Şimdi Ara

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ NE KADAR GÜVENLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    hepsi burada sitesinden 37 PFL9632 LCD ALACAĞIM.Televizyon sanırım güzel bir alet.Yalnız benim şüphem böyle bir site ne kadar güvenli?Sonuçta ödenen para az değil.Böyle bir tecrübesi olan var mı?Bana bozuk bir ürün gönderme ihtimali var mı
    Ayrıca ben Antalyada oturuyorum ürün bozulduğu zaman bunu İstanbula mı kargo yapıp göndermeliyim yoksa antalyadaki yetkili servisler de bakıyormu.Antalyadaki yetkili satıcı istanbula gitmesi gerektiğini söyledi.
    Seyretme mesafem 4 metre.Bu ekran yetermi acaba?
    teşekkür ederim



  • bence boyut olarak düşük. o mesafe için en az 42" düşün bence. 50" olsa tadından yenmez. o siteden yüzlerce alışveriş yaptım. sorun olmaz. aldığım cihazlardan arızalı ayıplı olanlar oldu. kargo masrafları kendilerine ait olmak üzere geri gönderdim yenisi kısa sürede geldi. hatta geçenlerde aldığım ve cihazıma uymayan bir ürünü, ambalajını ve gelen krem türü bir şeyi kullanmama rağmen sorun çıkarmadan geri aldılar para iadesi yaptılar. yalnız tv kadar pahalı bir alışverişte yapmadım. ama o siteden sorun olacağını sanmıyorum
  • Hepsi Burada, Doğan Holding'e bağlı güvenli bir Sİtedir. Ben ve arkadaşlarım birçok alışveriş yaptık problemle karşılaşmadık.
    Hepsi Burada'da satılan Philips ana distribütör garantilidir. Satıcı sizi yanıltmış olabilir. Arıza olduğunda Philips'in tüm servisleri bakmak zorundadır. Değişim gerekirse, Siteye göndermek durumundasınız.
    Bence bir problem olmaz. Tüketici Kanununa göre; internetten aldığınız ürün ayıplı(kullanılmış,hasarlı,arızalı) çıkarsa, hatta beğenmezseniz 7 gün içinde iade edebilirsiniz. 10 gün içinde bedeli ödemek ve 20 gün içinde de malını aldırmak zorundadır.
    İlgili maddeler:
    KAPIDAN SATIŞLARDA SATICININ VE SAĞLAYICININ YÜKÜMLÜLÜĞÜ
    Madde 9 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./13. md.)
    Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış aşağıdaki ibare yer almak zorundadır:
    Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.
    Tüketici, sahip olduğu haklarının da yazılı bulunduğu sözleşmeyi imzalar ve kendi el yazısı ile tarihini yazar. Satıcı veya sağlayıcı, bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlamak ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür.
    Bu madde hükümlerine göre düzenlenmiş bir sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı değildir.

    MESAFELİ SÖZLEŞMELER
    Madde 9/A - (Ek madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./14. md.)
    Mesafeli sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak ve tüketicilerle karşı karşıya gelinmeksizin yapılan ve malın veya hizmetin tüketiciye anında veya sonradan teslimi veya ifası kararlaştırılan sözleşmelerdir.
    Mesafeli satış sözleşmesinin akdinden önce, ayrıntıları Bakanlıkça çıkarılacak tebliğle belirlenecek bilgilerin tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici, bu bilgileri edindiğini yazılı olarak teyit etmedikçe sözleşme akdedilemez. Elektronik ortamda yapılan sözleşmelerde teyid işlemi, yine elektronik ortamda yapılır.
    Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren otuz gün içerisinde edimini yerine getirir. Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla on gün uzatılabilir. Satıcı veya sağlayıcı elektronik ortamda tüketiciye teslim edilen gayri maddi malların veya sunulan hizmetlerin teslimatının ayıpsız olarak yapıldığını ispatla yükümlüdür.
    Cayma hakkı süresince sözleşmeye konu olan mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasının veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesinin istenemeyeceğine ilişkin hükümler dışında kapıdan satışlara ilişkin hükümler mesafeli sözleşmelere de uygulanır. Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi bu hukuki işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür.




