Şimdi Ara

internete vergi indirimi, Otomotive hurda desteği, 'ONAYLANMIŞ'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu akşam haberlerde denk geldim Cumhurbaşkanı paketi onaylamış deytaylar aşağıda. Hayırlı olsun...

    Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, krize yönelik olarak alınan yeni tedbirleri açıkladı.


    Çiçek, hurda araçların tasfiyesine ilişkin düzenleme yapılacağını söyledi. Edinilen bilgiye göre hurda indirimi 30 yaş ve üzeri araçları kapsayacak ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde kolaylık sağlanacak.

    Yapılan toplantıda IMF konusunu görüşmediklerini belirten Çiçek, "kesin sonuç almadan yapılacak açıklamalar müzakerenin sağlığı açısından doğru değil" dedi.

    Çiçek, hurda araçlara yönelik olarak da, "Ekonomik ömrünü doldurmuş araçlara yönelik olarak düzenleme yapılacak. Bunlar zaten önemli ölçüde trafiğe çıkamıyor. Bunları tasfiye etmek anlamında bir imkan sağlanacak" dedi.

    İNTERNETE VERGİ İNDİRİMİ

    Öte yandan yine Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre internetten alınan yüzde 15 oranındaki vergi de yüzde 5'e indirilecek.

    Sabit telefonlardan alınan Özel İletişim Vergisi oranının da yüzde 15'e indirilmesine karar verildi.


    HURDA ARAÇLAR


    Çiçek, ekonomik ömrünü tamamlayarak veya çeşitli nedenlerle motorlu taşıt olma vasfını yitiren, hurda haline gelen, çalışma imkanı bulunmayan karayolları ve trafik düzenine zarar veren eski model motorlu kara taşıtlarının tasfiyesine ilişkin düzenlemelerin de bu kanunla yeni bir yasal dayanağa kavuşacağını söyledi.

    Toplantıda, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bir kısım borç ve alacakların düzenlemesine ilişkin kanun tasarısının da gündeme geldiğini anlatan Çiçek, şunları söyledi:

    “Bu kanunun amacı enerji alanında faaliyet gösteren bazı kamu kurum ve kuruluşlarının mali yapılarını güçlendirmek üzere bir kısım borç ve alacaklarının takas veya mahsubu suretiyle tasfiye edilmesine ilişkin düzenlemelerdir. Bu kapsama hangi kuruluşlar giriyor? Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu, Botaş, Elektrik Üretimi A.Ş, Türkiye Elektrik Üretim A.Ş, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'yi kapsıyor. Bunların birbirlerinden alacakları var. Karşılıklı alacak, borç ilişkileri var. Bunun bir düzene kavuşturulmasında fayda var. Kendi iç bünyelerinin kuvvetlendirilmesi, hesaplarının daha rasyonel olabilmesi bakımından.”







  • umarım TTNET şu sınırsızın fiyatı aşağı çeker yav
  • Aynen ya... Ama tahminlerime göre 42-43TL ye düşer en fazla. Belki 39TL ye çekerler fiyatı.
  • deprem yaralarını sarmak ıcın onaylanan özel iletişim vergisi halen hükümetlerin yaralarını saramadı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.