Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (429. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
63.796
Cevap
342
Favori
2.734.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 427428429430431
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • günlük kota sinir bozucu birşey günlük internet kullandığım zamanlardan bilirim bigün hiç birşey izlemezsin bi gün 20 bölüm 1080p dizi izlemek istersin örnek veriyorum
    mantıklı olan akk ortalaması 500 gb çekip üstünü geçenlerin hızının 7-10 mb arası hıza düşürülmesi baya ideal bence
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Şayet AKK kaldırılmazsa 63 kişinin;

    %29'u günlük kota uygulansın,
    %33'ü kotalar 10 katına kadar arttırılsın,
    %37'si ise kotayı geçtikten sonra hızımız 3Mbps'a değil, mevcut hızımızın yarısına düşürülsün.

    Diyor.

    http://www.strawpoll.me/10679861

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    AKK keske kalksa ama şıklar arasında en mantıklısı 3 yani olabilecek en mantıklısı kota 10 katına çıkmaz 50GB yi 500GB yapmazlar.

    Günlük kota uygulaması gelirse de kesin günlük 2-3GB kota koyup çileden çıkarırlar insanı. Şöyle günlük 20-30 GB kota koysalar güzel olabilir.

    3.seçenek en mantıklısı en azından 100mbit kullanan adam kota dolunca ay sonuna kadar 50mbit ile devam eder günlük kullanımda sorun yaşamaz kolay kolay.
    Benim bağlantım 16mbit hızım 8e düşerse ay sonuna kadar yeter bana. Öyle kota uygulamasına geçerlerse ilk fırsat 24mbite geçerim kota dolsa bile yarı hızı tatmin eder.

    Önceki mesajlarda da yazdıgım gibi en mantıklısı hızın yarıya düşmesi sonuçta 100mbit kullananla 16mbit kullanan arasında bir fark olsun benim hızım 16dan 3e düşünce deliriyorum 100den 3e düşmesini düşünemiyorum

    Yarı hız uygulaması gelmesi taraftarıyım. Tabi ki gönül ister hiç kota olmasın ya da günlük 50 gb kota versinler ama onları yapmazlar ya da çok fahiş fiyat isterler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ha 3 ha 7 günümüz şartlarında çok komik rakamlar en adil sayılabilecek uygulama, hızları alınan hızın yarısına düşürmek. O bile olmamalı ya neyse..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8mbit internet ile 1mb/sn download yapmanız lazim. Hat zayıflaması yüzünden büyük ihtimalle 5mbit civarı hız alabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazansavar -- 6 Temmuz 2016; 23:50:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5-10-15 ne fark edicek. Hangi çağda yaşıyoruz akıllı telefon kullanımı tablet kullanımı da arttı ülkede. Ortalama bir aile de 4 tane akıllı telefon 1 tane bilgisayar 1 tablet olsa 3 mbit ile nasıl bir kullanım beklenir. Verdiğimiz para en kötü 30-50 tl aralığında bu kadar saçma bir uygulama olamaz şu zamana kadar bir çok kampanya oldu hepsine destek verdim ümitsiz şekilde umarım bu sefer bir işe yarar.
  • up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşler bu meselenin daha fazla ses getirmesi için büyük bir şeylere kalkışalım.Mesela youtube kanallarına güzel bir yazı ile destek isteyelim twitter ta tag oluşturup trendler arasına girelim.Videolar çekelim.Sesimizi heryere duyuralım.Bu işe önderlik edecek yılmıyacak birileri lazım.
  • Aylık AKK'de sorun şu ki o AKK sıfırlandığı gibi abanan çok fazla kullanıcı var. Ay başı ile ay sonu hız testlerim 1-1.5Mbps değişkenlik gösteriyor. Özellikle yurtdışı bağlantılarda ay sonuna doğru AKK geçmediysem çok rahat ediyorum. Bütün kotayı bir defada bitirilmesi olmaz. Günlük kota için önerim kaç Mbps hız varsa o kadar GB da günlük kota olmalı, sonrasında hız yarıya düşürülebilir eğer AKK'siz paketler ucuzlamayacaksa. Öncelik AKK'siz paketlerin şimdiki AKK'li paketler kadar hatta daha ucuz olması ve daha yüksek upload hızları.

