Şimdi Ara

intel i5 2500 k sıcaklık sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni sistem topladım ve intel i5 2500k modelini aldım. İşlecim de Zalman CNPS7000 cpu cooler modeli.(2650rpm). İşlemcim o.c siz boştayken çekirdek başına ortalama 35C-40C sıcaklık arası değişirken, yüklü haldeyken sıcaklık 56C-61C arası değişiyor. Stres testine tabi tutuldu prime95 te sıcaklık 60C-65C arası değişirken, intelburn de extreme modda test te 67C-72C arası değişti. Bu sıcaklık değerleri nomal mi ? Aynı işlemciyi kullananan arkadaşların sıcaklık değerleri ne şekilde ?



  • Öncelikle klasik olarak soğutucu montajını gözden geçirin ama o soğutucu seçimi hatalı çok bir şey beklemeyin.

    Bu arada kullandığınız kasa nedir ? Hava sirkülasyonu doğru ve yeterli mi buna da bakmak lazım.
  • Kullandığım kasa cooler master haf 912 modeli. Hava sirkülasyonunda sorun olduğunu düşünmüyorum, stok fan seçiminin yetersiz olduğunu biliyorum ama kasa beklediğimden birkaç yüz tl yukarda olunca 50 tl ye bunu aldım stok fanından daha iyi olcağını düşünerek. O.C yapmayı da düşünmüyorum baya bir süre yapcağım zaman noctua d14 takibimde zaten merak ettiğim değerler yüksek mi yoksa ben mi kuruntu yapıyorum.
  • O.C'suz olarak yüksek görünüyor değerler ama çokta kötü değil, sonuçta ortam sıcaklığını da unutmamak gerekiyor.

    İşlemciyi de zaten 4 çekirdeğini %100 kullanacağımız bir uygulama olmadığı için günlük kullanımda soğutucu yeterli gelir, sonradan güçlü bir soğutucu modeline geçersiniz.
  • Önümüzün kış olduğunu düşünürsek mayısa kadar daha iyi bir soğucutuya geçmeyi düşünüyorum. Kasamın yan kapağını açsam soğumaya pozitif bir katkısı olur mu ? Bide başlıkla alakasız ama windows 7 ultimate x64 kullanıyorum. Arada pc donuyor. Usblere bluetooth devre dışı kalıyor. psu 80+ 750 w cooler master, anakartım asus p6z68 v modeli, ekran kartım zotac gtx460modeli. yazılımsal bir sorun mu var yoksa donanımsal mı çözemedim. pc yi demirbaş stres testlerine soktum hepsinden başarılı oldu. Tasarımcıyım ve çalışmam lazım ama sorunlardan bşımı kaldıramıyorum. Çalışmanın ortasında pc kitlenirse kfayı yeim
  • Evet havalar serinliyor soğutucu işinizi görecektir dediğimiz gibi, overclock vb. işler için de zorlamaya pek gerek yok şuanlık zaten.

    Donma meselesine gelince de bir çok nedeni olabiliyor ama aklıma ilk gelen, ramlerinizin ayarlarını kontrol edin... Biostan frekans,zamanlama ve voltajına bakın, masa üstünden de cpu-z gibi programlarla da öğrenebilirsiniz.
  • ben 60 liralık TT soğutucu kullanıyorum. Isıdan şikayetçiydim. boştayken 60 dereceyi görüyordu. Dün farkına vardım ki soğtucu ayaklarından biri çıkmış. Düzeltince boşta 35 %100 yükte 60 dereceye düştü. Bu gerzekçe montaj sistemini düşünenlerin kulakalrını tekrar çınlatmak isterim.
  • Bende pc yi vatan da toplattim. Kasayı açtığımda epu ve tpu switchlerinin kapalı olduğunu gordum onları actım. İslemci fanimi diğer kabloları kontrol ettim bir sorun gözükmüyor. Çekirdek sıcaklıklarından core 1 37-40 arası gidip gelirken digerleri 33-37 arası degisiyor boşta. Kasanın yan kapağını açınca 1-2derece düştü sanki sıcaklık. Donma olup olmucak mı bakacam bugün. Yalnız cok onemli bir sorun var. Bios taki ile Windows ortamindaki sıcaklık degerleri birbirinden farklı. Bios ta 50c gösteriyor işlemciyi mb 28c ancak asus un kendi all suite i dahil hepsi ort 37c gösteriyor. Bide cpu frekansı 3.3ghz olmasına rağmen cpu-z dahil hepsi ilk böyle basta 3300 yazıp sonra 1600.1mhz yazıyor nerde yanlışlık var acaba ne eksik bios güncel bu arada.
  • Kasanın yan tarafına 14cm'lik bir fan alıp içeriye doğru üfleyecek şekilde takın.

