Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
129.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun, gerçekten ciddi bir durum. Ben Mp3 falan indirmesem de olur, grooveshark var da, film indirenlere de yaparlar mı böyle şeyler yahu? Torrent derken public tracker'den mi çektiniz? Mamunda, tl gibi private trackerler daha güvenli olur herhalde? Mamundadan indiriyorum ben...
  • düzeltme: silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magilum -- 18 Eylül 2011; 2:16:30 >
  • Kişisel kullanım için indirdiğini ve 24 saat içinde sildiğini söyleyene bir şey yapamazlar herhalde.Tabii gerçekten 24 saat içinde sildiyse.
  • Kişisel kullanımda savunma yapılırsa nereden anlıyorlar gerçekten 24 saat içinde sildiğini, adam ihtarname gelincede silmiş olabilir. Emin değilim ama genede yararı olacağını sanmıyorum bu savunma şeklinin.
  • Arkadaşlar divxplanette aynı konu mevcut.
    Oradaki arkadaşlar konuyu daha detaylı araştırmışlar. Hakikaten çok ilginç bir olay olabilir arkasında.

    Vaktim olunca ben de inceleyeceğim bu konuyu akşam.

    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=172092
  • Gazeteci tanıdığı olan yok mu hiç, basına yansırsa ilgi çeker. BBCdeki bir haberde kamuoyu tepkisi nedeniyle bu işi yapan bazı avukatlık firmaları bu işten çekilmiş İngilterede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI

    Arkadaşlar divxplanette aynı konu mevcut.
    Oradaki arkadaşlar konuyu daha detaylı araştırmışlar. Hakikaten çok ilginç bir olay olabilir arkasında.

    Vaktim olunca ben de inceleyeceğim bu konuyu akşam.

    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=172092


    o forma üye olmadan okun muyor üyede olun muyor nedense

    bu forma bu olay başınagelmiş arkadaşlar hukkuki süreçleri hakkında bilgiverirlerse sevinirim....

    ben sahsen indirildiği iddia edilen album ile ilglili her türlü haklarından vazgeçtiklerin belirten bi yaazı karşılıgında parayı ödemeyi düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigidoumit


    quote:

    Orijinalden alıntı: SiT3M

    ''elmasevmem'' adlı üyeden alıntıdır... Msj tarihi 12-24-2010, 10:14 PM

    belgeleri inceledim. dediğine göre;
    DigiProtect Gesellschaft zum Schutze digitaler Medien mbH, fikri mülkiyet haklarının internet ortamındaki koruyucusymuş. armin van buurenin 'a state of trance' isimli müzik albümünün telif hakalrının korunması doğrultusunda vsvs bilmemhangi ipden biilmemhangi tarihte indiril ve/veya paylaşıdlığı tespit edilmiştir diyor. yanında birsürü belge, ihtarname, yetki belgesi, vekaletname falan göndermişler. ilgili belgelerin tercümesi ve bilmemhangi avukat adına vekaletnamesi var. vekil avukatın belgeleri vs. dolandırıcılık veya başka birşey değilmi yani.
    pazartesi avukata gideceğim bakalım. çünkü bildiğimiz gibi a state of trance radyo programı, albüm değil. belki ordan yırtarız, veyahut öyle bir albüm var ise de ben radyo programını indirdiğimi sanıyordum diyeceğim. tam olarak yazmamışlar ne olduğunu şarkıların veya ilgili materyalin.
    380tl ilgili belge ve giderlerin parasıymış, ilgili dosyalarıda silecekmişiz hdd den. eğer buna uymazsak tazminat davası açılacakmış üstteki tutara ek olarak.
    bir yanlışlık varsa da 3katına kadar tazminat davası açabilrmişiz.
    bakalım pazartesi gideyim de yazarım detayları.

    BELGE RESİMLERİ
    http://img256.imageshack.us/img256/8790/dscf0232n.jpg
    http://img8.imageshack.us/img8/87/dscf0233r.jpg
    http://img815.imageshack.us/img815/5397/dscf0234l.jpg


