Şimdi Ara

İnternet Problemimi Aşamıyorum Lütfen Yardımcı Olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,

    Yaklaşık 10 senedir KabloNet kullanıyoruz ve hiçbir problemimiz de bulunmamaktaydı. Şu an 50 mpbs'e kadar kotasız paketimiz var saat 19-00 arası da 25'e düşüyor. Buraya kadar her şey güzel ancak evimde hız ölçtüğümde en fazla 3 4 görebiliyordum. Sonrasında kabloluyu aradım, oradakiler bir arıza gördüklerini söylediler. Sonra düzeldiğine dair mesaj geldi. Ölçtüm tekrardan 2-3 hatta 0.20'ler falan gördüm. Rezalet yani. Tekrardan aradım. Sanırım şu an gerçekten düzeldi. Çünkü hemen hemen evin her yerinde hız testi yapıyorum diğer cihazlardan (telefon/tablet/diğer bilgisayarlar) genelde 25-30+ görüyorum. Ancak ve ancak son 2 haftadır kullanmaya başladığım (yeni değil evde vardı, düzenli kullanmıyordum) laptobumda hala 2-3 mpbs hızı geçemiyorum. Az önce resim çekmeden önce bir tane test yaptım onda 13 çıktı ama 10 saniye ardından yaptığım test yine 1 küsür mbps idi. Driverlarım tam mı bilmiyorum ama birçoğunu yükledim. Her şeyin ötesinde odamda router kullanıyorum üstüne üstlük usb ağ bağdaştırıcım var. Yani 50lik internetimi 3 almamı gerektirecek donanımsal hiçbir kusur göremiyorum. Ama sebebini de çözemiyorum 1 haftadır tek uğraşım bu kafayı yemek üzereyim nolursunuz bir yardım eli uzatın. Son 7-8 hız testinin sonucunu da aşağıya bırakıyorum. İstediğiniz her türlü bilgiyi paylaşabilirim. Yeter ki çözülsün şu illet.

    Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın lütfen.

    İnternet Problemimi Aşamıyorum Lütfen Yardımcı Olun







  • Hız testini öncelikle kablo ile ethernet bağlantısı kurup yapın. Eğer bu durumda sorun görünmüyorsa problem kablosuz ağ ile ilgilidir. Kanal değişimi ..vb denemeye ondan sonra başlayabilirsiniz.
  • Teknolojik kısıt. Bu kablo modem ucuzda, niye ucuz? ben de zamanında araştırmıştım. Mantık şöyle bir TV kablo var onun üzerinden binlerce kullanıcı paylaşıyor, sistem böyle, o nedenle keseden 100-200 veriyorlar. evet boşsa alırsın ama doluysa alamazsın. VDSL fiberde ise dağıtım kutuları var, ve daha az kullanıcı belirli bir hızı paylaşır. atıyorum 40-50 portu bir dağıtım kutusu bu kutu merkeze 10Gbps ile bağlıysa aynı anda hepsi yüklendiğinde 10Gbps/50=200Mbps eder. Yada eskiden 1gbps ana bağlantı vardı. onda 20Bps eder en az , herkes aynı anda bağlı ve indirme yapıyor ise. tabi olmaz ve hız 40-50 lerde verilebilir.
  • Bugünlerde internet kullanımı eğitim vs arttığı için paylaşımda arttı ve Kablo internet maalesef en faza etkilenen olacaktır.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Servis sağlayıcı firma yatırımı doğru yapmadığı sürece son kullanıcıya ulaşan altyapı belirli bir yere kadar etkilidir. Kablo TV şebekesi bakır kablodan her zaman daha iyi ve stabil çalışıyor. Verdiğiniz bilgi altyapı bileşenleri olarak doğru değil. Türkiye'deki uygulamalarında servis sağlayıcı eksik yatırım yapıyorsa o başka bir durum.

    Not : Turksat Kablo Internet şebekesi kullanıyorum. Şu ana kadar çok arıza yaşadım, hız kaybı da şu anlık yaşamıyorum. 50 Mbps sınırsız hizmet kullanıyorum.
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Alt yapıyı ne kadar geliştirirsen geliştir yoğunlukta Kablo coax sistemde çöker. teknolojik yapı böyle, her eve özel merkezden kablo çekilmediğine göre durum bu. Bu ekonomik olsa yerine fiber çekerlerdi. daha ucuz artık.

    sana hemen internetten aradığım bulduğum detay, fazla da vardır.
    https://business.sparklight.com/the-wire/business-internet/choose-wisely-fiber-optic-vs-cable-internet

    Buradan alıntı... hız düşer çoklu yoğun kullanımda...

    "With fiber, you enjoy a dedicated line – whereas with cable you will share a connection with other businesses. A dedicated line protects you against latency (delays processing data). With cable-internet, speeds can slow during high-volume times."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 23 Mart 2020; 14:32:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.