Şimdi Ara

İnternet Problemim Ne Olur Yardımcı Olun Kafayı Yiyeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,

    Yaklaşık 10 senedir KabloNet kullanıyoruz ve hiçbir problemimiz de bulunmamaktaydı. Şu an 50 mpbs'e kadar kotasız paketimiz var saat 19-00 arası da 25'e düşüyor. Buraya kadar her şey güzel ancak evimde hız ölçtüğümde en fazla 3 4 görebiliyordum. Sonrasında kabloluyu aradım, oradakiler bir arıza gördüklerini söylediler. Sonra düzeldiğine dair mesaj geldi. Ölçtüm tekrardan 2-3 hatta 0.20'ler falan gördüm. Rezalet yani. Tekrardan aradım. Sanırım şu an gerçekten düzeldi. Çünkü hemen hemen evin her yerinde hız testi yapıyorum diğer cihazlardan (telefon/tablet/diğer bilgisayarlar) genelde 25-30+ görüyorum. Ancak ve ancak son 2 haftadır kullanmaya başladığım (yeni değil evde vardı, düzenli kullanmıyordum) laptobumda hala 2-3 mpbs hızı geçemiyorum. Az önce resim çekmeden önce bir tane test yaptım onda 13 çıktı ama 10 saniye ardından yaptığım test yine 1 küsür mbps idi. Driverlarım tam mı bilmiyorum ama birçoğunu yükledim. Her şeyin ötesinde odamda router kullanıyorum üstüne üstlük usb ağ bağdaştırıcım var. Yani 50lik internetimi 3 almamı gerektirecek donanımsal hiçbir kusur göremiyorum. Ama sebebini de çözemiyorum 1 haftadır tek uğraşım bu kafayı yemek üzereyim nolursunuz bir yardım eli uzatın. Son 7-8 hız testinin sonucunu da aşağıya bırakıyorum. İstediğiniz her türlü bilgiyi paylaşabilirim. Yeter ki çözülsün şu illet.

    Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın lütfen.







  • Modemin son firmware ini indirip guncellemeyi deneyin.
    Varsa Pointleri devreden çıkarıp direk modeme bağlanıp deneyin bakalım birde. Başka yapacak bişey yok. Sorun devam ederse sorun dışardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mariachi@ kullanıcısına yanıt
    bu da bir diğer problemim ben de pointsiz bağlanmak istedim ancak laptop bir türlü ağ bulamadı diyor. Onu da aşamıyorum
  • Mariachi@ kullanıcısına yanıt
    flood için çok çok özür dilerim bi de firmware seçeneği ben de kapalı siteden indiremiyorum yani
  • Değerli Kullanıcımız,

    Yaşadığınız sorun ile ilgili modem ayarlarınızın kontrolü için Destek Hattımız ile görüşürseniz, modemle ilgili gerekli kontrolleri sağlayabiliriz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Daha önce en az 4-5 kere aradım ve maalesef halletmiyorsunuz. Arıza kaydı da oluşturdum 2 defa, sonucunu geri dönüş bile yapmıyorsunuz. Ben arayıp öğreniyorum. Uzaktan hallolduğunu söylüyorlar. Ancak bir şeyin de düzeldiği yok.
  • Updullah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.