Şimdi Ara

İntel ekran kartları geliyor galiba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hadi bakalım piyasa hareketlenir en azından.
    ---------------------------------------------

    Intel Ekran Kartı Prototipi Ortaya Çıktı

    Raja Koduri’nin ilk Intel ekran kartı prototipini geliştirmesi fazla uzun sürmedi.


    Geçtiğimiz aylarda Intel’e transfer olan Raja Koduri ilk ekran kartı prototipini tamamladı. Koduri bu prototipini Intel’in 9 yıl önce piyasaya çıkardığı sunuculara yönelik Gen 9 mimarili GPU üzerinden geliştirdi.

    14 nanometre teknolojisiyle geliştirilen prototip 64 milimetrekare alan kaplıyor. 1,2 volt ile çalışan GPU, 1,5 milyar transistör içeriyor. GTX 1080 Ti’ın 16 nanometrelik GPU’sunun içinde 12 milyar transistör bulunduğunu da hatırlatalım.

    Intel’in eski Larrabee GPU’ları gibi yeni prototip de sunuculara, veri merkezlerine ve iş istasyonlarına yönelik bir model. Gidişat Intel’in şimdilik oyunculara yönelik ekran kartı geliştirmeyeceğini gösteriyor.

    Intel’in bu kadar kısa sürede bir GPU prototipi geliştirmiş olması ise ilginç. Bakalım Raja Koduri gelecekte oyuncuları hedefleyen GPU’lar tasarlayacak mı? AMD ve Nvidia’nın yanına bir markanın daha eklenmesi ekran kartı pazarını daha da canlandırabilir.

    Kaynak:https://www.technopat.net/2018/02/21/intel-ekran-karti-prototipi-ortaya-cikti/







  • Pci express esprisini ilk kim yapacak acaba

    Başlığa bakınca bu kriz anında işe yarar kartlar göreceğiz sanmıştım ama hayallerim suya düştü.
  • ne denir bilemedimde intel gpu olarak sadece g3258 ve i5 4200u gpularını kullandım günlük kullanımda g3258 iş yerine almıştım video ve günlük işlerde harikalar yaratıyor 1080 pde 720p de güzel paranın hakkını veriyor ayrıca anakartaki ısınma saçmalıgıda sona erdi. belirli sınıflara hitap eden kartları çıkarması . kullanıcılarınmı istekleri nvidia amd nin buralarda yetersiz kalmasımı. türkiye şartlarında bileşenlerin arabalar gibi oldugu komuna geldik. inteli bmw mercedes amdyi reno dacia kıyaslaması yapıyorum:)).geçenlerde vatan gittim 1050ti almaya tahminimin %50 si zamlanmış almadım. internetten bakmamıstım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.