Şimdi Ara

İnternetçi abileri konuya bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar İnternetçi Abiler (:


    Yakın zamanda sitemize TTNET fiber altyapı(FTTH) geldi. Fakat malumunuz ttnetteki fiyatlar veya diğer firmalardaki fiyatlar hıza göre çok fahiş bir fiyatlandırma politikasını seyretmekte.


    TTNET fiberi hangi firmaların kullanabildiği bir konuda yazıyor forumda, ilgimi çeken tek firma millenicom şu anlık. Bu firmayı kullanan üyeler umarım denk gelip konuya girmiştir.


    Online oyun çok oynuyorum ve yaklaşık 3 senedir ping-loss problemi çekmekteyim(fiberde değil). CS oynayanlar bilir faceitte 10 level olmak için ping sabitliği çok önemlidir. Ben pingli bir şekilde 10 levele çıkabildim fakat bu işten para kazanmak için sabit pingli bir internete ihtiyacım var. 


    Millenicom CGN ip veriyor tarzı çok konu okudum bu yüzden kullanan arkadaşlarımız bana fikir verebilirse memnun olurum. 


    Fiyat konusunda ise Millenicom 100DW-8UP veriyor ttnette alabileceğim paket ise 35mbitlik paket.


    Daha önce tecrübe etmiş kişilerden her türlü fikir ve görüşe açığım. Tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum, teşekkürler.


    Konuyu açıp fikir alma sebebim ping sıkıntısı yaşamamak için. Yaşadığım sıkıntıların bir kısmını youtube a upload etmiştim buradan göz atabilirsiniz. https://www.youtube.com/playlist?list=PLRFzf7s_G9uL1BC8k8j3l49aSvBih_1Cq




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade Wilson -- 4 Ekim 2020; 15:5:0 >







  • Online oyunlardan en iyi ping değerlerini daha doğrusu en iyi ping değerlerini alabileceğiniz ISP, Türk Telekom'dur. Türkiye'nin yurtdışı çıkışları da gayet iyidir. ISP seçiminde kararı verecek olan sizsiniz. Fakat yukarıdaki gibi boş yorumlara aldanmamanızı öneririm.   ISS konu içeriklerini biraz kurcalayın, cevabı bulacaksınız zaten.

  • Şu an en güzel en iyi alp yapı superonline nin ta kendisidir, diğer bahsettiğiniz servis sağlayıcılarıda solun kendi omurgasını kullanıyor malesef, bu ülkede yurt dışı çıkışları hala berbat durumda, yani hangisini secerseniz secin yinede mağdur olacaksınız kaçış yok bundan, bunun yerine güçlü bir yönlendirici alıp keyfinize bakın derim... İnternetçi abileri konuya bekliyorum. 

  • Online oyunlardan en iyi ping değerlerini daha doğrusu en iyi ping değerlerini alabileceğiniz ISP, Türk Telekom'dur. Türkiye'nin yurtdışı çıkışları da gayet iyidir. ISP seçiminde kararı verecek olan sizsiniz. Fakat yukarıdaki gibi boş yorumlara aldanmamanızı öneririm. İnternetçi abileri konuya bekliyorum.  ISS konu içeriklerini biraz kurcalayın, cevabı bulacaksınız zaten.

  • Türk Telekom hiç kullanmadım kullandıysam bile 6-7 sene önce olması lazım. Yıllar sonra da fiberle dönmeyi düşünüyorum. Ek olarak ttnet FTTH fiberi sayılı firmalara kiralıyor gördüğüm kadarıyla acaba dedim bu firmaları kullanıp memnun olanlar var mıdır veya ne tür pişmanlıklar var.


    Çok konu inceledim fakat fiberde konu incelemedim yaklaşık 3 senedir felan tüm ISS yorumlarını okuyorum ama altyapı dsl olduğu için çok önemli değil benim için eskiden yapılan yorumlar.


    Örneğin, Prof oyuncu biliyorum istanbulda ikamet eden millenicom kullanıyor adamın ping 39-49 maks 59 oluyor almanya sunucularına. 39 muhteşem bir rakam ama dönüp yorumlarına bakıyorsun CGN ip verilenler mi dersin, arıza kayıtlarına bakmamaları mı dersin ne ararsan var çok memnunu da var çile çekip tüm ülkenin altyapısına söven de :D


    O yüzden olumlu-olumsuz, gerekli-gereksiz tüm yorumları bekliyorum çünkü ne kadar kullanıcı yorumu alırsam o kadar iyi fikrimi oturtabilirim. Ek olarak kasım sonuna kadar konuyu sürekli takip etmeye çalışacağım bundan sonra da geçişimi yapacağım. Konuya girip aynı süreçleri yaşayan yaşayabilecek arkadaşlara seve seve deneyimlerimi anlatırım geçtiğim firma ile ilgili.