    Ben size olacak şeyi söyleyeyim, eğer hız sadece yarıya düşmekle kalırsa 2-3 kişi ortak kullanılan internetleri millet bütün apartman kullanmaya başlar. Buna ISS'ler yanaşmaz. Bir de kotalar 500GB gibi olursa deli gibi yoğunluk olur. Milletimiz aç. Sömürebiliyorsa köküne kadar sömürür, bir saniye sonrasını bile düşünmeden yapar hem de. 10-15 kişi yüklendiklerinde 50Mbps internet 3Mbps'in de altına düştüğünde kişi başı gıkı çıkmaz, çünkü o da sömürüyordur ve ona çok ucuza geliyordur. Tek taraflı çıkar ile ISS'lere gidersek bir sonuç alamayız. ISS'ler paraya ve anlık altyapıya binecek yüke bakıyor.

    Güzel şeyler istiyoruz da acaba o güzel şeyleri gerçekten düzgün mü kullanacağız? Bizde kullanım belli, anam babam ben kullanırım, arada misafirimiz olursa onlar kısa süreliğine kullanır o kadar. Komşuların hemen hepsinde ayrı hat ve bağlantı var. Peki ya başka yerlerde oturanlar, başkaları? Aynı şeyi onlar için de söyleyebilir miyiz? Söyleyemeyiz. Dönüp halkımıza da bakmak lazım. AKK o ay biraz geciksin, kotayı geçtiği halde hız düşmemiş olsun hemen downloada abanıyor millet. Hiç ihtiyacı olmayan, asla açıp izlemeyeceği şeyleri indiriyor. Hız düşünce de hepsine shift+delete... Sıcak Fırsatlar bölümündeki ölücüleri bütün memleket biliyor. Memleket ölücü kaynıyorken tek taraflı fayda yaratacak bir hareketi ISS'ler yapar mı? Yandaşları BTK yapar mı? Yapmıyoruz lan deseler ne olacak? Veya Toplu kullanım yakaladığımızda 10 bin lira cezası var, ihbar edene de 5000 lira ödül var dense anında kıvıracak binlerce kişi var bu hareketi destekleyen. ISS'ler tek taraflı anlaşmaya yanaşmaz. Karşılığında da toplu kullanımı engelleyecek vs. tonla şey isteyeceklerine eminim.

    Günlük kota şu anda en makul adil kullanım çözümü. İki taraf oturup anlaşmamız lazım. Günlük 50GB normal bir kullanıcıya gayet yeterli, ayda 1.5TB civarında bir miktara tekabül ediyor ancak trafik kontrollü oluyor. 24Mbps hızla saatte 10GB'a yakın indirilebildiği düşünüldüğünde 50Mbps ile saatte 20GB indirilir uygun şartlarda. Günde 1 adet 4K film izlemeye veya 1 adet AAA seviyede oyun indirmeye(birkaç oyun hariç) ve günlük kullanıma yeter 50GB. Hız düşüktü, indireceklerim birikti bahane olamaz, her gün hızınız 50GB boyunca paket hızında olacak. 20 bölüm 1080p dizi demişsiniz de bugün 1 bölüm GoT yüksek bitrate ile 3-4GB arası yer kaplıyor. 20 bölümü bir günde oturup izlemek pek mümkün değil. Gerçekçi olursak 1 günde 1 sezon(10 bölüm) 1080p dizi izlediğinizde geriye 10GB civarı bir kota kalır. 10GB da geri kalan kullanıma yeter de artar. Günlük kota ayrıca toplu kullanımı da mevcut AKK sisteminden daha etkili olabilir. Zira Normalde 1 hafta dayanacak kota toplu kullanımda her gün geçilebileceği için haksız olarak kullananlar daha da düşük hızda olacak. Günlük 50GB'ın yetersiz olduğunu mantık dahilinde açıklamak bana kalırsa pek mümkün değil. Hele ki bu hızlarla. Tutup bir günde bütün arşivi de indirmeyiverin. 1 günde 5 oyun indirmek veya 20 bölüm 1080p dizi indirmek gerçekçi bir kullanım değil. 1 günde 5AAA oyun indiren birisi deliler gibi oynasa o 5 oyunu 5 günde bitirir. AAA oyunların sayısı da düşünüldüğünde 1 aydan az sürer bu maraton. Ekstrem bir durum mudur? Kesinllikle. Günde 20 bölüm dizi 17-18 saat sürer. Bu insan klozetin üzerinde mi yaşıyor, aç susuz mu yaşıyor, uyumuyor mu? Günlük 50GB iş yapanlar haricinde herkese yeter. Ayda 1-2 gün geçilirse geçilir.