    2'ci msj 12-25-2010, 03:12 AM :
    forumunda bakıyorum, oradada bu mektubu alanlar var. sanırım benimki de emule yüzünden oldu, sene başlarında kullanmaya çalışıyordum emuleyi birkaç dosya çekmiştim, sevemeyincede silmiştim bir daha da kullanmadım. muhtemelen o yüzden oldu, dpde herkesin başına o yüzden gelmiş anlaşılan.
    parayı ödemeyi düşünmüyorum. orada güzel bir yorum var, sonuçta para için yaıyorlar bu işi şirket, dava açıpta alabileceğinden fazlasını harcamaz. üstelik davayı kazanmaya yetecek bir delili de yok, en fazla indirdiğimi(ki mechul) kanıtlayabilirse benden lisans parasını alabilir, o da 100euro belgelerde yazan değeri. avukat tutmama bile gerek yok, ki şu linkte olayın benzeri de var: Judge Jeopardizes Anti-Piracy Cash Operation | TorrentFreak
    kısaca pek tırsmıyorum, kimse kimseyi hapse atmayacak, ödeyeceğim en fazla para da 100euro olur ki o bile mechul dava açılacakta gidecezde..


    NOT: Tukarıda bahsi gecen yazı elmasevmem'' adlı üyeden alıntıdır... Kaynak reklam olmasın diye verilmemiştir belgeyi merak edenler için eklenmiştir.



    GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM FORMU İYİCE OKU BENCE FAYDASI OLUR....

    KONU HAKKINDA HERHANGİ BİR KAYNAKTAN EDİNDİĞİN BİLGİLERİ BURADA PAYLAŞIRSAN İYİ OLUR...


    Olay benim başıma gelmedi zaten net üzerinden Film'den başka bir şey indirmem inş gelmez ama bu olay gercektir ilk burda gördüm konuyu ve arastırma yaptım hatta bu şiirket bbc tartışma platformunda yerden yere vurulmuş sistem otomatik filtre ile çalşıyormuş ve magdur olan birçok kullanıcı var emeklisinden tutunda pc kullanmayı bilmeyen lere kadar uzanıyor bu yazdıgım konu elmasevmem nickli bir arkadaşımızın basına gelmiş oda torrent kullandıgını yazıyor ve yazısının sonuna söyle bir Not düşmüş

    quote:

    not: siz siz olun peerguardianı kullanın. antipiracy gruplarının iplerini engelliyormuş program aratınca bulursunuz gerekli açıklamayı. ben de yeni öğrendim, daha önceden bilseydim bunlar başıma gelmezdi..[


    DigiProtect'hakkında BBC yaptıgı tartışma platformu ve roportajı için Buraya Tıkla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigidoumit


    quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI

    Arkadaşlar divxplanette aynı konu mevcut.
    Oradaki arkadaşlar konuyu daha detaylı araştırmışlar. Hakikaten çok ilginç bir olay olabilir arkasında.

    Vaktim olunca ben de inceleyeceğim bu konuyu akşam.

    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=172092


    o forma üye olmadan okun muyor üyede olun muyor nedense

    bu forma bu olay başınagelmiş arkadaşlar hukkuki süreçleri hakkında bilgiverirlerse sevinirim....

    ben sahsen indirildiği iddia edilen album ile ilglili her türlü haklarından vazgeçtiklerin belirten bi yaazı karşılıgında parayı ödemeyi düşünüyorum



    Divxplanet forumunda bir arkadaşın fikri bana oldukça mantıklı geldi, belki siz de deneyebilirsiniz

    quote:

    Gidip albümün orjinal CD'sini al. Adamların istediği parayı yatırma. Dava ederlerse hakime zaten elinde orjinalinin olduğunu, mp3 player'ından dinlemek için mp3'ünü indirdiğini söylersin. Yanlış biliyor olabilirim ama bildiğim kadarıyla indirdiğin şeyin elinde orjinal hali varsa telif hakkı çiğnenmiş olmuyor.
  • Bir de peerblock diye bir program önermişler, bu tür (sahtekarlık diyeceğim artık) tuzaklar kuran ipleri bloklasın diye. Ben de kurdum şu anda programı , hiç yoktan iyidir.
  • bu ne saçmalık dağıtanlar upload edenler suçlu değil download edip indirenler suçlu öylemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netrex2

    arkadaşlar demek ki p2p denen programlar artık güvensiz. tespit edilebiliyor. en iyisi torent ve magnet link denen yöntem. geçmişteki bu tarz olaylarda da almanya çıkıyordu işin içinden. o nedenle rapid share e de güvenmeyin derim. o da almanya da çünkü.


    Torrent = P2P
    Ve her zaman tespit edilebiliyordu, zira P2P protokolü verileri herhangi bir koruma yada şifreleme işleminden geçirmeden direk karşıya yolluyor, doğal olarak da çok rahat tespit edilebilir.