  • En ucuz TurkNet ve Gıbırnet var fiber için.

  • Türk Telekom'un fiberi pahalı, hız olarakta aynı paraya diğerlerinden daha yüksek paketler alabilirsiniz. Fakat stabilite ve düşük ping istiyorsanız garanti veremezsem de (benim şirketim değil İnternetçi abileri konuya bekliyorum. ) memnun edecektir. Aşağıdaki konuyu takip edebilirsiniz. Yeni aboneler kendi sonuçlarını paylaşıyorlar, fikir verebilir.


    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883-2016


    CGNAT konusunda kimse garanti veremez. Ama Türk Telekom'da bu ihtimal diğer ISP'lere oranla daha düşük.


    İhtiyaçlarınızı karşılayacak router zaten abonesi olacağınız ISP tarafından sağlanıyor. Hız, ping ve stabilite konularında fiyatı veya teknolojisi fark etmeksizin hangi router/modemi satın alırsanız alın önemsiz/işlevsiz kalacaktır. Yakın zamandan bir örnek konu;


    https://forum.donanimhaber.com/ping-dusuren-router-i-bulduk-asus-rt-ax86u-incelemesi--145535838


    Kafanızın karışmaması adına sadece kendi sonuçlarımı göstermek istemiyorum. Genel olarak değerlendirmenizi öneririm.


    Ekleme:


    Alıntı

    metni:
    Ek olarak ttnet FTTH fiberi sayılı firmalara kiralıyor gördüğüm kadarıyla acaba dedim bu firmaları kullanıp memnun olanlar var mıdır veya ne tür pişmanlıklar var.


    Onlar Türk Telekom'un altyapısından hizmet sunuyorlar. Fakat bu her şeyi Türk Telekom ile aynı demek olmuyor. Netspeed firmasını da değerlendirebiliriz. Gördüğüm kadarıyla onlar birçok konuda Türk Telekom'a bağlılar, bu iyi birşey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 4 Ekim 2020; 2:10:58 >




  • Turk Telekom'dayken aynı hat ve modemle 60-70ten aşağı ping alamazken turknet'e geçtiğimde 40 ping alıyordum (Face it oynamıyorum hiç denemedim Valve'ın kendi sunucuları için konuşuyorum) Fiberini denemek kısmet olmadı ama vdsl ile pingleri iyi turknetin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NT2L

    En ucuz TurkNet ve Gıbırnet var fiber için.

    Alıntı

    metni:
    Turk Telekom'dayken aynı hat ve modemle 60-70ten aşağı ping alamazken turknet'e geçtiğimde 40 ping alıyordum 


    Türknet te dsl de pinglerin çok kötü olduğunu deneyimleyen arkadaşlarım oldu maalesef(istanbul ve antalyada) bu yüzden çok düşük bir ihtimal bu iki firma benim için. Gıbırnetin de farklı olduğunu düşünmüyorum sitesinde valve sunuclarına 41ms gösteriyor gerçi cezbetmiyor değil ama benim amacım stabil ve makul bir ping almak https://www.youtube.com/playlist?list=PLRFzf7s_G9uL1BC8k8j3l49aSvBih_1Cq buradaki playlistte neler çektiğimi izleyebilirsiniz tekrar tekrar bunlar yaşansın istemiyorum en az 2-3 yıl kafamı karıştırmayacak beni pingle uğraştırmayacak bir firma arıyorum çünkü yıldım artık.


    Alıntı

    metni:
    CGNAT konusunda kimse garanti veremez. Ama Türk Telekom'da bu ihtimal diğer ISP'lere oranla daha düşük.


    Yıllardır vodafone kullanıyorum 1 kere bile denk gelmedi CGN ama olsun yaşattıkları rezalet yeterli artık.


    Alıntı

    metni:
    Onlar Türk Telekom'un altyapısından hizmet sunuyorlar. Fakat bu her şeyi Türk Telekom ile aynı demek olmuyor. Netspeed firmasını da değerlendirebiliriz. Gördüğüm kadarıyla onlar birçok konuda Türk Telekom'a bağlılar, bu iyi birşey.


    Türknet(100-4)-Gıbırnet(100-5)-Millenicom(100-8)-Netspeed(75-5) veriyor aynı altyapıdan, kim kime bağlı çok bir fikrim yok ama, Gıbırnet hariç(yorumlarına denk gelmediğim için hariç) hepsinde memnuniyet skalası çok değişiyor daha önce yazdığım gibi çok memnun olan da var çile çekenler de. Böyle memnuniyet skalası çok dengesiz olunca insan hangisinden kaçacağını da seçemiyor, kararsız kalıyor maalesef.





  • Türknet-Gibirnet önerebilirim. Türknetten bir ay bedava kodu ile abonelik başlatıp beğenmezseniz geri bir daha türk telekoma geçebilirsiniz.


