Şimdi Ara

International Star Certificate(Yıldızlara İsmini Yazdır) - Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    "1980 yılında Amerika'da kurulan "International Star Certificate', yıldız isimlendirme konusunda dünyadaki tek yetkili kurum. NASA ile koordinasyonlu çalışan kurum NASA'dan aldığı bilgilerle yıldızları koordinatlıyor. Geçtiğimiz 30 yıl içinde 16 milyon yıldızı isimlendirdi.
    Amerika'da 1980'li yıllardan bu yana binlerce kişi sevdiklerine yıldız armağan ediyor. Bu sembolik hediye, o kadar popüler olmuş ki, bugüne kadar 16 milyon kişi, sevdiklerine Yıldız hediye etmiş bile... Siz de International Star Certificate aracılığı ile gökyüzündeki yıldızlara sevgilinizin, arkadaşınızın, ailenizden bir kişinin ismini verebilirsiniz.

    Gökbilimcilerin yıllar önce çeşitli büyük parçalara ayırdıkları ve mitolojik kökenli isimler verdiği gökyüzü, Kuzey ve Güney Yarım Küreler dahil toplam 88 takımyıldız ve 12 Burçlar Kuşağından oluşuyor.

    International Star Certificate Kuzey Yarım Kürede ve Burçlar Kuşağında, isimlendirmek istediğiniz yıldızı sadece size özel olarak teleskopik koordinatları ile çıkartıyor, resimliyor ve sertifikalıyor.

    Her yıldız International Star Certificate tarafından şahsa özel olarak koordinatlanıyor ve kişiye özel bir yıldız haritası oluşturuluyor. Seçilip isimlendirilen her yıldız, NASA'nın data bankasından siliniyor. Böylece aynı yıldıza birden fazla isim verilmesinin önüne geçiliyor.

    Önce yıldıza konulacak isim ve hangi takımyıldızından istediğinizi belirtiyorsunuz. Yıldızların isminden, mitolojiden sizin için önem taşıyan yıldızı seçiyorsunuz. Ama tabi Çoban Yıldızı'nı yeniden isimlendirme şansınız olamıyor. NASA'nın isim verdiği büyük yıldızlara yeniden isim vermek mümkün değil. Bu büyük yıldızlar dışında kalan her yıldızı seçebiliyorsunuz. Daha sonra istediğiniz isme göre seçtiğiniz yıldız size özel olarak sertifikalandırılıp resimleniyor. Bir yıldızın ikinci kez isimlendirilmemesi için isim verilen yıldızlarla bir katalog oluşturuluyor, katalogda hangi yıldızların isimlendirildiklerini görebiliyorsunuz. "

    Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı,daha önce kullanan var mı ? Yıldıza isim yazdırmaktan kasıtları nelerdir,acil yardıma ihtiyacım var







  • olayı biraz ters anlamışsın.
    http://en.wikipedia.org/wiki/International_Star_Registry

    Özetle, bilinen tüm yıldızların, özel nitelik taşıyarak isimlendirilenler hariç (kutup yıldızı, çoban yıldızı vs) bir ismi var geri kalanlar

    alfa-1-k-33 falan gibi adlandırılmış, bunları belirli bir ücret karşılığında senin ismin veya vereceğin bir kelime ile değiştirebiliyor nasa ile bağlantısı olan X bir kurum.

    üstüne adın falan yazılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnckry -- 27 Aralık 2011; 14:09:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.