    1 saat 1080p youtube videosu 1.3GB, 24 saat açıksa olsa olsa 35GB yapar. Bugün AAA olarak geçen çoğu oyun 20-50GB arası. GTA V gibi birkaç istisna var sadece. Hani 1 oyun indirdim de kota bitti demeye de gelmez 50GB. Ertesi gün yine bir 50GB boyunca yüksek hızda kullanılacağı için sorun değil. Normal kullanıcıya yeterli.




  • AKK kalkmazsa bunun en adaletli yolu mevcut hızın yarıya düşürülmesidir. Tabi bununla birlikte kotalarda belli bir arttırım uygulanırsa tadından yenmez. Günlük 30-40gb gibi kota rakamları yaşadığımız 2016 yılı için komik kalıyor. Oyunları geçtim artık programların bile boyutları bu değere yaklaşmış durumda. Bu işin en adil çözümü bahsettiğim şekilde olur. Zaten anket sonuçları da ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Bu arada aynı yumruk yeme etkisini bende yaşıyorum ne yazık ki.

    Kotayı geçtikten sonra 25Mbps hızımı 3Mbps'a düşürerek çok afedersin 21Mbps'ımı p*ç ediyorlar. Halbuki illa bu kotayı uygulayacaksan beni mevcut hızımın yarısı olan 12Mbps'a düşür rahat edeyim.




    hocam bir de kendinizi 100mbit'ten 3mbite düşerken hayal edin




  • akk kalkmaz meclisin başında bir yığın mühim mesele varken vatan elden gidiyorken böyle çocuk meseleleriyle millet vekillerinin kafalarını doldurmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    akk kalkmaz meclisin başında bir yığın mühim mesele varken vatan elden gidiyorken böyle çocuk meseleleriyle millet vekillerinin kafalarını doldurmayın

    gene gelmiş çok bilmiş birisi daha sanki türkiye de yeni oluyor bu olaylar sanki bu ülke bu zamana kadar hep terörle olaylarıyla hayatına devam etti şimdiye kadar bir çözüm bulunamadıysa bunu sorumluları bizmiyiz ki buraya gelip böyle çoçuk su işlerle uğraşmayın diyorsun

    kaldı ki bunu tutumu neden sana düşüyor sanki biz ülkede neler yaşandığından haberimiz yok ya olacığı varsa olur biz en azından bu süreçte yapılacak işlemleri yapıyoruz hem bu iş o kadar uzun sürecek bir mesele değil kaldı ki kaç senedir akk sıkıntısı var ve gerekli yaptırımlar şu ana kadar sesiz kaldığımız için faaliyete geçmemiş

    ve sen gelmişsin burada emekle uğraşsan insanlar boş uğraşıyorsunuz diyorsun acırım da neye acırım biliyor musun eger bu kamapanyadaki akk zımbırtısını kaldırırsak seninde bu olaydan faydalanacagın için üzülürüm bu kadar uğraş veren insanlar için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harce74