    Bence fazla fiyat ve üstüne de 2 yıl hapis olmak yerine cgn ile bu iki operatörden birinden hizmet almak daha mantıklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 4 Ekim 2020; 15:10:37 >
  • Wade Wilson kullanıcısına yanıt
    Öncelikle upload konusunu netleştireyim. TT altyapısı için TT ne verirse o. 100 için normalde 4 veriliyor. Pandemi döneminde geçici olarak 8 oldu, sonra 5 e düşürüldü. En son yine geçici olarak 8 yapmıştı TT.
    Karışık bir durum ama alırken upload'ın aslında "4" olduğunu bilin.

    Bende şuan 100/5 tanımlı mesela (TT).

    Ping durumu bölgesel değişiklik gösterebilir. Firma cihazlarının yoğunluğuna ve kapasitesine bağlı.

    Gıbırnet sitesindekiler TT il ana santraline ait sonuçlar. Az çok konuya hakim birinin kolay fark edeceği bir detay, konularında yetkiliye neden santral sonuçları olduğunu belirtmediklerini sordum geri dönmedi.
    Kısaca il ana santraline ulaşımınız+gıbır sonuçları=ping değeriniz diyebiliriz.

    Taahhüt olmadığı için denemekten çıkacak tek zarar kurulum ücretidir. Kafanıza yatandan başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 4 Ekim 2020; 15:20:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Wade Wilson PM'den sonuç paylaşmamı istemişsiniz ama şimdiden belirteyim. Benim sonuçlarımı referans almayın, değişiklik gösterebilir. Zaten biliyorsunuzdur ping, internet hızından bağımsız bir konu.


    CS:GO yeterli olur herhalde. Arşivimde binlerce sunucuya, oyun sunucularına, vs. yaptığım çeşitli testler mevcut. Fakat hepsini güncelleyemiyorum işte.



    İnternetçi abileri konuya bekliyorum.


    İnternetçi abileri konuya bekliyorum.

    NOT: Aldığım en düşük değerler değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 4 Ekim 2020; 16:45:22 >




  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Onları netleştirdiler. 50 ve 100Mbps fiber paketlerin upload hızı 5Mbps'ye kadar.



    İnternetçi abileri konuya bekliyorum.


    Şahsen şu anda 8Mbps'e kadar alıyorum. Ne zaman son bulacak bilgim yok.

  • Türkiyede yaşadığına emin miyiz :D


    Tabi şaka bir yana zamanında 3-4 sene önce cs için TRyi EU sunucuları yerine Ukrayna'ya yönlendiriyordu MM için o zamalar 30 pingleri görmüştüm.

    Ek olarak biliyor musun bilmiyorum ama MM oynarken konsola status yazarsan hangi lokasyona bağlı olduğunu söylüyor orada. Ama pingin baya iyi yinede MM de olsa. Ben test yapmak isteyen arkadaşlar için buraya Faceit in TR-DE iplerini bırakayım paylaşmak isteyen olursa testlerini paylaşsın.


    85.114.146.20 -DE

    136.243.59.232 -DE

    176.9.28.17  -DE

    213.133.98.13 -DE

    213.128.77.219 -TR

    31.210.86.53  -TR

    31.210.86.52  -TR

    213.128.77.220 -TR


    Buda benim oyun içindeki ssler daha bir sürü var ama denk getirip tuşa basabildiklerim bu kadar :D (konsoldaki 2997 ping faceit sunucusundan, diğeri mm serverlarından bir enstantane)

    İnternetçi abileri konuya bekliyorum.


    İnternetçi abileri konuya bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade Wilson -- 4 Ekim 2020; 17:38:53 >




  • Wade Wilson kullanıcısına yanıt

    Almanya'daki faceit sunucularının coğrafi konumları farklı. Hepsi Frankfurt'ta değil ve hepsi hetzner'de barınmıyor diye biliyorum. O sebepten her maçta yani her sunucuda ping değerleri değişken olabiliyor. Mesela benim 38-39ms aldığım sunucular var. Fakat bir diğer maçta 45ms'de görebiliyorum. Türkiye (İstanbul)'daki sunucularının hepsi Radore'da barınıyor, onun için IP adreslerini tek tek test etmenize gerek yok. Şahsen Radore ve İstanbul'daki çoğu DC'ye 1ms alıyorum.


    Düzenleme: İmla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 4 Ekim 2020; 18:33:59 >
  • Doğru söylüyorsun. İstanbuldaki dc lere 1ms çok iyi umarım darısı başta benim sonra herkesin başına.





  • NT2L kullanıcısına yanıt

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/sss/sayfalar/turk-telekom-fibernet.aspx


    Metni düzenleyenler normal upload hızının yazdığı yeri de 5 olarak güncelleyince karışıklık olmuş. @The Hollow


    İnternetçi abileri konuya bekliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.