Şimdi Ara

internetten ürün satarken hangi durumlarda vergi ödemek gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- gittigidiyor vb. bir site üzerinden düzenli ürün satarken vergi ödemek gerekiyor mu, gerekiyorsa vergi en basitinden nasıl ödenebilir?

    2- kendim bir websitesi yapsam, satış ortaklığı ve entegrasyon sistemi kullansam, sitemden alışveriş yapıldığında ben kargoya faturaya karışmasam sadece yaptığım satışı tedarikci firmama bildirsem ve ücreti göndersem, onlar fatura kesme ve ürünü müşteriye kargolama işlemlerini yapsalar, ben sadece komisyonumu almış olsam, bu durumda vergi vermem gerekiyor mu?

    3- kendim bir websitesi yapsam, kendi ürünlerimi doğrudan satsam fakat ödemeleri sadece paypal üzerinden alsam, daha sonra paypal hesabımdan türkiyedeki bir bankada bulunan hesabıma havale alsam vergi ödemem gerekir mi?


    yanlış anlaşılmasın derdim vergi kaçırmak değil. hatta şuan ortada fol yok yumurta yok fakat bu tarz bir iş yapasım var ve bilgilenmem gerekiyor. vergi ödemem gerekiyorsa ödemek isterim ama şirket kurmak vb. gerekecektir sanırım. o büyüklükte bir işe kalkışamayacağımdan dolayı alternatif bir çözüm arıyorum. 3 sorumu ayrı ayrı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...







  • Ürünü kendi himayeniz altında satıyorsanız & fatura kesicekseniz mutlaka ki vergi ödemek zorundasınız. Dediğiniz gibi eğer ürüne siz karışmazsanız alıcıyla & satıcının arasında ise kesinlikle vergi ödemek zorunda kalmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.