    İşlemcinin saat hızı düşmesi durumuda "speed step" biostan kapatılırsa 3.3ghz olarak sabit kalır, bu ayar işlemci yüke girmediğinde çarpan düşürüyor voltajı da düşürür paralel olarak, yani kötü bir şey değil.

    Donma için dediğim gibi ramlerinizin ayarlarını kontrol edin.

    Sistem sıcaklıklarını %100 tam doğru ölçemiyor çoğu program, her biri farklı farklı değerler gösterir ama aşağı yukarı bir fikir verir yine de, bu arada anakartın çipset sürücüsünün ve biosunun güncel olmasını öneririm.
  • Öncelikle teşekkür ederim tek tek sorunlarıma cevap almak guzel birsey kasamın yanında zigmatek zlf 140mm 1000rpm fanim mevcut. Tepede gene zigmatek zlf 200mm fan mevcut baca gorevi görecek sekilde. Kitabinda ne gosteriyorsa fanlari o sekilde taktim,onde ve yanda iceri ust Ve arkada sicak havayi disari atacak sekilde. Dediğiniz gibi işlemci soğutucu ötesi yok dandik çıktı

    işlemci icin aydınlattığın icin teşekkürler. Ram larım gskill ripjaws cl7 1600mhz modeli. İlk once yerine oturup oturmadigini kontrol ettim sorun yok. Açıkcası bios tan neyi kontrol edeceğimi ve kac olması gerektiğini bilmiyorum ondan birşeyleri duzeltemiyorum. Bios um güncel asus update den kontrol ettim sorun yok chipset te sorun yok ama. Bios harici tüm ölçüm programları aşağı yukarı aynı sıcaklık degerlerini veriyor.




  • 1600mhz CL7 için, cpu-z'den ramlerin durumuna bakaiblirsiniz...

    7-8-7-24 2T 1.5v

     intel i5 2500 k sıcaklık sorusu
  • Eline gözüne saglık arkadasım cok sağol. Bende 9-9-9-28 gözüküyor memory-timing tablosunda bide spd-timing table da XMp-1600 sütununda voltaj 1.600v gösteriyor. Bios a girip bunları değiştirmem gerekiyor demi ?
  • Eksik yazmısim 9 9 9 28 1T yazıyor bende dur bakalım yoksa vatan bilgisayar cakallik mı yapmış
  • Sorunu hallettim bios tan suan degerler senin yolladığın gibi. Bakalım hala donma olucak mı
  • Zamanlama, frekans ve voltajı ram'in kendi değerlerine göre aldıysanız büyük ihtimalle sorun olmaz diye düşünüyorum
  • Biraz biliyorum ama sizin resimlerden sonra yaptım cok teşekkür ederim yalnız ben sorunun ssd den olduğunu düşünmeye başladım. Sistemimde corsair ssd 120gb force gt 3 kullanıyorum. Forumda ve nette ssd freezing gibi bir sorunun olduğunu okudum. Hotfix vardı uyguladım bakalım bende sonucları mrk ediyorum :) stabil calisma ortamını yakalamayı ümit ediyorum :p
  • Cok entrasan bios U güncelledikten sonra cpu sicaklikligi 27 derecelere geriledi boşta. Asus un all suite 2 ile kontrol ediyorum. 0521 versiyonundan güncelleyince degisti durum psikolojik olarak rahatladım :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.