Ama çözünürlük 2 katına çıkınca bir o kadar da kayıp oluyor bunu anlatmaya çalışıyorum.

    Burada değişken olan şey çözünürlük. Grafik performansı dışında tabi ki her koşulda iPhone 4 ezer geçer. Ama iPhone 4'ün native çözünürlüğünde oyunlar işin içine girdiğinde kısıtlamalar getirmek gerekiyor. En büyük örneği de Real Racing 2!

    http://firemint.com/2010/will-real-racing-2-work-on-my-device/ (Dikkat edin üreticinin sayfası)

    quote:


    There are also some full screen FX but we disabled these while you are playing on IP4 in order to ensure maximum framerate which is ultimately what matters:

    - Depth of Field
    - Motion blur

    You can still see these effects in cutscenes. The 3GS actually gets some motion blur in game, it has a lower resolution screen so the full screen effect doesn’t impact frame rate.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 16 Ocak 2011; 20:31:51 >




  • konuyu dagitiyorsunuz farkinda misiniz? asil konu ipad 2 icin yuksek cozunurluklu bir ekranini gelip gelemeyecegi idi .. siz olayi 3gs vs ip4 e cevirdiniz..
  • bu değer bana imkansız geliyor. retina kadar olmasada dpi de bir iyileştirme yapılacak gibi duruyor.
  • Bir açıklık getirmek isterim..

    RETINA DISPLAY

    iClarified, macrumors gibi üstatların yaptığı tanımlama gerçekten bence çok mantıklı. "Retina Display" kelimesini Türkçe olarak şu şekilde size onların ağzından tanımlayabilirim.

    " İnsan gözü ile bir ekrana baktığınızda pixelleri görebileceğiniz mesafe vardır. Bu mesafe ekranın boyutuyla orantılı olarak değişebilir. iPad ekranı daha büyük olduğudan ve dolayısıyla onu kendinizden daha uzak mesafede tutacağınızdan; PPI (pixels per inch) miktarının iPhone 4'teki kadar yüksek olması gerekmemektedir. Retina Display kavramı, aletin gözünüze olan uzaklığına göre belirlenen bir kavramdır. Tanımlanan kullanım mesafesinde Pixelleri ayırt edemeyecek düzeyde bir aralıkta yerleştirmişlerse buna Retina Display diyebiliriz. Bu yüzden her cihazın PPI oranını sabit tutacaklarınız düşünmüyoruz."

    Biraz garip oldu ama idare edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 16 Ocak 2011; 20:47:16 >




  • şunun şurasında 27 ocağa ne kadar kaldı ki sanki .
    Herşey çok yakında belli olacak.
  • Retina display sadece bir pazarlama taktigi. bu gune kadar belli dpi in ustundeki ekranlara bir isim verme ihtiyaci duyulmadi. apple insanlara yeni birsey yapmis izlenimi verebilmek, farkli hissettirebilmek icin birsey yapmasi gerekiyordu ve retina display demek gibi birsey akillarina geldi. soyledikleri aciklamanin bir standardi olmadigini kendileri de biliyorlar. standart kullanim mesafesinde pikselleri ayirt edilemeyecek olan ekranlara demek .. bu mantik ile standart 3 metreden kullanilan full hd , 32" bir ekrana bile retina displaye sahiptir demek gerekiyor, zira onun da piksellerini ayirt edemiyoruz o mesafeden. neyse, ben acikcasi retina display lafinin bu kadar cok kullanilmasina karsiyim . hicbirsey ifade etmiyor. telefonu 50 cm den kullanan biri isem her telefon bana retina display o zaman . :)
  • Bu çözünürlükte çıkma iktimali koca bir 0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    Retina display sadece bir pazarlama taktigi. bu gune kadar belli dpi in ustundeki ekranlara bir isim verme ihtiyaci duyulmadi. apple insanlara yeni birsey yapmis izlenimi verebilmek, farkli hissettirebilmek icin birsey yapmasi gerekiyordu ve retina display demek gibi birsey akillarina geldi. soyledikleri aciklamanin bir standardi olmadigini kendileri de biliyorlar. standart kullanim mesafesinde pikselleri ayirt edilemeyecek olan ekranlara demek .. bu mantik ile standart 3 metreden kullanilan full hd , 32" bir ekrana bile retina displaye sahiptir demek gerekiyor, zira onun da piksellerini ayirt edemiyoruz o mesafeden. neyse, ben acikcasi retina display lafinin bu kadar cok kullanilmasina karsiyim . hicbirsey ifade etmiyor. telefonu 50 cm den kullanan biri isem her telefon bana retina display o zaman . :)


    Aynen öyle. Pazarlama taktiği. Smartphone piyasasındaki en yüksek çözünürlüklü ekranı koyduk demek yerine Retina Display koyduk diyorlar Ama çözünürlük olarak cidden sektörü çeken lokomotif konumuna geldiler bu son kullandıkları ekranla birlikte.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.