Şimdi Ara

İnternet hattımı nasıl yenileyebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 7-8 yıllık modem ile 4 Mbit net kullanıyordum, çok nadir kesinti yaşıyordum. Dün 16 mbit'e kadar olan paket için aradılar, ben de geçeyim dedim, ancak hız yükseldikten sonra eski modem ile çok sık kopmalar yaşadım. Yeni modem taktım, şimdi dün akşamdan beri 1-2 kez düştü net. Tabi AKK aşıldığı için hız şu an 4 mbit. Acaba şu an kopma olmamasının nedeni bu olabilir mi? SNR Downstream değeri çok düşük, normalde hiç gelmemesi lazım denilesi bir değer. Bu değerlerle ay başından sonra çok sık kopma yaşar mıyım, yoksa AKK'nin buna bi etkisi olmaz mı?

    Kopma olsa bile TTNet'i arayıp netim kesiliyor demek istemiyorum. Yapacakları tek şey hızı düşürmek oluyor. Bu yüzden, modem değerlerini yükseltmek istiyorum. Bunun için öncelikle nerden başlamam gerekiyor. Bina 10 yıllık bir bina. sadece duvardaki telefon hattından modeme cat6 kablo çeksem etkisi olur mu acaba? Neler yapabilirim bu değerleri yükseltmek için?

    Denediklerim: Modem değişti, splitter değişti, telefona gelen kablo değişti. Paralel telefonu da iptal edip splitter'sız olarak sadece modemi bağlayıp denedim.

    Ya da hiçbi şeyle uğraşmayıp öncelikle binaya giren hat değerlerini ölçtürmekle mi işe başlamalıyım?

    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.


    YENİ MODEM DEĞERLERİ TP-link


    ESKİ MODEM DEĞERLERİ Airties RT-205







  • Değerleri koy altyapı çalışması yapılması gerekiyor yapacak birşeyin yok.
  • Santrale uzak olmana rağmen değerler güzel, 12 mbps alıyorsun. Senin yapabileceğin bir şey yok. Telekom tarafında sorun var.
  • degerler pek guzel sayilmaz da bu degerlerde tplink ile stabil bi sekilde kullandim. dusme kopma olmadi sayilir.

    tplink'i denemek icin odunc almistim, onu arkadasa biraktim, yine eski airties modemi taktim. 2 dk'da bir kesiliyor simdi. :) modem sart, bunu anladim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.