Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (879. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.796
Cevap
342
Favori
2.734.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 877878879880881
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fahri1156 kullanıcısına yanıt
    bimer şikayetime gelen cevap.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!
  • selverin kullanıcısına yanıt
    Bu gibi tiplere cevap vermek hata zaten . Adamların dünyayla bağlantıları kesilmiş mağara adamı gibi yaşıyorlar . Bırakın kendi aralarında takılsınlar. Klavyenize yazık ellerinize yazık.
  • 7gün25saat kullanıcısına yanıt
    bimer btk ya atar btk iss ye atar iss btk ya atar. Kısır döngüye bak Cidden bu ülkenin kurumlarından bir şey beklemek en hafif tabiriyle saflıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazansavar -- 5 Ağustos 2016; 1:08:54 >
  • sazansavar kullanıcısına yanıt
    aynen öyle bizim başvuru 2 kurum arasında gidip gelmiş. bilgilendirme yok.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7gün25saat

    aynen öyle bizim başvuru 2 kurum arasında gidip gelmiş. bilgilendirme yok.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    Guler misin aglar misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK cevap göndermiş sitemizdeki linkten görüş önerilerinizi iletebilirsiniz diye.

    Ulan geçen gün onu da yaptık, cevap olarak kotası yüksek paketler var onları al yazmışsınız?

    Forumca birleşip Polonya'dan hat falan mı çektirsek? Adamlar 700 mbit download, 300 mbit upload hızı olan (saniyede 70 mb indiren!) paketi 78 TL'ye satıyorlar.

    Yurt dışındaki büyük firmalarla iletişime geçsek Türkiye'de verilen hizmet kalitesi ve kotalardan bahsetsek bence hepsi buraya açılır. Kar marjı bu kadar yüksek bir ülke var mı? Aynı internet Polonya'da 10 dolar Türkiye'de 30 dolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 5 Ağustos 2016; 2:19:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...





  • squhze kullanıcısına yanıt
    araba hırsızları araba çalıp yollarda kaçıyor diye max. hızı 30 km sabitleyelim şehir içi adam arabayı çalsın ama kaçamasın.

    Böyle bir saçma mantık mı olur. Hakkaten siz kendiniz yazdığınız bu saçmalıklara inanıyor musunuz ?
    Gayet maksat üzüm yemekse çözüm şunlar olmalıdır.
    1. haksız bir kullanım varsa önce cezalar ona göre düzenlenmeli
    2- Suçu önlemeye yönelik eylemler arttırılmalı ( içerik sağlayıcılar kapatılmalı engellenmeli )


    Bir de elinizde istatistik var mı korsan kullanıma dair ?
    http://www.chip.com.tr/haber/en-korsan-ulke-hangisi_35994.html

    quote:

    Araştırma şirketi ESA, korsan kullanımı hakkında bir çalışma yapmış. Buna göre sadece Aralık ayında indirilen illegal içerikler, yaklaşık 10 milyon (9.78 milyon). Bunlar; oyun, film veya müzik gibi içerikler.

    En popüler paylaşım siteleri olarak ise; BitTorrent, eDonkey, Gnutella ve Ares öne çıkıyor. Fakat ESA şirketi, bu rakamın doğru olmadığını, aslında daha yüksek olduğunu iddia ediyor. Çünkü yürütülen çalışma, bu pastanın bir bölümünü kapsıyor.

    Aralık ayında en çok korsan ürün indiren ülkelere baktığımızda; İtalya, İspanya, Fransa ve Brezilya'yı görüyoruz. İndirme pastasının % 20.3'lük kısmı İtalya'ya ait. % 12.5'le onu İspanya takip ediyor. Fransa % 7.5 oranına sahipken, ardından da % 6 ile Brezilya geliyor.


    ülkemiz 30. sıralarda. korsan akkye bahane olamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Martin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!

    quote:

    Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!

    quote:

    Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!

    56K bağlantıyı 15 bilgisayara paylaşıp 450 TL fatura + internet paketi ödediğim günler geldi aklıma.
    80 kuşağı bilmez.
    AKK yı aşınca ne oluyor 3mbit e inmiyor mu?
    Ben evimde uydunet kullanıyorum ayın 15 inden sonra 3mbit e düşüyor.
    Gazetemi okuyorum youtube dan videomu izliyorum. Sizdeki beklenti ne anlamadım ben?

    Abi sen çok eskide kalmıssin :) kusura bakma ama yardımın olmayacaksa bile zararın dokunmasin şu başlığa.

    Yeni olarak ne var peki bana onu söyle :)
    AKK ne yapmana engel oluyor?