    Size tavsiyem artık Torrent veya P2Pye dayalı yöntemler kullanmamanız, hatta müzik indirmemeniz. Direk Youtube'dan dinleyin. En azından içiniz rahat olur.

    He yok ben MP3 Playerimde dinleyeceğim derseniz, direk Youtube'dan indirin müzikleri.
    Youtubedan indirilen şarkıların herhangi bir şekilde takip edilmesi imkansızdır.

    Ve Rapidshare isterse Japonyada olsun isterse grönlandda isterse alaskada, tüm indirme işlemlerinin log'ları tutuluyor. Premium hesap aldıysanız hiç bu logları inceleyebiliyorsunuz hatta(Hangi IP'den Hangi Dosyayı İndirmişsiniz Vs.)

    Ancak Rapidshare vb. Siteler bu tip verileri mahkeme vb. kurumlara vermeyi pek tercih etmiyor, zira kendi kârları söz konusu. Direk olarak dosyayı sunuculardan siliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih513 -- 30 Aralık 2010; 0:11:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigidoumit


    quote:

    Orijinalden alıntı: usnn

    Para teklif etmek normal birşeymi acaba? Mahkemede bu durumu kullanamazmı arkadaş?


    eğer mahkeme aşaması olursa bu husususa değinicem zaten yapılananın telif haklarına koruma ile alakası olmadığı filan değinecem....


    Sanmıyorum böyle birşeyin işe yarayacağını.

    Muhtemelen telif haklarında bunun bir geçerliliği vardır. Mahkeme araya girmeden taraflar arasında halledilebileceği yani.

    Ve nasıl kanıtlamayı planlıyorsunuz bu dediğini karşınızdakinin? Ses kaydı gibi bir şeye ihtiyacınız var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unixslax

    bu ne saçmalık dağıtanlar upload edenler suçlu değil download edip indirenler suçlu öylemi


    İyi de sorun şu zaten arkadaşlar P2P'den indirmiş. Kimin upload ettiği belli değil ki.

    Herkes hem uploader hem downloader, yani herkes suçlu ve suçsuz.

    P2P'in güvensiz bir protokol olduğu çıktığından beri biliniyordu, eh sonunda adamlar da bi açık bulunca milletten yasal yollarla, hayasızca alıyorlar sözde "hak"larını.
  • Madde 71 -
    Bu Kanunda koruma altına alınan fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal ederek:

    1. Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
    Mali hakları haleldar edilen kimse, tecavüz edenin kusuru varsa haksız fiillere mütaallik hükümler dairesinde tazminat talep edebilir.


    Kişisel kullanım net biçimde suç olarak gözükmüyor. Kanunda paylaşım konusu muallak gibi. Fakat albümün tamamını seed etmediysem paylaşmış sayılırmıyım? Üstelik en az bir kişinin tüm kaynağı benden almış olduğunun kanıtlanması gerekmez mi?
    Ah ah, Hat babamın üstüne olmasaydı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demus
    Madde 71 -
    Bu Kanunda koruma altına alınan fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal ederek:

    1. Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
    Mali hakları haleldar edilen kimse, tecavüz edenin kusuru varsa haksız fiillere mütaallik hükümler dairesinde tazminat talep edebilir.


    Kişisel kullanım net biçimde suç olarak gözükmüyor. Kanunda paylaşım konusu muallak gibi. Fakat albümün tamamını seed etmediysem paylaşmış sayılırmıyım? Üstelik en az bir kişinin tüm kaynağı benden almış olduğunun kanıtlanması gerekmez mi?
    Ah ah, Hat babamın üstüne olmasaydı...

    Seed yapmadığınızı kanıtlayamazsınızki, o programın matığı o zaten, indirdiğini yüklüyorsun. Kullanım amacı dışı zaten paylaşımdır. Bu şu olaya benziyor, Geneleve gittim ama kadın ile birlikte olmadım. Kadınla işin yoksa neden gittin derler sana? Paylaşım programı ile paylaşmayacaksan niye programı kullanırsın?

    380 TL güzel bir rakam arkadaşlar, dava açmayacaklarına dair yazı alınabiliyorsa ödenmeli. Tercume masrafı zaten bukadar tutar. Buradan imkanı yok saf bir kar yapamaz o şirket. Amerika'daki gibi uzlaşma yöntemi kullanılıyor sanırım sizdede, mahkemeyi meşgul etmeden, aranızda çözüyorsunuz davayı. Ama yine dava açılmayacağına karşı belge istemeniz gerekli.

