Şimdi Ara

Internet Explorer Maximize Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yahu bu rezil internet explorer'da bugmudur ne halttır, yıllardır gıcık eder, bi türlü düzelmez... resmen oturup format atıcam sırf pencere düzgün açılsın diye.

    Şimdi normal IE penceremizi açıyoruz sorun yok, ne zamanki bir linke sağ tıklayıp "yeni pencere aç" desem yada bir linke tıkladığımızda (mesela forumlarda) popup pencere açılsa IE maximize açılmıyor, maximize butonuna basıp tam ekran hale getiriyorum her seferinde.

    Kayıt defterinden değiştirdim, shift ile kapat, ctrl ile kapat internette ne kadar çözüm yazılmışsa hepsini yaptım, yok kardeşim IE maximize açılmamakta kararlı...

    Milleti okadar delirtmişki delirenler için IE Maximizer diye program var, pencere tam açılsın diye program kullanılırmı yahu... illaki vardır bunun bir çözümü ama ne :)

    Bilen bi arkadaş varsa yazıversin ben delirmeden...

    Lütfen IE e sağ tıkla maximize yap, sağdan tut ekranı büyüt, maximize yap ekranı kapat, firefox kullan gibi cevaplar yazmayın arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 29 Temmuz 2008; 13:07:42 >







  • Internet Explorer 6 mi 7 mi kullaniyorsun yazmamissin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serji

    Internet Explorer 6 mi 7 mi kullaniyorsun yazmamissin


    6 kullanıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Haydoot
    6 kullanıyorum

    Internet Explorer kisayolunu sag tikla ozelliklere gel calistir tam ekran yap. Simdi ac.
    Simdi herhangi bir pencereye sag tikla yeni bir pencerede ac de. ama onda ekrani kaplama. herhangi bir boyuta getir. Simdi actigin İLK pencereyi kapat. Daha sonra boyutlandirdigin pencereyi kapat. Simdi artik o yarattigin kisayolu kullan.
  • Yok dostum bu yazdığın her yerde var bu işe yarayan bişey değil, olsa zaten maximizer tarzında programlar çıkmaz, bu tam anlamıyla bir bug...

    Bu maximize özelliği boyutlandırılmış bir pencereye tıklamamız ile bozuluyor ve birdaha asla düzelmiyor.

    İlk açtığımız pencere zaten full açılıyor, bu yöntemler hep ona yönelik, ilk sayfa ile sorunumuz yok yeni pencereler ile sorunumuz var.
  • explorer ile herhangi bir yeri ac sonra herhangi bir linke tıkla yeni pencerede ac de.Sonra maximize yapma yeni acılan pencereyi kenarlarından cekip ekrana tam sıgdır sonra kapat yeni açtıgın pencereler buyuk acılacak
  • Ben de bu dertten muzdaribim (sabahın bu saatinde uğraştığıma göre anlayın artık )

    Bu vesileyle topiği canlandırdım; belki daha önce bu başlığı görmemiş biri çıkar da çözümünü yazar.
  • Konuyu açana Haydoot gibi ben de bunu çözmeye kafayı takmış durumdayım. Velhasıl, "her an cevabı bilen biri bu topiği görüp derdimize derman olabilir" diyerek konuyu güncel tutmak istiyorum
  • yazdıgım sekilde denerseniz oldugunu goreceksiniz.Bende sinir olurdum ve bu sekilde cozdum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LostNdumb

    yazdıgım sekilde denerseniz oldugunu goreceksiniz.Bende sinir olurdum ve bu sekilde cozdum

    Hocam, o şekilde denedim; maalesef ki yemiyor. Zira eskiden o şekilde yaparak çözüyordum. Geçen hafta Sanitarium oyununu oynadım (ki 10 senelik bir oyundur; haliyle Windows 95-98 uyumludur). Oyuna girip çıkarken ekran çözünürlüğünde değişimler oluyordu (sanki 640x480'e dönüyordu). Ne olduysa ondan sonra oldu. IE, sanki 640x480 gibi küçücük açılıyor. Sizin yazdığınızı, bildiklerimi ve diğer okuduğum yöntemleri denedim; olmuyor da olmuyor anasını satayım! Hatta ekrandaki geçici değişimleri düşünerek çözünürlüğümü düşürüp eski haline büyüttüm; yine olmadı. Sanki IE kafayı o çözünürlüğe takmış gibi bildiğini okuyor. Sanırım @Haydoot'un da sorunu benzer bir şey. Ve galiba ve maalesef ki, Windows veya registery konusunda uzman birinin cevap verebileceği bir sorun olarak kalacak

    Neticede, bir bug gibi duruyor; ama fazlasıyla sinir ediyor Hayır, "bunun bir çözümü olmalı; böyle kalmamalı" ısrarındayım inatla.




  • e iyide ben daha dün anlattıgım sekilde düzelttim kendi problemimi sizde nasıl olmuyor anlamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LostNdumb

    e iyide ben daha dün anlattıgım sekilde düzelttim kendi problemimi sizde nasıl olmuyor anlamadım

    Valla billa düzelmiyor hocam. Zaten daha önce de denediğim bir yöntemdi; sizin öneriniz üzerine tekrar ve defalarca denedim; olmadı, olmadı, olmadı! Profesyonel IT'ci olduğum için acemice bir yanlışlık yapıyor da değilim sanırım .

    IE, -bir önceki mesajda yazdığım gibi- kafasını o çözünürlüğe takmış sanki. Ben de bunun sebebini ve çözümünü öğrenmeye takmış durumdayım.




  • O anlatılan yöntem ekranı kaplamıyor sadece boyunu ayarlıyor onun için boşuna yazıyor arkadaşlar, daha ilk posttada yazmıştım ekranı kapat büyüt vs gibi yöntemleri yazmayın diye...

    Resmen bug explorer daki maximize olayı... Vista kurdum zaten, 8 senedir bilgisayar kullanıyorum hiç düzeltemedim o sorunu, asla düzelmez.

    Microsoft kendi sitesindede bişeyler yazmış ama oda olmuyor... sayfa asla tam ekrana oturmuş şekilde açılmıyor.
  • bugün ie8 çıktı

    acaba aynı sorun devam ediyormu?

    download linkinide bilen varsa iyi olurdu hani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Haydoot
    Resmen bug explorer daki maximize olayı... Vista kurdum zaten, 8 senedir bilgisayar kullanıyorum hiç düzeltemedim o sorunu, asla düzelmez.

    Microsoft kendi sitesindede bişeyler yazmış ama oda olmuyor... sayfa asla tam ekrana oturmuş şekilde açılmıyor.

    Bence de bir bug; ama bana bir çözümü var gibi geliyor. Maalesef o çözüm de, oldukça uzman birini bulma şansıyla çözebilecek kadar zor bir ihtimal gibi gözüküyor
  • az önce bulup indirdim 8. versiyonu ama hala aynı aptal hata var
  • Aklıma gelen ve fakat üşendiğim bir ihtimali biraz önce denedim. IE7'yi kaldırdım; bilgisayarı restart ettim; yeniden IE7 kurdum. Sanırım işe yaradı. En azından -yukarıdaki mesajlarımda yazdığım gibi- 640x480 açılmıyor. Yani, köşesinden çekiştirip ekranı kaplayan bir hale getirerek kapadıktan sonra o boyutta açılıyor. Tamam, uzun bir yöntem oldu; ama en azından bilgisayarı formatlamaya gerek kalmadan sinir edici durumdan kurtardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.