    Eskiden bir oyun 60 mb idi. Simdi ise 60 gb. Eskiden kaliteli bir video klip 60 mb idi şuan 600 mb. Eskiden insanlar internet üzerinden tv izlemiyordu veya herhangi bir yayın. Şimdi ise ben evimde 4k çözünürlükteki tvmde internet üzerinden yayın izlemek istiyorum.

    Sen hala eskide kalmıssin tekrar söylüyorum eğer konuya yararın olmayacaksa bari zararın olmasın. Bilmemek ayıp değil ama artık öğrendin ve artık mazeretin yok. Hala köstek olmaya devam edersen sorumluluk sendedir.

    Neyin sorumluluğu pardon?


    Destek olmuyacaksan burada işin ne ?

    Gidip 20 yıl önceyle bu zamanı kıyaslayıp birde mantıklı düşünmekten bahsediyorsun..

    Sanırım aklını pazarda unuttun;

    Günümüzde steamdan adam akıllı bir oyun indirmek istiyorsan 30-40 gb civarı hatta üzeri
    Çoğumuzda artık FULL HD Monitör var, bunlar bir kenara 2k ve 4k telefonlarda olsun monitörlerde olsun herkes tarafından alınabilirlik seviyelerine düşmüş araştır bakalım bu tarz 1080p,2k yada 4k video boyutları ne kadarmış.
    3 Megabit ile 1 bilgisayar, bir xbox360 ve 3 telefon bağlandığında o net çekilmez hale geliyor, 240p de video bile açarsan donuyor..
    Günümüz ihtiyaçları dahilinde tüm dünyada internet firmaları altyapı yatırımlarına tam gaz devam ederken, senin ülkedende en düşük bağlantı ile seni söğüşlüyenler yıllardır bir arpa boyu yol gitmemiş.
    Senin mantığına göre dünya da tüm altyapı yatırımları yapan firmalar gerizekalı, koysunlar her pakete AKK gram yatırım yapmasınlar değil mi ?
    Forumda az araştır bakalım adam 0,73 mb download hızı alıp sırf sözleşmesi var diye birşey yapamıyor ve bunun suçlusu yıllardır ülkeye doğru dürüst tek bir çivi çakmıyan telekom değil mi ?
    Adamlar %100 karı bırakın, %200 kar yapıp bunun %180 dolaylarını yatırımcısına dağıtıyor ve sadece %20 ile sözde yatırım yapıyor sende kalkmış bu dalkavukları savunuyorsun..

    Sen bilinçsiz kullanıcı sınıfına dahil olup aptal yerine koyulmaya devam etmek istiyorsan senin kararın ama bizler kabul etmiyoruz..

    Senin gibileri ben iyi bilirim;

    Bir vatandaşımız; yurtdışındaki bir örneği verdiğinde yediremeyip ve kendini aptal yerine koyduramadığınız için herşeye çamur atarsınız..

    Adam çıkar konu açar norveç`te yaşıyorum araba aldım 3.000 euro der sen bakarsın türkiyede bu araç en ölüsü 30 Bin TL, bir anda bilinçaltın senin uyarır kabul etme sen aptal yada gerizekalı değilsin der ve suçlamaya başlarsın saçma sebeplerle..

    Yok işte onlar kafir, Onlar Allahsız orda yaşamak harama kadar gidersin..

    Hatta bir ara şöyle bir savunma görmüştüm, kardeşim yabancı ülkede araba alsan hava atamazsın ama Türkiye`de başka heryerde hava atarsın cool takılırsın filan Savunmaya bakarmısınız bilinçaltı nasılda kendini kandırıp resmen aptal yerine koyuyor insanı

    Çünkü asla kandırıldığınızı ve soyulduğunuzu kabul etmeme düzeni oluşturulmuş bu ülkede..

    Yıllardır yatırım namına bir halt yapmıyanları savunacak kadar düşmüşsünüz cidden üzülüyorum..

    Şimdi benide gerçek olmuyan sebepler ile aşağılamaya çalışırsınız ama derdinizi iyi anlıyorum

    İstediğinizi yazıp çizebilirsiniz, bu ülkede ben vergimi düzenli ödüyorsam, faturamı zamanında yatırıyorsam ve Türkiye Cumhuriyeti içerisinde her türlü kurallara uygun olarak hayatımı sürüyorsam en iyi hizmeti almak benim vatandaşlık hakkımdır..

    Bunun aslını inkar edenlere ise sadece gülüp geçiniz, cidden o insanlar hayatlarında amaçsız ve boş safsata şeklinde geçinen kişilerdir..

    eline sağlık güzel yazmışsında karşındaki duvar .

    yemin ederim böyle hissediyorum . şu akk savunucularına birşey anlatmaya çalışmak duvara konuşmak gibi .




