Şimdi Ara

İnternet Bağlantı Sorunu ASUS A6VM Laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar... Sorunumu ne yaptımsa çözemedim. Madde madde yazıyorum.

    1. Ankara Bahçelievlerde, Wireless bağlantı kullanıyorum. Modem Airties RT-211 . 2,5 yıldır sorunsuz çalışan çalışan Asus A6VM laptopta geçen aylarda bağlantıda sürekli kopmalar yaşamaya başladım. Bağlantı kopuyor, 10-15 saniye sonra kendiliğinden bağlanıyor. Aleti açınca ilk 15-20 dakika birşey olmuyor, daha sonra başlıyor kopmalar. Bazen 1-2 dakika sürsede genelde 10-15 saniyelik kopmalar oluyor. Başlangıçta hemen olmadığı için acaba ısınma ile ilgili bir problem mi diye düşünüyorum?

    2. İşin ilginç yanı bağlantı koptuğunda explorer, firefox, chrome tarayıcılar sayfaları açamıyor ama mesela msn bağlı kalıyor, veya download yapıyorsam download da kopma olmuyor? Download devam ederken bana bağlantı koptu uyarısı gelirse ben tarayıcılarda site açamıyorum ama download devam ediyor. Bu durum çok ilginç :)

    3. Kendiminkinden farklı bir yerde farklı bir modem ile bağlandım, yine aynı sorun var. Kendi modemime farklı bilgisayarla bağlandığımda sorun yok. Yani sorun modemden değil benim aletten kaynaklanıyor.

    4. Aletin wireless adaptorunde sorun olduğunu düşünerek kablolu bağlantı kurdum ancak yine ilk dakikalarda sorun olmazken daha sonra kopma-bağlanmalar devam etti.

    5. Wireless yazılımını, modem yazılımını vs güncelledim ama değişen birşey olmadı.

    6. Bağlantı kopmaları başladığı dönemde bilgisayara yüklediğim programları kaldırdım (belki bağlantımı engelliyorlardır diye) ama değişen birşey olmadı. Antivirus programını da kaldırıp denedim sonuç aynı.
    Tek yapmadığım şey format atmak. Şuan için biraz zahmetli olacak ama onu da deneyeceğim en kısa zamanda.

    7. Evde telsiz telefon var. Modemin yakınında. Onunla wireless dalgalarının etkileşimi olabilir diye onuda devre dışı bıraktım ama değişen birşey yok.

    8. Airties Wus 300 harici wireles adaptor ile de bağlandım ancak kopmalar aynı şekilde devam etmekte.

    Sanırım sorun benim aletin komple bağlantı sisteminde? Bu parça nasıl birşeydir? Değişir mi? Kaça malolur?
    Yada sizin önereceğiniz başka birşey var mı? Düşünceleriniz neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darzamat -- 23 Haziran 2009; 11:18:09 >







  • Arıza sizin bilgisayara entegre edilmiş wireless kartında ise onarılıp onarılmayacağını yada ne kadar tutacağını bilemiyorum bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ama yapılamasa bile Usb den bağlayacağınız bir Wireless adaptör yada Pcmcıa bir wireless kartlada sorunu çözebilirsiniz.Kolay gelsin

     İnternet Bağlantı Sorunu ASUS A6VM Laptop


     İnternet Bağlantı Sorunu ASUS A6VM Laptop




  • pinkcrow7 kusura bakma yazmayı unutmuşum. Airties ın Wus 300 harici wireles adaptorunu de denedim aynı sorun devam ediyor :)
  • Dostum o zaman sen ilk olarak yedeklerini alıp bir format at..
  • Sorunun sadece ve sadece Kaspersky den kaynaklandığını duyurmak isterim. Aslında Kaspersky ve asusta kurulu, kaspersky yüklü, XP de var bu sorun. Evdeki diğer bilgisayarda yani Hp de, kaspersky ve xp var ancak bağlantı problemi yok.

    Kav ve Kis in çeşitli versiyonlarını kurup dururum yıllardır. Son aylarda bağlantı problemi yaşıyordum. Tesadüfen key kara listeye düşüp sağlam key bulamayınca başka bir antivirus kullanmaya başladım ve böylece ortaya çıktı durum.

    İlk mesajda yazdığım gibi çeşitli yöntemler denemiştim ve sorunu çözememiştim. Kaperskyi etkisiz hale getirip öyle denemiştim ama yine kopmalar yaşamıştım. Olay Kasprskyi tamamen sistemden kaldırınca ortaya çıktı. Üç gündür sorunsuz kullanıyorum bilgisayarımı.

    Forumlarda bağlantı problemini yaşayan sayısız kullanıcıya kasperskyi kaldırıp deneme yapmalarını tavsiye ederim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.