Şimdi Ara

Intel Pentium 4 630 Overclock Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Herkese iyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi işlemcime overclock yapmak istiyorum. Aslında birazcık olsun yaptım.
    205x15 ayarını yaptım. 5 artırabildim. 5'in üstüne çıkarttığımda pc açılmıyor ve değerler orjinal haline dönüyor. Voltaj değerleri ile falan hiç oynamadım. Lütfen yardımcı olun.

    Sistem Özellikleri:
    İşlemci: Intel Pentium 4 630 (3.00 GHz)
    Anakart: Gigabyte P35-S3G
    BIOS: Award BIOS

    Herşeyiyle güzelce bi' anlatırsanız sevinirim. İyi forumlar...



  • PIV 630 önceden kullandığım bi işlemcidir. Thermaltake battle cpu fanı olmasına rağmen boşta 45 - 50 derecelerde, yükte ise 65 - 75 dereceleri görmüşümdür. Bu işlemciye overclock yapacaksanız çok sağlam soğutma sistemine ihtiyacınız var demektir, aksi halde en ufak oynamada mavi ekran yada restart sorunlarıyla karşılaşırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NIQO

    PIV 630 önceden kullandığım bi işlemcidir. Thermaltake battle cpu fanı olmasına rağmen boşta 45 - 50 derecelerde, yükte ise 65 - 75 dereceleri görmüşümdür. Bu işlemciye overclock yapacaksanız çok sağlam soğutma sistemine ihtiyacınız var demektir, aksi halde en ufak oynamada mavi ekran yada restart sorunlarıyla karşılaşırsınız.


    Evet dereceler öyle bende farkettim. Fakat kararlıyım şuan 3.09 GHz yaptım ve daha üstüne çıkmıyor. 205x15 değerini yükseltemiyorum. Reset atıyor pc. Ne yapabilirim?
  • 3.00Ghz den 3.09Ghz ye yükseltmenin pek bi esprisi yoktur, hızda bişey farkedemezsiniz aksine sıcaklıklar dahada yükseleceğinden pcnin yavaşlaması bile muhtemeldir. Sahip olduğunuz cpu yu overclocksuz daha verimli kullanırsınız (:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NIQO

    3.00Ghz den 3.09Ghz ye yükseltmenin pek bi esprisi yoktur, hızda bişey farkedemezsiniz aksine sıcaklıklar dahada yükseleceğinden pcnin yavaşlaması bile muhtemeldir. Sahip olduğunuz cpu yu overclocksuz daha verimli kullanırsınız (:


    Hmm. Sağolun cevaplarınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NIQO

    3.00Ghz den 3.09Ghz ye yükseltmenin pek bi esprisi yoktur, hızda bişey farkedemezsiniz aksine sıcaklıklar dahada yükseleceğinden pcnin yavaşlaması bile muhtemeldir. Sahip olduğunuz cpu yu overclocksuz daha verimli kullanırsınız (:


    Kusura bakmayın rahatsız edicem ama. Gerçekten overclock yapmalımıyım. Knight Online oyununu oynuyorum ve ekran kartımın yettiğini düşünüyorum. 1 GB paylaşımsız ekran kartım var. Kasmasındaki sorun İşlemcim diye düşünüyorum. Çok düşük kalıyor kanımca. Yanmasında bir sorun olmaz yeni bir işlemci almayı düşünüyorum zaten. Lütfen biliyorsanız açıklar mısınız nasıl yapacağım bu işlemciye overclock?
  • Elindekini sat 75 tlye e5000 serisi bir cpu al aradaki fark muazzam olur.zaten anakart p35 destekler(Aynı cpudan e5300 e geçmiştim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    Elindekini sat 75 tlye e5000 serisi bir cpu al aradaki fark muazzam olur.zaten anakart p35 destekler(Aynı cpudan e5300 e geçmiştim)


    Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama yeni bi' işlemci alırken i3 ve üstü düşünüyorum. Sonuçta bunu alırsam bir daha değiştirmek zorunda kalabilirim. Yinede sağolun.
  • Kusura bakmayın flood için ama overclok için şuan vazgeçmiş durumdayım. İşlemcim sıcaklığı 95 derecelerde geziyor. Şimdiki sorum soğutma olacak. Bunun için termal macun düşünüyorum. Başka türlü daha iyi soğutacak bi' yöntem var mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.