Şimdi Ara

İnternet dağıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar;

    İnternetle ilgili bir sorunum var, yardımcı olursanız sevinirim. Biz komşuyla ortak internet aldık, yanında zyxel marka kablosuz modem verdiler fakat mesafe uzak olduğu için bizim evde çekmiyordu. Mecburen kabloyla bağlandık ama evde diğer cihazlarda da internet kullanmak istiyoruz. Bu sebepten ötürü modem, router vs. bakmaya başladık. Biraz araştırdıktan sonra Linksys (Cisco) x3500 modem+router gözüme çarptı. Daha sonra Vatan bilgisayara ürünü almaya gittik fakat bu aygıtın powerline özelliği olmadığı için ip çakışması olacağını bu nedenden dolayı internette kopmalar olacağını söyledi ve yine aynı markanın x1000 modelinde bu özelliğin mevcut olduğunu söyledi.

    1- Vatan'da denildiği gibi x3500 bu özellikten gerçekten mahrum mu.?
    2- Eğer söylenen doğruysa x1000 modelinde bu özellik mevcut mu.?
    3- Almak istediğimiz modemde bu özellik mevcut değilse de interneti dağıtmak için kullanılabilir mi.?
    4- Eğer bu cihazlar sorun çıkaracak ise önerebileceğiniz diğer cihazlar nelerdir.?

    x3500 modelini yalnızca bugün için değil ileride de kullanabilmek için istiyoruz.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
     İnternet dağıtımı







  • Ağ sisteminden anlayan kimse yok mu buralarda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgrap

    Ağ sisteminden anlayan kimse yok mu buralarda?

    1- interneti bu şekilde paylaşmak legal değil.
    2- alacağın cihaz gereksiz pahalı ev kullanımı için tp-link al geç.
    3- ip çakışması saçmalığı nedir anlamadım ip çakışması olması için sistemde iki adet dhcp sunucusu ya da manuel ip girilip aynı ipli cihazlar olması gerekli.
  • Geldim geldim;
    Vatandakiler harbi sallamışlar birader powerline özelliğiyle IP çakışmasının ne alakası var öyle insanları getirip oraya ürün temsilcisi diye koymuyorlar mı... Powerline elektrik kabloları üzerinden veri iletişimi yapılmasını sağlayan bir teknolojidir IP çakışması dediği olay ise DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) IP dağıtımıyla alakalıdır birden fazla DHCP servisi kullanan cihaz olur çakışır anlarım ama bunun powerline ile bir ilgisi yok. Hele hele cisco x3500 gibi kral bir modemde IP çakışması gibi bir durum söz konusu olamaz. Dostum sen interneti iki kişi kullanmak için neden cisco x3500 gibi bir ürün alıyorsun ki ? Sorunun anladığım kadarıyla üst kattaki komşunun yalnızca kablo bağlantısı olduğu için interneti birden fazla cihazla kullanamaması eğer düşündüğüm gibiyse modemini değiştirmene gerek yok internet senden kablo ile geldiği için oraya 300 mbps destekleyen bir Access Point al komşuna gelen kabloyu cihazın ethernet girişine bağla ayarlarını yap o da rahat rahat girsin internete ne IP çakışması ne başka birşey olursa gel buraya sana yardım ederim ben. Access Pointler nedir ne değildir aşağıdaki konuda anlattım bir bak kafandaki soru işaretleri kaybolsun:
    Ağımı genişletmek istiyorum diyenlere, Access Point ve Repeater nedir ? Anlatıyorum.

    Ayrıca sana Access Point önerilerim şunlar olabilir herhangi biri işini rahatlıkla görür:
    1. TP-Link TL-WA801ND
    Tek porttan interneti alır kablosuz dağıtır eğer bu özelliğini kullanacaksan işini her türlü görür üst katta bağlantı sorunu yaşanmaz. Ayrıca bu cihazı kablosuz interneti alıp kablolu yayın yapmak için de kullanabilirsin. Kablosuz özelliği aynı daire içi tüm alan, bir alt ve üst kat için yeterlidir kullanmadığım için kesin şu olur diyemiyorum elimdeki wireless cihazlardan ve bu gibi konularda bilgi sahibi olduğum için tahmin yürütebiliyorum ama bir üst modellerde örneğin: Tp-link TL-WA901ND Access Point ve Repeater kablosuzdan kablosuza (Repeater) özelliği de vardır ve 3 antenlidir fazlasıyla yeter eğer kablo derdinden kurtulmak istiyorsan iyi bir modem ve bu Access Point kullanılabilir.
    2. Air 4310 150 Mbps Kablosuz Erisim Noktasi / Tekrarlayıcı (yukarıda verdiğim sıralama burda da geçerli) bu cihaz kabloludan kablosuz yapar, kablosuzdan kablosuz aynı daire içi bir üst ve bir alt kat sıkıntı yaşatmaz şu durumda sıkıntı yaratmaz alanın çok geniş olmaması lazım 150 mbps çünkü; ama iş görür cihazdır bizzat kullanıyorum performansı aynı daire içi harika!
    Kablosuz alan genişletmede aradaki engeller, betonarme duvarlar her zaman engeldir bunu unutma.
    bir de şu ürünü tavsiye edeceğim: Air 4410 300 Mbps Kablosuz Erişim Noktası
    bu ürünün kablosuzdan kablosuz yayın yapmak için mükemmel bir performası var tavsiye ederim.

    Eğer modemini değiştirmeyeceksen komşun için TP-Link TL-WA801ND ya da Air4310 bütçesine göre 4410 aldır derim. Ayrıntılı bilgi için bana PM atabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 22 Kasım 2013; 2:00:52 >




  • cgrap kullanıcısına yanıt
    Dostum anladığım kadarıyla "internet kablosu" yazdığın telefon kablosu. Eğer öyleyse araya Ethernet kablosu takarak sadece 1 güzel erişim noktası alarak durumu kurtarabilirsin.Böylece DHCP ile uğraşmazsın sorunsuz kullanırsın sistemini. Uygun fiyata kesin çözümü böyle bulabilirsin.

    http://www.teknosa.com/urunler/125430234/airties-air-4310-150mbps-wireless-access-point-uni?term=4310
  • Yardımlarınız için teşekkür ettim. Şehir dışında olduğumdan yazmaya fırsatım olmadı ama mesaj ve cevaplarınız çok yardımcı oldu. Cisco x3500 istememin sebebi biraz daha ileriye yönelik birazda takıntı diyebiliriz

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgrap -- 28 Aralık 2013; 1:27:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.