    Ben şu anda Almanyada'yım ve sadece Torrentten amerikan filmleri indiriyorum. Rapidshare, Hotfile ve diğer siteler daha güvenli duruyor. Paylaşım olmayınca kar ve ceza azalıyor.

    Şöyle bir iddia nasıl peki? Wep şifreleme kullanıyorum ve hacklenmiş? Ben indirmedim. IP benim ancak indiren kişi ben değilim. HDD'ler 2 gün içerisinde 2-3 kez Low Level Formatlanır. Zaten böyle işlerden sonra veriyi geri getirmek GB başı 1000 $'ı buluyor. Üstüne veri yazılırsada imkansızlaşıyor.

    Almanlara neden satın alıyorsunuz, herşey nette var deyince suratıma "Bu ne cesaret Mechaniker" bakışı ile baktıklarını şimdi anladım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 30 Aralık 2010; 0:23:42 >
  • harika fikirler çıktı bu formu çok işe yarayıcak

    albümü alma fikri mantıklı geldi
    ayrıca albüm tamanın paylaşıldığı ispat etme fikride mantıklı geldi

    vallahi güzel forum oldu...

    şifresiz kullanma nediniyle indirme karşı savunması bu
    Zira 818 Sayılı Borçlar Kanunu`nun 41/1`nci maddesi hükmü uyarınca “Gerek kasten gerek ihmal ve teseyyüp yahut tedbirsizlik ile haksız bir surette diğer kimseye bir zarar ika eden şahıs, o zararın tazminine mecburdur”.

    benim wireless yönündeki savunmanın kaynağıda aşağıdaki örnek olaydı..
    ancak bi emsal davada bir gazeteci hakaret dolu e mail atılmış acılan davada davalın savunması işyerindeki blgisayardan gönderildiği bu outlook şifresini birkez girdikten sonra bir daha girmeye gerek olmadığı işyerinde bilgisayar başından çok sık kalktığını bu arada başkası döndermiş olabilceği yönündeki savunma neticesinde mahkeme davalı haklı bulmuş dava düşmüş
  • quote:



    Şöyle bir iddia nasıl peki? Wep şifreleme kullanıyorum ve hacklenmiş? Ben indirmedim. IP benim ancak indiren kişi ben değilim. HDD'ler 2 gün içerisinde 2-3 kez Low Level Formatlanır. Zaten böyle işlerden sonra veriyi geri getirmek GB başı 1000 $'ı buluyor. Üstüne veri yazılırsada imkansızlaşıyor.



    mantıklı ama bide tespit ederlerse kötü olur masraflarda sana kalır..
    hard diski ikiye bölsek indirmeleri ikinci kısımda yapsak ikinci kısımda bol bol format atmak daha kolay da
    en güzeli hard diski değiştirmek gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigidoumit

    harika fikirler çıktı bu formu çok işe yarayıcak

    albümü alma fikri mantıklı geldi
    ayrıca albüm tamanın paylaşıldığı ispat etme fikride mantıklı geldi

    vallahi güzel forum oldu...

    şifresiz kullanma nediniyle indirme karşı savunması bu
    Zira 818 Sayılı Borçlar Kanunu`nun 41/1`nci maddesi hükmü uyarınca �Gerek kasten gerek ihmal ve teseyyüp yahut tedbirsizlik ile haksız bir surette diğer kimseye bir zarar ika eden şahıs, o zararın tazminine mecburdur�.

    benim wireless yönündeki savunmanın kaynağıda aşağıdaki örnek olaydı..
    ancak bi emsal davada bir gazeteci hakaret dolu e mail atılmış acılan davada davalın savunması işyerindeki blgisayardan gönderildiği bu outlook şifresini birkez girdikten sonra bir daha girmeye gerek olmadığı işyerinde bilgisayar başından çok sık kalktığını bu arada başkası döndermiş olabilceği yönündeki savunma neticesinde mahkeme davalı haklı bulmuş dava düşmüş


    albümü alma fikri gerçekten güzel, ben de yeni yazılar gelirse bu yola gidebilirim
  • Adamın yetki belgesinde almanyadaki şirket sahibinin imzası yok
    Emniyet müdürlüğünün ve türk telekomun raporuda yok
    Bunlar neyi ispatlayacaklar kafadan bilgilerle noterde vekalet edenin imzası bile alınmamış saçmalık.
    Sanki sahte belge üretipte fotokopileyip önüne gelen herkese mail veya posta göndererek para koparmaya çalışan SAHTEKAR lık çetesi izlenimi verdi bana.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.