Şimdi Ara

Intel Haswell Türkiye'de Listelendi - Stoklarda (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkprince

    Çok güzel cezbediyor ama elimde 2500k var gayette performansından memnunum biraz yavaşladımı ilerde veririm voltajı basarı oc'yi sadece % 15 fark içinde geçmeye değicek bişey yok ne zaman oyunlarda işlemci yetmez o etkisini rahatsız edecek kadar hissedersem o zaman değiştiririm skymont'a kadar devam.

    bencede.zaten 2500k artık efsaneler listesinde yerini aldı bence.ıvybridge ve hasweell nede olsa sandy mimarisi kadar Overlock olamıyor ne yazıkki.yani yetmediği yerde overlock ile bu işlemcileri ekstra bir soğutma kullanmadan çok rahat geçeceğin kesin.çünkü haswell ve bilhassa ıvybridge işlemcileri sınırlayan ISI dır.bence SİSTEM TOPLAYACAK YADA DEĞİŞTİRECEK ARKADAŞLARA TAVSİYEM HASWELL SONRASINI BEKLEMELERİDİR.Ha ben overlock etmiyecem diyorsanız bilene bekleyin ve Overlock olan işlemci alın.çünkü arkadaşlar intelin aynı serideki overlock olan ve olmayan işlemcileri arasında ki fiyat farkı 40tl gibi hadi buna birde anakart fiyatınıda eklersek 100tl olur ve sonuç olarak 150tl gibi fazladan bir fiyat ödeyerek fazla fazla performansa sahip olursunuz.İntel ne zaman ISI sorununu aşmış bir işlemci piyasaya sürerse o zaman yeni sistem toplayın derim.
    Nitekim, teknoloji artık eskisi gibi hızlı ilerlemiyor.bilhassa yarıiletken konusunda İntel TRANSİSTÖRLERİ artık NM düzeyde küçültmede baya zorlanıyor.bu yüzden işlemci performanslarının da eskisinden çok farkı olmuyor.




  • cats.in.the.cradle C kullanıcısına yanıt
    i5 Dual Core nasıl oluyor dedim, i3 olması gerek :)
  • Düşük TDP'li ve turbosu olan i5 ler bütü Core serisi boyunca vardı. Nehalem, SB, IB 'de vardı 2 çekirdek 4 thread + turbosu olan. SB'den sonrakilerin hepsi kilitli ama.

    Düşük TDP'li olanların hiçbi özelliği yok, sadece düşük frekans ve voltaja ayarlanmışlar o kadar.

    2 çekirdekli düşük TDP'li olanları da vardı, 4 çekirdekli olanları da.

    Normal bi işlemciyi alıp (düşük TDP'li etiketlenmemişleri). Frekans voltajı düşürünce zaten aynı TDP aralığına geliyorlar bi espirisi kalmıyor. Bi sürü yerde testi faln var, bu T vs. serisi ile normalini alıp underclock undervolt ediyorlar, tüketimleri aynı seviyede oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.