Şimdi Ara

İnternetten alışverişte ücretin taksitli iade edilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba size elimden geldiğince kısaltarak faydanıza olacağını düşündüğüm bir problemimi anlatmak istiyorum forumlarda şikayet sitelerinde orda burda bir sürü konular açılmış insanlar şikayet etmiş mağdur olmuş ben çözümüne ulaştım sizlerlede paylaşıyorumki sizler problem yaşamayın. Elimden geldiğince kısaltarak anlatmaya çalışıcam ama uzun oldu diye okumadan geçmeyin sonuçta sizlerin yararına açıyorum bu konuyu gün gelir lazım olur aklınızda bulunsun.

    Kısa bir süre önce gittigidiyor.com üzerinden bir projeksiyon cihazı aldım arkadaşlar. Fiyatı 300 liraydı ve ben bu işlemi 5 taksitle gerçekleştirdim sıfır üründü. Ancak ürün çin malı olduğundan rezalet ötesi bişey geldi ve hiç işimizi görmedi hemen ertesi gün satıcıyla iletişim kurup iade etmek istediğimizi söyledik satıcı problem çıkarmadı ve ürünün aide işlemini beraber başlattık problem burdan sonra başlıyor eğer ürünü taksitle satın aldıysanız ürünün para iadesinde malesef size taksitle geri iade yapılıyor. 300 Liraya bugün ürünü aldınız 5 taksit. Aylık taksidiniz ne kadar düşüyor 60 lira. O halde o 300 lira sizin kredi kartınıza 60 lira 60 lira toplamda 5 ayda iade ediliyor böyle saçma bi kural olabilir mi ? Kim kabul eder bunu ? Bende kabul etmedim. Bakın gittigidiyor.com sitesinde şöyle bir açıklama var resmini ekliyorum.


    İnternetten alışverişte ücretin taksitli iade edilmesi


    Bakın burda gittigidiyor demişki problem bankanızdan kaynaklanıyor parayı taksitle bankanız size iade ediyor bizlik bir problem yok. Ben gittigidiyoru bu yazıyı görünce hemen aradım müşteri temsilcisine bağlanıp durumu sordum neden böyle yapılıyo dedim bunun bizimle alakası yok biz paranın tamamını bankanıza iade ediyoruz bankanız size taksitle geri iade yapıyor bunu bankanızla çözebilirsiniz dediler. Bunun üzerine bankamı aradım. Durumu anlattım ürünü iade ettim şuan kargoda ama öğrendiğim kadarıyla ürün bedeli kredi kartıma taksit taksit geri iade edilecekmiş ve gittigidiyor bunun sizin tarafınızdan kaynaklanan bir sorun olduğunu söylüyor sebebi nedir dedim gelen cevap aynen şöyle

    -Olurmu öyle şey x bey. Bu tamamiyle kurum ile alakalı bir durum örneğin mediamarkt dilerse bu paranın tamamını hesabınıza geçirebilir ama teknosadan aldığınız bir üründe bu problemi yaşayabilirsiniz bu tamamiyle kurumun dilemesiyle olan bir şey tamamını iade etmek isterlerse paranın tamamı hesabınıza geçer taksitli iade etmek isterlerse taksitli geçer.

    Bu cevabı aldıktan sonra anladımki bankam ve alışveriş yaptığım site arasında git gel yapıp durucam. O halde hiç uğraşmayalım vereyim mahkemeye hangisi beni yoluyosa mahkeme bulsun gereken yapılsın dedim ve telefonuma bir ses kayıt programı indirip gittigidiyoru aradım. Bağlanan müşteri temsilcisine durumu anlatıp daha önce iki taraflada görüştüğümü bildirip şuan yaptığımız görüşmenin yasal yollara başvurmak istemem sebebiyle kayıt altına alındığını ve sorumun cevabını net bilmiyorsanız bilen birine aktarmasını rica edip tekrar soruyu sordum ürün bedelini sizmi taksit taksit iade ediyorsunuz yoksa bankamı ? Beni mağdur eder gittigidiyor mu yoksa kullandığım banka mı ? Müşteri temsilcisi biz ürününüzün bedelini bankanıza iade ettik şuan bizim hesaplarımızda bakiyeniz yok artık burdan sonraki aşamada problemi bankanızla çözmeniz gerekiyor dedi tamam dedim kapattım.

