Şimdi Ara

Intel Management Engine Interface Kod:10 sorunu Ödüllü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evdeki gündelik işler için kullandığım laptop HP marka G6 1005ST modeli. Bu geçtiğimiz sene Windows 10 ile herhangi bir problem yaşamadan kullandığım bilgisayar artık Bootup sürecinde sleep/wake fonksiyonlarında ve en önemlisi kapanma evresinde problem yaşatmakta. Tek sürücüsü SSD olmasina rağmen açılış süresi 2.5 dakika civarında ayrıca uyku modundan çıkmıyor ve tam olarak kapanmıyor bilgisayar fan her daim açık kalıyor.

    Araştırmalarım sonucu bu problemin ""Intel Management Engine Interface"" yüzünden kaynaklandığını buldum fakat Intel'in sitesinden hangi versiyonunu indirirsem indireyim """"“Bu platform desteklenmiyor”"" hatası alıyorum ve güncelleyemiyorum sürücüyü. Bu problemi daha önce yaşayan var mıdır acaba aramızda? Bu yazılımı nasıl yükleyebilirim ? BIOS pilini değiştirme, sürücüyü silme, RAM değişimini denedim. Yanlış anlaşılmasını istemem kesinlikle, bu problem 2 aydır canımı sıkıyor sorunumu çözen arkadaşa 20TL hediye etmek istiyorum gerçekten beni bir dertten kurtardığı için. Lütfen sadece gerçekten bu problemi yaşamış deneyimlemiş arkadaşlar yazarlar ise sevinirim.







  • Umut fakirin ekmegi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene kullandığın windows süeümü ile sisteme tekrar format at.
    ve denetim masasından otomatik sürücü güncelleştirmeyi windows updateyi kapat.

    arka planda çalışan gereksiz hizmetleri kapat.

    ayrıca ssd nin sağlık durumunuda kontrol et.

    bazen eski donanımlar yeni sürücü ile bu gibi sorunlar ortaya çıkarıyor.
  • Güncel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoftun HP ile ne gibi sıkıntısı var bilmiyorum ama windows 10'un belli veya güncel sürümlerinde Hp marka dizüstü leptoplarda en azından eski modellerinde dediğiniz sıkıntı var. Arkadaşın hp bilgisayarında da kapanmama sorunu vardı. Bilgisayarı kapattıktan sonra dediğiniz gibi bilgisayar kapanmıyordu. Elle güç düğmesine basarak kendi kapatıyordu. Ne yaptıysak sorunu bulamadık.

    Sorun kesin olarak yazılımsal yani windows tam olarak destek vermiyor. Kasten mi yoksa bir hata mı bilmiyorum ama bir çok hp marka bilde bu sıkıntıyı gördükten sonra kasten olabileceği daha mantıklı gibi duruyor. :)

    Velhasıl bilgisayarınızda ille de windows 10 yüklü olması gerekmiyorsa bence windows 7'yi yükleyin. Daha fazla performans alırsınız. Windows 10 açılış süresi windows 7'ye göre daha hızlı olsa da normal işlemlerde eski bilgisayarlarda windows 7 daha iyi. Sistem özellikleriniz yüksek olsa daha fazla verim almanız için windows 10 kullanın derim ama düşük olduğu için windows 10 sisteminizi daha fazla yoracaktır.

    Farklı farklı windows 10 sürümleri deneyerek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz ama windows 7 sizin için daha iyi olacaktır. Karar sizin tabi.

    Kolay gelsin.




  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Hepsini denedim zaten malesef cozum olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Windows 7 ile kullandim uzun sure malesef cozum. HP mi bir daha aman ha aman asla bugune kadar neyini aldiysam hep inanilmaz pisman oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım Intel Management Engine Interface sorunu benim de başıma geldi sıfırdan format attığım ve bu programın en son versiyonunu da kendi sitesinden yükledim halde, pc nin açılış ve kapanışını gözle görülür derece de çok yavaşlattığını tespit ettim sorunu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakarak çözdüm şimdilik.devre dışı bıraktığımda pc normal açılış ve kapanış hızına ulaşıyor.anakartım Asus Z87-A. sorun bu yazılımda kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikonder -- 2 Aralık 2018; 15:17:4 >
  • Driver Booster ile güncelleme şansın var kendisi bulur ve yükler ama yukarıda yazdığım gibi bilgisayarın yine yavaş açılıp kapanabilir şansına...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikonder -- 2 Aralık 2018; 15:14:28 >
  • Bios update denediniz mi?
  • çözüm bulundu mu aynı sorun bende de var
  • senelerdir çözemediğim sorun bu. hiçbir yerde cevap bulamadım.
  • HP Support Assistant kullanıyor musun? hp bilgisayarın var doğru driver ve güncelleştirmelere sahip olmak için bunu kullanmanı tavsiye ederim. son yazılım güncellemen için başlangıç ayarlarına geri dönüp bu programı kullanabilirsin. hp' nin iş bilgisayarları için de HP SoftPaq Download Manager programı var. olmadı bunu dene derim can sıkıntısına.

    sürücülerde windows 10 desteği görünmüyor ama bu yükleme yapamayacağın ve kullanamayacağın anlamına bence gelmiyor. çünkü şu linkde windows 10 kelimesi kullanılmış görünüyor. tam emin değilim ama sorunun hp support assistant da olabilir. buna ait herşeyi kaldırıp güncel versiyonu da kurmayı deneyebilirsin. okumanı tavsiye edeceğim sayfalar:
    https://support.hp.com/tr-tr/product/hp-pavilion-g6-1000-notebook-pc-series/5046257/model/5059956/document/c03626267
    https://support.hp.com/tr-tr/product/hp-pavilion-g6-1000-notebook-pc-series/5046257/model/5059956/document/c02860501

    ödül konusuna gelince, işin hallolursa eğer, kendine benden bir kentucky fried chicken menu' su ikram et.





  • Temiz kurulum + hp nin resmi sitesinden indirilmiş driverlar ile sürücüleri güncellemeyi dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.