Şimdi Ara

inverter yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar...0 ile 10V arası analog çıkış verebilen bir inverter var ve sürdüğü motor(trifaze)un yüküne göre analog çıkıştan bir gerilim değeri veriyor...bu analog çıkışa nasıl bir sistem (devre kartı, yada hazır bir elektronik bileşen, ya da kendim de yapabilirim) bağlayabilirim ki motor belli gerilim değerleri arasında devreden çıkmadan çalışsın...örneğin 6 ila 9 V arası motorun devreden çıkmadan çalışmasını istiyorum....çıkış 6V iken motor min. yükte olacak(çalışıyor durumda ) ve inverter motora "daha fazla çalış" diyecek .....motor yüklenince inverter in çıkışı 9V a dayandığında motor yeteri kadar yüklenmiş olacak ve inverter bu sefer motora "biraz yavaşla" diyecek...kısacası belli gerilim değerleri arasında motor çalışacak fakat özellikle devreden çıkmaması gerekiyor...devreden çıkarsa tekrar devreye alma süresi uzun ve kalkınma akımı fazla olduğundan enerji kaybı olmaması açısından....şimdiden teşekkür ediyorum....saygılar...







  • Bu tip bir kontrol hiç görmedim. Yüke göre aldığını söylediğin analog çıkış büyük ihtimalle sürücünün motora verdiği akıma göredir. Akımı belirleyen de yükle beraber devirdir. Sen yüke göre devri ayarladığın zaman akımı azaltmış olacaksın.
    Örneğin motorun yüke göre 30-50A çekiyor olsun. Sen devir referansını yüke göre verirken 50A'de 50Hz, 30A'de 30 Hz dönecek şekilde ayarladın diyelim.
    Başlangıçta 50Hz'de motoru çalıştırdığını varsayalım. Motorun 50A çekiyor. Yükün azaldı ve akımın 40 A'e düştü, sen de bunun üstüne devri azalttın, devir azalınca yükün daha da düşer. Bu şekilde 30Hz minimum devre kadar düşersin.

    Senin ihtiyacın olan Tork kontrolü. Sürücünün marka ve modelini bilmiyorum ama tork kontrol makrosu varsa onu kullan devir torku sabit tutacak şekilde ayarlansın. En sağlıklı çözüm budur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.