    Buna benzer bir cevabıda bankamdan alıp bankamında topu gittigidiyora atmasını bekliyordum bankamıda ses kaydına alıp belgelerimle mahkemeye başvurucaktım. Aradım bankayı aynı şekilde görüşmenin kayıt altına alındığını söyleyip durumu anlattım sorumun net cevabını bilmiyorsanız lütfen bir bilene bağlanın ve bana yanlış bilgi aktarmayın az önce gittigidiyor ilede görüştüm beklediğim gibi topu sizin üzerinize attılar öyle düşünüyorumki sizde onların üzerine atıcaksınız ama genede emin olmadığınız bir bilgiyi bana aktarmayın deyip soruyu sordum. Paramı sizmi taksit taksit geri iade ediyorsunuz yoksa alışveriş yaptığım sitemi ? soruyu yönelttikten sonra bir miktar bekletebilirmiyim sizi deyip müsade istedi ve biyerlere bağlandı 3-4 dk sonra geri döndü ve dilersem paranın taksitli iadesini seçebileceğim gibi peşin iadesinide seçebileceğimi söyledi.


    Bilader siz kafamı buluyosunuz tüketiciyle ? Kim niye taksitli iade seçeneğini seçsin ? 300 Lira ödemişim ürünün bedelini kartımdan peşin cırt diye çekmişsin ürünü beğenmeyip iade etmişim ne diye 5 ay beni süründürüyosun ? 5 ay boyunca param sende kalıcak belki sen o paradan faiz geliri elde ediceksin tüketiciyede ürünün yasal faizini felan ödemeyeceksin. Ki zaten bende faiz geliri felan istemiyorum. Benim paramı niye gasp ediyosun ? Hadi 300 lira beni öldürücek bir para değilde 2500 lira limiti olan bir kartla 2000 liralık 12 taksitle tv aldığınızı düşünün. Ürünü beğenmediniz ve başka bir ürün alacaksanız iade ettiğinizde bu adamlar sizi tekrar tv alabilmek için tam 1 yıl bekletiyolar arkadaşlar. Ben niye bekleyim tekrar bir televizyon almak için 1 yıl yahu ? Niye böyle bir seçeneği seçeyim ? Peki müşteri temsilcisine ilk bağlandığımda niye topu gittigidiyorun üzerine attınızda bizlik bir durum yok parayı kurum iade etmiyor taksit taksit iade ediyor dediniz ? İnsanların aklıyla resmen dalga geçiyosunuz.

    Şuan ürünün bedeli peşin olarak kartıma yansıtılmış ve beni saolsunlar lutfedip taksitle uğraştırmamışlar kendi paramla beni rezil etmemişler saolsunlar. Şaka gibi.

    O yüzden forumdaşlar sizlere tavsiyem bu tarz problemler başınıza geldiğinde kesinlikle hırçın olun. Kabullenmenizi gerektiricek bir durum yok dayıma hepsiburada.com sitesinden bir saat almıştık daha sonra beğenmedi ve oda iade etmişti 2 sene önce. Onada parayı taksitle iade etmişlerdi demekki problem alışveriş yaptığınız sitelerle alakalı değil bankaların kendilerini zeki zannetmesiyle alakalı bir durum. Açın ses kaydını alın elinize belgelerinizi açık açık söyleyin paramı gasp eden kimse bunu mahkeme yoluyla bulucam deyin probleminizi gittigidiyor ile çözmeniz gerekiyor bizimle alakası yok biz iade yapamayız diyen banka aman efendim aslında o öyle değil dilerseniz taksitle dilerseniz peşin iade edebiliyoruz diyen bir tatlişe dönüşüyor üstelik sesinde titremeyle :D

    Herkese iyi forumlar görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 15 Kasım 2017; 13:12:29 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.