  • NurullahGüney N kullanıcısına yanıt
    Troll olduklarından anlamamaları normal. İşleri milleti kışkırtmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazansavar -- 5 Ağustos 2016; 1:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Akk full h film izlerken mefta...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up up up
  • RİP İnternet
  • Çabalar boşa gidiyor gibi sanki.
  • steam illegal diyen adamın iq su ya 70 ya da bizle kafa buluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muco

    quote:

    Orijinalden alıntı: qAddAr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muco

    Son Durum:

    Milletvekilimiz önemli toplantılara davet edildiğinden dolayı btk'ya gidilemedi. Haftaya gideceklerini belirttiler. Bu sürede bizler etkinlik yapmaya çalışacağız.

    4 Ağustos 2016

    Ara ara konuya bakmaktayım..Bu AKK kalkması ya da artması tam olarak ne zaman olacak ? Kesin bir bilgi var mı ?

    Ağustos başında toplantı olacaktı darbe girişimi nedeniyle ertelendi. Bizler de sesimizi çıkarmaya çalışıp tüketicinin memnun olacağın bir sonuç çıkması için çabalıyoruz. Tam tarih belli değil malesef.

    Cevap için teşekkürler dostum, umarım darbe olayları arasında kaynayıp gitmez...

    Zira benim umudum azaldı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesars078

    Bu darbe girişimi kampanyaya zaman kazandırdı. Siz kampanyanın başını çekenler bu süre zarfını çok iyi kullanarak kampanyanın içerik olarak zenginleşmesini sağladınız.
    Sayın vekilin görüşmesinin ertelenmesinden doğan zamanı da en iyi şekilde kullanacağınıza eminim.

    Benim şahsi görüşüm, bu süre zarfında sayın vekilimizin BTK ile görüşmesinde elini güçlendirmek. Elbette bu sizin aklınıza gelmiştir. Konu hakkında düşünmeye başlamışsınızdır.
    Benim buradaki önerimde tekrar bir twit etkinliği ve youtuberlara toplu mail atmak olacaktır. Onlara göndereceğimiz mailin kısa özeti bence şu şekilde olmalıdır;

    - AKK/AKN hakkında kısa ve öz bilgi.
    - Konu ile alakalı kısa bir video çekmeleri.
    - Bu çektikleri videonun önceden bizim belirlediğimiz bir tarihte yayınlanması.
    - Videonun yayınlandığı saatler veya o günün akşamı twitterde açılan hastag ile tekrar sesimizi duyurmaya çalışmak.

    Bu etkinliğimize daha önce Pintipanda ve Jahrein katılmışlardı. İkisinden tekrar olumlu bir dönüş bekliyorum. Birkaç youtuber daha destek verirse çok başarılı oluruz.
    Eğer youtuberlar destek verirse büyük bir kuru kalabalık buraya akın eder. Bunların içindeki hat sahiplerinin yarısı destek verse resmi olarak elimizi güçlendiririz. ayrıca gelen kuru kalabalıkta sesimizin yükselmesini sağlar.

    Ayrıca tam bu noktada twitterada toplu mail atmalıyız. Biz ülkemizdeki özgür ve düzgün internet için çabalıyoruz. Sesimizi duyurmak için x tarihte y saatte bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Gündem konusunda yardımcı olurmusunuz diye. İnternet üzerinden çalışan ve internet üzerinden para kazanın kurumun kendi çıkarları doğrultusunda kampanyamıza destek vereceğini düşünüyorum.

    Eğer twitterdan yardım istemeyeceksek , twittera reklam verebilmek için bir sponpar bulabiliriz. Bunun için birkaç kurum ve kuruluşlarla iletişime geçebiliriz. İsterseniz toplu mail atarız. İsterseniz sizler bir mail atar durumu açıklarsınız.

    Sevgili forum üyeleri sizlerin düşünceleri neler ? Sizlerde paylaşırsanız daha güçlü adımlarla büyürüz.

    arada kaynasın istemediğimden kendi msjıma up




  • up up up up, seri uplayalım
  • bi sıfırı fazla yazmışım. bizim ülkemiz için imkansızın bile ötesinde bi hız olduğu için hayal etmekte zorlanıyorum.
  • VPN kullanınca speedtest hızım yüksek çıkıyor ancak originden indirme yaparken yine 3 mbit arkadaş delirmek üzereyim
  • 
Sayfa: önceki 877878879880881
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.