Şimdi Ara

İnternet Dingo'nun Ahırı Değildir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  İnternet Dingo'nun Ahırı Değildir.

    İnternet Dingo'nun Ahırı Değildir !



    Gün geçmiyor ki internette tartışmalar yaşanmasın. Bu tartışmalarda çoğu zaman doğru düzgün bir sonuç çıkmaz iken insanlar bildiğini okuyor, tartışma üslubundan bihaber tartışmalar gerçekleşiyor. Bu tartışmalar birbirlerinin değerlerine hakarette bulunarak, insanların birbirlerini aşağılamasıyla sonuçlanıyor. Peki sonuç ne ?


    HİÇ !


    Bu durum tartışmalara girip insanlara küfürler savuran, ağzını geleni söyleyen ve karşısındaki insanın değer ve yargılarına fütursuzca saygısızlık eden insanlarda kronikleşmiş bir halde. Yakın çevremizde hatta bu konuya yorum yazacaklar arasında dahi böyle insanlar var. Diyelim bir tartışmadan çıktı bu insanlar. Ömrü billah bir daha insanlarla iletişime geçmeyecek mi ? Elbette ki geçecek. Bir sonraki konuşmada karşısındaki kişiye aynı tutumu sergileyecek. Bu durum o kişi kendini düzeltmezse yada uyarılmazsa asla değişmeyecek. Bazı kişilerin bu insanlara bir ders vermesi gerekiyor. İnsanlara değer vermeyi, değer ve yargılarına hakaret etmemeyi öğrenmeli bu insanlar. Bu durumda bizlerin nasıl hareket etmesi gerekir ? Onlara hakaret mi etmemiz gerekir yoksa konuşmayıp ortamdan uzaklaşmamız mı gerekir?


    Böyle durumlarda yasal haklarımızı kullanacağız. Öyle kişiler ancak devletin yumruğundan anlar. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125. Maddesine bakalım ;


    Hakaret
    (1) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

    (2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

    (3) Hakaret suçunun;

    a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,

    b) Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,

    c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,

    İşlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

    (4) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.

    (5) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. Ancak, bu durumda zincirleme suça ilişkin madde hükümleri uygulanır.


    Gördüğünüz gibi karşınızdaki kişi nasıl bir durumun içinde olduğunun farkında değil. Bu suçun birden çok maddede olması (bkz : tck 301) işlenen suçun ne kadar büyük olduğunu gösterir. Karşınızdaki
    kişiyi kanun ile buluşturmaktan kaçmayın. Unutmayın ki o insan başka bir gün farklı bir insanın canını yakacak.


    Bu Durumda Hangi Yetkili Mercilere Başvuracağız ?


    Ortada amuda kalkıp parende atmayı gerektirecek bir hal yok. Küçük bir online ihbar ile karşınızdaki kişinin aklının başına gelmesini sağlayabilirsiniz.
    Bunun için "http://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx " sitesine girip bilgileri doldurmanız yeterlidir.


    Dipnot ; İhbar edeceğiniz olayda var ise ekran görüntüsü, video görüntüsü, fotoğraf gibi dökümanları ekleyiniz.


    TEKRAR DİYORUM İNTERNET DİNGO'NUN AHIRI DEĞİLDİR !







  • Yararlı konu herşeyde haklısınız hocam ama şu ihbar işini anlamadım yani devlette geeçekten online olarak özellikle bu işler için atanmış memurlar varmıdır yada görevlerini yapıyorlarmıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette yapıyorlardır. 2012 yılında kurulan Bilişim Sistemleri ve Siber Suçlar Müdürlüğü'nün sadece internet üzerinden gerçekleşen suçlarla ilgilenen memurları var. Yaptığımız ihbarların boşa gideceğini sanmıyorum bu sebepten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddarth -- 9 Ocak 2015; 20:22:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.