  • satıcı olayını söylemeyi unuttum. onlar oldukça fazla fark koyup internet sitelerine göre pahalı sattıkları için müşterilerini kaybediyorlar. sana öyle demişler. bana da şey demişti "kardeşim niye internetten alıyosunuz, burdan alın para trabzonda kalsın"
    dedim birader sen de uygun fiyata sat senden alalım, göz göre göre niye "x" kadar fark veriyim, hem de taksitli.

    diyorumya forumda rastladığımız çamur adamlar gerçekte daha çok var. sen bak güzel kardeşim hangisi fiyat olarka işin geliyosa ordan al.
  • Arkadaşlar bilgiler için gerçekten teşekkür ederim.
    Yani 42 inch alacağız galiba.cebimiz biraz yanacak ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
    gerçi 37 köftede beni doyurur ama ......
    teşekkürler tekrar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tuna2006

    Arkadaşlar bilgiler için gerçekten teşekkür ederim.
    Yani 42 inch alacağız galiba.cebimiz biraz yanacak ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
    gerçi 37 köftede beni doyurur ama ......
    teşekkürler tekrar



    dostum 37" alıp hergün yanacağına 42" al verdiğin fark kadar yan derim ben. 37" çok yanlış bir karar olur senin seyretme mesafenden.
  • msaltik teşekkürler verdiğin öğütler için.
  • yardımcı olabildisysem ne mutlu bana. yalnız netten almadan önce mutlaka tv'yi dılarda görmeye çalış. mümkünse cihazlarını götür ve dene. sitelerde ve forumlarda gaza gelmiş ve gaza getiren kişilerin yorumları seni yanıltmasın
  • sakın internetten lcd ya da plazma alma, piksel ölü çıkar bir sürü sıkıntı bak karışmam benim dilim yandı ordan bilyiorum
  • ölü pikselliler sadece internet sitelerine dağıtılmıyor arkadaşım. çıkarsa da değiştirilir. yüzlerce ürün aldım netten. bozuk çıkanlar problemsiz ya değişildi ya da geri ödemesi yapıldı.
    garanti garantidir. netten veya bayiiden alman değişmez.
  • kredi kartı ile alışveriş yapanlar, kesinlikle sanal kart kullanın.
  • arkadaşlar
    estore'dan siparişi verdim.Bakalım nasıl birşey gelecek ve inşallah sorun çıkmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tuna2006

    arkadaşlar
    estore'dan siparişi verdim.Bakalım nasıl birşey gelecek ve inşallah sorun çıkmaz.

    Estore bilindik bir alışveriş Sitesidir. Bilmediğiniz her Siteden de alışveriş yapmayın. Site hakkında bilgi vardır. Onlara bakın. Kimindir? Şikayet var mıdır? Ondan sonra alışveriş yapın. Belirgin 3-5 Site dışında ben şahsen tereddütle yaklaşırım.
  • arkadaşım keşke internetten almasaydın, şimdi kargo görevlisi yanında zabıt da tutturamazsın ürünle ilgili, eeee 2 hafta sonunda bozulursa uğraşıp durursun artık gidip bayinin başına da çalamazsın ürün, bayi bizden almadım napalımki der, sen de artık servis mervis uğraş dur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: utarid58

    arkadaşım keşke internetten almasaydın, şimdi kargo görevlisi yanında zabıt da tutturamazsın ürünle ilgili, eeee 2 hafta sonunda bozulursa uğraşıp durursun artık gidip bayinin başına da çalamazsın ürün, bayi bizden almadım napalımki der, sen de artık servis mervis uğraş dur