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    akk kalkmaz meclisin başında bir yığın mühim mesele varken vatan elden gidiyorken böyle çocuk meseleleriyle millet vekillerinin kafalarını doldurmayın

    gene gelmiş çok bilmiş birisi daha sanki türkiye de yeni oluyor bu olaylar sanki bu ülke bu zamana kadar hep terörle olaylarıyla hayatına devam etti şimdiye kadar bir çözüm bulunamadıysa bunu sorumluları bizmiyiz ki buraya gelip böyle çoçuk su işlerle uğraşmayın diyorsun

    kaldı ki bunu tutumu neden sana düşüyor sanki biz ülkede neler yaşandığından haberimiz yok ya olacığı varsa olur biz en azından bu süreçte yapılacak işlemleri yapıyoruz hem bu iş o kadar uzun sürecek bir mesele değil kaldı ki kaç senedir akk sıkıntısı var ve gerekli yaptırımlar şu ana kadar sesiz kaldığımız için faaliyete geçmemiş

    ve sen gelmişsin burada emekle uğraşsan insanlar boş uğraşıyorsunuz diyorsun acırım da neye acırım biliyor musun eger bu kamapanyadaki akk zımbırtısını kaldırırsak seninde bu olaydan faydalanacagın için üzülürüm bu kadar uğraş veren insanlar için



    30 senedir asgari ücrete zam diyolarda ne oldu mümkün olunca reis işe el attı hele bir dur ortalık sakinleşsin reis 5-6 yıl içinde bu işede el atacaktır sen merak etme kardeşim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: harce74

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    akk kalkmaz meclisin başında bir yığın mühim mesele varken vatan elden gidiyorken böyle çocuk meseleleriyle millet vekillerinin kafalarını doldurmayın

    gene gelmiş çok bilmiş birisi daha sanki türkiye de yeni oluyor bu olaylar sanki bu ülke bu zamana kadar hep terörle olaylarıyla hayatına devam etti şimdiye kadar bir çözüm bulunamadıysa bunu sorumluları bizmiyiz ki buraya gelip böyle çoçuk su işlerle uğraşmayın diyorsun

    kaldı ki bunu tutumu neden sana düşüyor sanki biz ülkede neler yaşandığından haberimiz yok ya olacığı varsa olur biz en azından bu süreçte yapılacak işlemleri yapıyoruz hem bu iş o kadar uzun sürecek bir mesele değil kaldı ki kaç senedir akk sıkıntısı var ve gerekli yaptırımlar şu ana kadar sesiz kaldığımız için faaliyete geçmemiş

    ve sen gelmişsin burada emekle uğraşsan insanlar boş uğraşıyorsunuz diyorsun acırım da neye acırım biliyor musun eger bu kamapanyadaki akk zımbırtısını kaldırırsak seninde bu olaydan faydalanacagın için üzülürüm bu kadar uğraş veren insanlar için



    30 senedir asgari ücrete zam diyolarda ne oldu mümkün olunca reis işe el attı hele bir dur ortalık sakinleşsin reis 5-6 yıl içinde bu işede el atacaktır sen merak etme kardeşim


    Asgari ücrete el attı da noldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Oylama devam ediyor arkadaşlar, aşağıdaki linkten katılabilirsiniz.

    http://www.strawpoll.me/10679861

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    bide tam tersi seçenekler sunsanız btk ağustos ayında sunacağı düşünülen paket şöyleymiş İnternet yazıyor 150 gb kota sonrası hız 5 hız mış ankette böyle başlık açıp altında olumlu olumsuz adı altında 2.secenek 3. seçenek kotanın daha fazla olması 4. secenekte haftalık kota sunulması 450 gb

    böyle oylama aça bilir misiniz olası kötü durumlarda forumdaki arkadaşlar neler düşünüyorlar merak etimde




  • hızlar yine yerlerde mi sürünüyor dhyi bile 1 dakikada açıyor
  • 
Sayfa: önceki 427428429430431
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.