Şimdi Ara

IP TV İlginç Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok ilginç bir sorunum var. Belki birisinin başına gelmiştir. Çözümün ne olacağı yada çözümü nerde aramam gerektiği konusunda fikirleriniz varsa sevinirim.


    - Uydunet +VLC Player/SS/GSE + PC/Telefon/TV kombinasyonlarında da IPTV kanal listesi geliyor. Spor kanalları açılmıyorken diğer sinema dizi vs. kanallar gayet iyi

    - Turkcell +VLC Player/SS/GSE + PC/Telefon/TV kombinasyonlarında IPTV kanal listesi geliyor. Spor kanalları açılmıyorken diğer sinema dizi vs. kanallar gayet iyi


    Bunun sonrasında aynı IPTV'yi kullanan arkadaşa sordum. Sorun yok. Benim link'imi gönderdim. O da uydunet/vodafone+VLC Player+PC şeklinde farklı farklı denedi ve onda hiç bir sorun olmadığını gördük. Onun link'ini kendi evimde denedim en yukardaki gibi spor kanalları açılmıyor, diğer kanallarda sorun yok.


    Bunun üzerine bilgisayara VPN uygulaması yükledim. Ve hiç sorun yaşanmadığını gördüm


    Çıkarımlar;

    Uydunet'te sorun var desem;

    - Neden turkcell'de de sorun yaşıyorum? Neden arkadaşın uydunet denemesinde sorun yaşamadık?

    Modemde sorun var desem

    - Neden turkcell sim cart ve telefonda da farklı uygulamalarda aynı sorunu yaşıyorum


    Kullanılan IP TV Devlet tarafından engellendi desem: Kanal listesi hiç açılmaz diye düşünüyorum. Hele hele bazı kanalları açıp bazı kanalları açmama şeklinde bir engelleme olamaz diye düşünüyorum. Ayrıca uydunet ile arkadaşım kendi evinde hiç sorun yaşamıyor.


    DNS'ten engelli desek durum aynı zaten Turkcell ve Uydunet farklı dns'ler kullanıyor. Ve arkadaşta aynı oto gelen dns'leri kullanıyor. Ayrıca DNS'te sıkıntı olsa zaten IPTV'ye hiç erişim olmaz ve kanal listesi yüklenmez.


    Son olarak IPTV'de kullandığım tam link'i browser'a yazınca hiç sorun olmadan m3u dosyası download edilebiliyor.


    Adeta benim ismime özel BTK bir kural yazmış "bu adam operatör, cihaz, uygulama farketmeksizin spor kanallarını açamasın" denmiş gibi.


    Fikri/tecrübesi olan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilav -- 8 Haziran 2023; 2:47:13 >







  • seni blokluyor ve sana ait olan portu başkasına veriyor anlamını çıkar. bir nevi durumu idare ediyor. bir evi iki kişiye kiralayıp, evde biri oturmaya başladığında, ikinci kiracının eve geldiğinde evi dolu bulması ve uğraşmasına benziyor durum. ip tv dediğin işte bu oluyor.   ilk başlarda güzel çalışıyor. sonra yıldırma politikasını başlatıyor. takılmalar felan filan inter milan. o yüzden aylık değil, haftalık değil, günlük değil, free kullanacaksın. bazıları free veriyor neden? sanırım, aç gözlü olanları baltalamak için.



    hiç uğraşma. yaşadığın sorunun kaynağı iptv hizmeti aldığın yer. ismini yaz herkes görsün, en azından kimse bulaşmaz.

  • cevap için teşekkürler fakat semptomlardan biride benim linkimle aynı anda farklı lokasyondaki arkadaşta sorun yaşanmıyor. Aynı şekilde VPN ile de sorun yaşanmıyor. Sizin dediğiniz semtomda iptv hesabına uygulanan bir limitasyon olmalı. Öyle olsaydı vpn ile yada farklı lokasyonda da bu sorun yaşanmalı ve rastgele yaşanmalı.

  • Pilav kullanıcısına yanıt
    Linkini check etseydin. Belki senden başka kullanan var, kırmışlardır iptv panelini

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sana ait özel bir profil var ve bloklanıyor olmalısın. vpn kullanınca o profil çöp oluyor ve seni takip edemedikleri için bağlanıyorsun. bence iptv tarafından veya ip tv üzerinden diğer ikinci taraf tarafından bloklanıyorsun. belki de ikinci tarafı da pas geçip üçüncü taraftan bloke.  

