Şimdi Ara

Internet hizi gizli sinirlama - Superonline 500mbit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,


    Yaklasik 3-4 aydir Superonline Fiber 500mbit internet kullaniyorum. Genelde indirme hizlarim 400-500mbit arasinda degisiyordu fakat son gunlerde sanki 100mbite sinirlanmis gibi kesinlikle degismiyor, oraya gelince cakilip kaliyor.


    Mesela Xbox Games uygulamasindan oyun indiriyorum, 100mbitle indiriyor (normalde direkt koklemesi lazim interneti), ayni esnada Steamden de baska bir indirme daha baslatiyorum. Bu sefer ikisi 100mbit hizi bolusmeye basliyorlar. Birisi 40mbit cekiyorsa digeri 60mbit cekiyor vs fakat totalde yine kesinlikle 100mbit hizi asmiyolar. Bariz bir sekilde 100mbit hiz sinirlamasi oldugu belli oluyor.


    Hiz testleri yaptim bir cok sitede, 700-900-1000mbit vs gibi sonuclar veriyor halbuki 500mbit internet kullaniyorum. Oralarda da tutarsizlik var. Sanki internet saglayicisi hiz testi yaptigimi anlayinca farkli internet veriyor. Musteri hizmetlerini aradim "yok oyle bisi olamaz" dediler, interneti resetlediler vs ama sorun devam ediyor. Gecen ay 1.1TB civari indirme yaptim, diger aylara gore baya yuksekti. Is downloada gelince gizliden internet hizimi sinirliyorlar gibi hissediyorum.


    Boyle bisi olabilir mi sizce? yada akliniza gelen baska bisi olabilir mi? Yardimci olursaniz cok sevinirim.








  • valla hocam bende de 1000 mbit var, 20 mb/s ile indiriyorum. sanırım yüzde 20'sini veriyorlar hızın :)
  • steam ya da Microsoft sizi sınırlıyor olabilir. Hızınız gbit seviyesinde diye size illa o sunuculardan tam hız vermek zorunda değiller. Steam ve Microsoft size ne kadar bant genişliği ayırırsa o kadar alırsınız. Ki onlar da bant genişliklerini tüm kullanıcılara erişilebilir olmak için ayarlarlar.

  • steam kullanıyorsanız, indirme sunucusunu amerika seçip deneyin. bende amerika new york seçili anlık olarak 110mb/s görüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.