Şimdi Ara

ip sistem için kayıt cihazını poe'li mi almak lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, apartmanımıza kuracağımız sistemi ip sistem olarak almaya karar verdim.
    poe bir cihaz veya ayrıca poe switch almam gerekecek. aslında poe kayıt cihazı alacaktım fakat satıcı ; "abi açık alana kurulum yapacaksan yarın öbür gün kablolara su gelir birşey olur parazit yapar poe cihaza zarar verirsin, onun yerine poe switch ile kullan hiç olmazsa zarar gelirse switch e zarar gelir daha garanti iş yapmış olursun "
    diye bir önderide bulundu. açıkçası mantıklı geldi, 8-10 kameralık bir sistem kuracağım. swicth kullandığım zaman sistem çok cüzi bir miktar pahalıya geliyor ama çok da kayda değer bir fark yok açıkçası.
    ne önerirsiniz, doğru bir uygulama mıdır?

    eğer ayrı switch önerirseniz ne marka switch önerirsiniz? satıcı goldmaster marka switchler iyi diye bir yorumda bulundu. pek tutmadım goldmasterı, kendim dışarıdan ayrıca başka bir marka da alabilirim.







  • Merhaba hocam. Ip kamera sistemi alacaksanız Poe switch kullanmanız da yarar var bazı firmalar ucuz maliyet ile her kamera dibine elektrik çekip adaptör bağlıyor ya da ayrı kablo çekip switch yanında adaptör bağlıyor. Öncelikle Poe swich olursa tek yerden hem besleme alır hemde görüntüyü aktarırsınız. Kablo maliyetini de biraz daha indirirsiniz.

    Ama poe kayıt cihazı neden alıyorsunuz onu anlamadım sonuçta aynı işi switch yapacak. Normal poesiz bir NVR alabilirsiniz.

    Kullanmış olduğum ZYXEL ve SECON swithcler kalitelidir bunları temin edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukoge01 -- 20 Mayıs 2019; 12:14:26 >
  • Merhaba,

    POE'li bir NVR almanız kullanım açısından sizin için en maliyetli yöntemdir. Haikon, UNV veya Dahua gibi bilinir marka almanız sizin için iyi olur.

    POE'li NVR yerine normal NVR alıp yerine POE'li switch alarak da aynı işi yapabilirsiniz. Bu size uyguna gelir.

    POE'siz NVR, POE'siz GİGABİT switch alıp kamera başına 2 Amper besleme verecek bir adaptör de kullanabilirsiniz. CAT6'nın içindeki 2 tel kablodan enerji gönderebilirsiniz. Tüm CAT6'lardan aldığınız aynı 2 kabloyu adaptöre bağlayabilirsiniz. Bu yöntem sizin için en uygun seçenek olacaktır. Bunu yapabilecek usta da önemli faktör.

    Switch olarak TP-LINK, DLINK, NETIS gibi markaları kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.