Şimdi Ara

Inverter Vs. Normal Klima - Elektirik tüketimleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kutuların, broşürlerin üzerinde veya reklamlarda a,b,c harfler yazar bazı değerler verilir ve fiyat farkları oluşur.

    merak ettiğim konu, bir normal a sınıfı split kilma ile inverter bir klima günde 10 saat çalışırsa bunların ay sonunda faturaya yansımaları ne olur ?

    Bir diğer şey, klima ile infared ısıtıcı ufo tipi ısıtıcıları karşılaştırsak elektrik harcaması olarak ay sonu faturada büyük fark olur mu ?



  • inanılmaz fark oluyor inanki neredeyse elektriği kokluyo

    benim evde günde min. 9-10 saat çalışıyor komple elektrik faturası 50-60TL geliyor. ki buna bilgisayar tv vs. dahil. fakat inverter klimaların avantajı uzun süre çalıştırıldığında ortaya çıkıyor.

    sana şunun garantisini vereyim 1 senede verdiğin fazla parayı çıkartırsın. dizel-benzin karşılatırması gibi düşün.
  • ancak 5 -6 saat çalıştırırsak ne olur?benım de merak ettigim bu inverter almaya deger mi?
    uzun yola cıkmayan ancak bayramlarda izmir çeşme yapan bi araba dizel alınmalı mıdır gibi bi soru benımki:Dbenzin farkını hesaplayabiliyorum ancak klimada bu fark nedir onu bilmiorum..6 saat calıstırdım klasik klimayı 0.82 kw yaktı ne kadar gelir fatura*invertera ne kadar gelir..
  • Inverter klimayı sadece saat olayı olarak görmeyin, çok soguk havalarda diger klasik klimaların performansları düştügünde ınverter performansa artırarak aynı degerde çalışmaya ve evinizi ısıtmaya devam eder, devamlı çalıştırmalarda ise odanız yeterli ısıya doydugunda kapasite düşürerek defrosa girme olay %5 düşer olay sadece saat olarak degil böylede düşünün.
  • valla rakamsal olarak bilmiyorum ne kadar harcadığını fakat 9000lik mitsubishi inverter klima 11m² odayı çok rahat ısıtıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wurtz

    valla rakamsal olarak bilmiyorum ne kadar harcadığını fakat 9000lik mitsubishi inverter klima 11m² odayı çok rahat ısıtıyor...



    16 metre kare yeri canavar gibi ısıtır,sizdeki mitsu
  • doğrudur zaten ECO modda çoğunlukla. odaya ilk girdiğim zamanlar HI POWER modunda çalıştırıyorum max. 2dk da sıcacık oluyor oda. fakat bu aralar bi filtre temizliğine ihtiyacı var gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wurtz

    inanılmaz fark oluyor inanki neredeyse elektriği kokluyo

    benim evde günde min. 9-10 saat çalışıyor komple elektrik faturası 50-60TL geliyor. ki buna bilgisayar tv vs. dahil. fakat inverter klimaların avantajı uzun süre çalıştırıldığında ortaya çıkıyor.

    sana şunun garantisini vereyim 1 senede verdiğin fazla parayı çıkartırsın. dizel-benzin karşılatırması gibi düşün.


    hergün 9-10 saat çalışmasına rağmen elektrik faturanız bu kadar geliyorsa harika.
    bizim evde klima mevcut değil. ısıtma veya soğutma için herhangi bir şeyde kullanmıyoruz, aylık 60 ın 1 tl altına düşmüyor fatura.
    yinede şöyle bi tahmin yapsam, 35tl diğer eşyaların harcaması olsa 25tl klima elektirik harcıyordur. günde 10 saatten,(x30) ayda =300saat
    25 /300= 8kuruş saatte ? sizin klimayla hemen hemen aynı segmentteki ir kilmada yyaksın maximum 10 kuruş.
    10 kuruş yakan makinada 10 saat çalışsa günde 1 tl ye 10 saat ısınılıyor yani bir inverter klima ile doğrumuyum arkadaşlar ?????




  • evet öyle de diyebiliriz. bendeki klimanın tam modeli MITSUBISHI DXK09Z2-S. fakat klima konusundan Mitsubishi Electronics in Heavy Industries'ten daha iyi olduğu söyleniyor. gerçi ben memnunun klimadan. normal klima 0,542 watt, ınverter uzun süre kullanımda 0,220 watt elektrik harcar. uzun sürede farkeder ama dediğim gibi. mesela benim klima her gece 23:00-08:00 arası açıktır. kapatmam bile ısınınca. nasıl olsa hiçbieş harcamıyo sıcak sıcak yatarım hem
  • yalıtımı iyi bir evde 24 saat devamlı çalışmada iyi bir ınverter klimanın çekecegi 2 tl paradır.
  • peki buna nazaran, günlük 10 saat çalışma süresinde normal bir klimanın elektirik harcaması ne kadar oluyor
  • 10 saatte neredeyse 2 katı yakar normal klima. kısa sürede (1 saatten az yani) çok birşey farkettirmez ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.