    Siz yukarıda yazdığım Kanun maddesini okumadınız galiba. Kanunen 1 hafta içinde gerekçesiz değiştirme hakkı var.
    Dükkandan aldığınızda bu hakkınızın olmadığını biliyor musunuz? Ancak ürün ayıplı(bozuk, kırık, çatlak) ise değişim talebiniz olabilir. Bozuksa tamir etmeyi önerebilirler.
  • sserin,
    verdiğin bilgiler ve haklarımız belirten kanunlar çok iyi oldu.
    teşekkür ederim.
  • ben hepsiburada dan defalarca alışveriş yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadım.
    alacagın aleti secerken markasına dikkat et, ev urunlerinde en dayanıklısı philips , adamlar bozulmayacağını bildiği için garantiden korkmuyorlar.
  • creative mp3 player almıstım. 3 gun ıcınde geldı.fakat kullanmaya basladıktan yaklasık 3 saat sonra cıhaz gumledı. nir dilekce yazıp bu urunden sogudugumu belırttım ve aynı gun kargo ıle ıade ettım.yaklasık 10 gun sonra paramı gerı aldım (arızayı tespıt ıcın italatcıya flan yolladılar). sorun cıksada ellerınden gelenı yapıyorlar :D en son 2 vazo aldım heralde çinden geliyor vazolar 5 gun oldu tık yok :D
  • o diilde bugün benim de aklıma kötü kötü şeyler geldi. Trabzondayım ve ne yazıkki burda çok fazla seçenek yok. o yüzden internet fiyatları bana çok çok cazip geliyor. o caziplik bugün beni biraz şüphelendirdi. bugüne kadar yaptığım alışverişlerde sorunlu çıkanlar olduysa da bu sorunlar beni üzmeyecek şekilde çözüldü hep. ama bi sitede aldığım tv fiyatı hakkaten iyi. acaba teşhir ürünü falan olur mu diye düşündüm. öyle bişe yapamazlar normalde ama ya yaparlarsa? bi de diyelim öyle bişe olmadı da tv geldi kurulum için servisi bekliyosunuz sanırım. paketini bile açtırmıyolar. e o zmn kargo yetkilisine bi tutanak tutturamazsın ki? ztn ufacık bi paket bile olsa adamlar imzayı alır almaz arkalarını dönüp gidiyolar. açmanı fln beklemiyolar. diyelimki servis geldi tv'de taşıma esnasında oluşan bir sıkıntı oluştu. nolacak hiç? ya da hiçbişe olmadı ama tv'nin kendinden bir ayıbı var. mesela görüntü gelmiyo diyelim. o zmn ne olacak. tv'yi geri mi göndermek lazım. servis mi ilgileniyo o saatten sonra nasıl oluyo
    bunlardan biraz endişe duydum açıkçası 100-200YTL lik bişe diilki. ben 50" plazma bakıyorum fiyatı en uygun 4600YTL. adamın ödü patlar.
    kargodan sıkıntısız gelse o saatten sonra muhattabımız servis mi oluyo acaba??? değişim meğişim gereken bi durumsa illa siteye mi geri göndermek gerekiyo




  • hepsiburadan sitesinden bugüne kadar iki adet philips lcd monitör,bir adet mustek A3 scanner,mp3 player,dvd vs.aldım.hiçbir sorun yaşamadım,yalnız kredi kartı kullanmıyorum tedbir olarak,havale ile gönderiyorum ücretini.buna karşın üç yıl önce hızlısistem'in mağazasından digital fotoğraf makinası (casio) almıştım,bir hafta sonra lens arızası oldu,iade etmek istedim,onlarsa ısrarla servise gönderip arızanın tamiri yoluna gittiler,15 gün sonra lensi değiştirerek verdiler,tamir olabilecek bir arıza olduğu için ürünü geri iade almadılar.birçok arkadaşın dediği gibi internetten alınan ürünlerin bir hafta içinde iadesi mümkün olabiliyor. siz yinede bilinen 3-5 alışveriş siteleri dışına pek çıkmayın,mümkünse kredi kartı kullanmayın yada sanal kart kullanın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.