    1. öncelikle iptv niz ip adresinizi bloklamamış. Öyle olsa m3u inmez.
    2. İptv sistemlerinde bir sunucu olmaz, siz dns le ana sunucuya bağlanırsınız oda sizi istediğiniz kanalın olduğu sunucuya yönlendirir. spor kanalları vs diye ayrı ayrı sunucular olur. Muhtemelen spor kanallarının içerisinde olan sunucunun ip adresi bloklanmış btk dan.
    3. her zaman dns engellenmiyor iptv lerde yasa dışı içerin olduğu (özellikle spor) olan sunucu ip adreside engellenebiliyor sadece.
    4. sunucu ip adresi engllendiyse arkadaşınız nasıl izliyor ? Aslında o da basit ip engelli geldiğinde yansıması firmadan firmaya hatta bölgeden gölgeye değişiyor. Mesela ttnet anında anonsu keserken türk net 24 saat sonra vs kesiyor.
  • Arkadaşım biraz hurafeler ile karşı karşıyasın ben sana durumu net olarak anlatacağım. Böylelikle sorun sebep ve çözümü ve neler yapabileceğin hakkında fikir edinmiş olacaksın.


    Şimdi yaşadığın durum taman yayıncı kuruluş olan DT ve TFF ile diğer yayıncı kuruluşlar daha önce yürürlüğe giren yasa gereği telif korumalı görüntü, resim, video vb içerikler için BTK ya FSM (Fikri Sinai Mahkemeleri) kararını gösterip datanın sahibi olduğunu ispatından onra (artık ispatına gerke yok kim kimin ne olduğunu biliyor zaten artık) Diyor ki şu domain, şu ip de telif hakkına sahip olduğum MAÇ YAYINI, FİLM, BEGESEL, KONSER vs vs yayınlanıyor diyerek hemen gece yarısı da olsa nöbetçiden anında karar çıkıyor ve hemen ISP (Internet Sevice provider) yani internet sağlayıcılarına gönderiliyor.


    IPTV sistemi; Bir ana makine ve altında trafik yüklerini (ziyaretçi yani izleyici) kaldırması / hizmet verebimesi için loadbalans yani yük kaldırıcılar eklenir. Bu yük kaldırmak için eklenen loadbalance'larada kanal eklemesi yapılabilinir. İşte burada her makine kendine ait oluşturdğu anam makine ve loadbalance makinelerin her birinin ayrı IP si bulunur.


    İzleme sırasında basit bir kaç network takip programları ile gelen yayının hangi ip üzerinden geldiğini görebilirsiniz böylelikle bahsi geçen firmalar o yayın anındayken o ip yi TR deki internet sağlayıcılara bilgi göndererek engelletiriyorlar. O Engelleme olduğunda spor kanallarının olduğu load balance makine (server) 'e tr den ulaşamıyorsun. Fakat kanalların listesini ana serveden tam çekiyor olmasıyla kanllar listede sorunsuz görüyor fakat sanki kanalların yüklü olduğu makine kapalı gibi ulaşamıyorsun.


    İşte o sırada global DNS de sende banlı ama diğerinde daha banlanamamış yada banlamış ama sonra açmış o ip sende çalışamqyıp arkadaşında çalışabililir.


    VPN ile de sağlamasını yapmışsınız zaten benim önereceğim şeyi zaten yapmışsınız.


    Bu sorunu nasıl çözeceksiniz?

    VPN ile çözüm var ama işi ayıkan bu bahsettiğim firmalar sizin aldığınız vpn hizmetinin aynısını parayı verip alıyor yada almadan firma kendisi de yayınlayabiliyor bu ipler benimdir diye. ve onların da ip lerini engelliyor bu sefer ne yapıyorsunuz aldığınız vpn de amacı için çalışamadığında boşa çıkıyor. Sonra şöyle bir durum yayaşıyorsunuz almanya ile açarken şimdi açamıyorum... Eeee almanya ip si banlandı! :)


    Ne yapacaksınız? Kesin çözüm!


    Kendinize ait bir vpn satın alın. Ama trafik konusunda kedinlikle unlimited yani sınırsız olacak. Sınırılı alırsanız bandwith limitleriniz dolar ve 10 gün izlediniz geri kalan 20 gün izleyemezsiniz. O yüzden 100 mbit ile 1gbit bandwith genişliği olan bir vps/vds alıp kendi VPN'inizi kuugulayarak kullanabiliriniz. Yada VPN kurmak yerine özellikle tv den nasıl kuracam o makinede nasıl yapacam diyen arkadaşlar olursa o arkadaşlarda direkt proxy kurarak aldıkları linke yönlendirme yaparak TR eki engeli aşıp iptv nin tüm server iplerine ulaşabilirler.


    İşte burada DT, TFF vb sizin ip'nizi bilmeyecekleri için ip yi engelleme şansı olmayacak siz de TR sınırlarını kendi internetinizle aşıp VPNniniz yada PROXYnize ulaşıp, VPN yada PROXY üzerinden de IPTV aldığınız serverlere ulaşmanız çok rahat sorunsuz şekilde olacaktır.


    DOĞRUSU BUDUR DİĞER DUYDUKLARIN SALLAMASYON, MIÇTAN SALLAMA VE HURAFELERDİR





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.