Şimdi Ara

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.301
Cevap
24
Favori
86.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    water chiller war zaten suyu soğutan , haznede yapılabilse güzel olurda , soğutma motorunu nereye sokarız onu bilemem . abartı pahalı ve sesli olmasa , sıvı soğutmaya destek olacak bir sistem kurmak isterdim .


    http://specialtech.co.uk/spshop/customer/Waterchiller-Hailea-Ultra-Titan-300-HC250265-Watt-cooling-capacity---Also-suitable-for-Aquariums-pid-12107.html



    bir de suyun soğuk olmasından kaynaklı , bilgisayarın içi aşırı nemli oluyor .





    su sıcaklığını ortam sıcaklığına göre ayarlar isen nemlenme olmaz, örnek olarak ortam sıcaklığı 30c diyelim siz de 15c seviyesine ayarladınız terleme olması muhtemeldir sıcaklığa göre siz de mesela 18c ayarına getirip nemlenme sınırını bulduktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. waterchillerin korkulacak bir yanı yok yıllardır kullanıyorum hatta 3 gün önce yeni büyük bir sisteme başladım bitirdiğimde paylaşırım.
    en önemli noktalardan biri komprasörün suyu istenilen düzeye çabuk getirmesi bir süre durup beklemesi, bu süreler mesela 5dakikada istenilen düzeye gelip en az 15dakika bekleyip dinlenmesi böylece komprasör mümkün olduğunca az çalışıp elektrik sarfiyatı da düşecektir.
     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Costum sistemlere, suyu da soğutan bir sistem yapsalar nasıl olur :)

    Suyun bulunduğu hazne, suyu da soğutacak aynı zamanda.

    peltier var , bir ara düşündüm onuda bir türlü nasip olup deneyemedim , birde peltirlere güç sağlayacak güç kaynağınıda anlamadım bilende yok pek , ama illaki deneyeceğim

    olay basit şu aşağıdakinden 2 tane lazım (tam peltier için ince ve yüzeyi geniş ve su içinde bir kaç tur dolaşıyor bu peltierin soğuk tarafının bundan geçen suyu soğutmasında çok işe yarar ve 4 adet peltier bunun yüzeyini doldurur) , bu 2 hdd soğutucunun arasına peltier konacak kaşarlı tost gibi , 4x100w olabilir fazlasına 2-3 psu lazım olur ve çok elektrik harcar , o hdd soğutucularından biri peltieri soğutacak , peltierin soğuk tarafıda hdd soğutucunun içinden geçen suyu soğutacak oradanda cpu-gpu vs , sıcak tarafı Contac 30 tipi kule yada cpu blok ilede soğutulur ama bu hdd soğutucu olursa çok kompakt ve az yer kaplar koyarsın cd-rom yuvasına
    http://www.frozencpu.com/products/7500/ex-blc-487/Koolance_HD-60_Hard_Drive_Liquid_Cooling_Block.html




    sorunum güç kaynağı oda şu olabilir herhalde
    http://www.frozencpu.com/products/8286/psu-123/Mean_Well_600W_24V_Single_Output_Switching_Auxiliary_Power_Supply_SE-600-24.html?tl=g30c105s190

    parayı denkleştirince girişeceğim işe :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 12 Temmuz 2014; 1:47:45 >




  • Pek üstadlar ben bir soru sorsam... Bu 4790k yı asus maximus vi formula anakartlar z87 olanlar desteklıyor dıye bir kaç şey okumuştum sanırım. Yeni bios güncellemesi de çıkarttılar hatta... Sizce nedir durum... Benim elimde 4770k var. 4400 de kullanıyorum. Boşta sıcaklıklar 35 falan. Yükte de 64 lerde... Belki alınabilir diye düşünüyorum ama yazılımsal olarak z87 koprusuyle sorun yaratabilir bios update bu işlemciyi çalıştırmaya yetmeyebilir diye düşünüyorum? Siz ne dersiniz. Deneyen denemeyi düşünen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    Pek üstadlar ben bir soru sorsam... Bu 4790k yı asus maximus vi formula anakartlar z87 olanlar desteklıyor dıye bir kaç şey okumuştum sanırım. Yeni bios güncellemesi de çıkarttılar hatta... Sizce nedir durum... Benim elimde 4770k var. 4400 de kullanıyorum. Boşta sıcaklıklar 35 falan. Yükte de 64 lerde... Belki alınabilir diye düşünüyorum ama yazılımsal olarak z87 koprusuyle sorun yaratabilir bios update bu işlemciyi çalıştırmaya yetmeyebilir diye düşünüyorum? Siz ne dersiniz. Deneyen denemeyi düşünen var mı?

    4770k ile 4790k mimari olarak aynı(çıkıp birisi çok ince ayrıntı yazıp muhalefet olmasın lütfen) , z87 maximus foruma vs tabiki çalıştırırda , senin cpu ve moboyu 2. elde satıp , z97 mobo ve 4790k alan adama para çok gelir diye düşünüyorum gerek var mı :)




  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Ben tabiki de satmayacagim. Dedim ya bazi yerde okuduguma gore z87 ile 4790k kullanilabiliyormus. Eger oyleyse sadece islemciyi satip yerine 4790k yi almak isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4770k yı satıp 4790k almak çok gereksiz bir hareket olur
  • TorukMactoo kullanıcısına yanıt
    Benim asıl merak ettiğim Z87 çipsetteki oc potansiyeli nasıl olur?

    Elinde aynı model (z87 g45-z97gaming5) farklı çipset anakart olanlar 4790K ile oc denemeleri yaparsa çok iyi olur.Böylelikle Z87-Z97 çipsetin oc potansiyelini öğrenmiş oluruz.Bana Z97 çipset anakartlar oyuncak gibi gelmeye başladı.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    z68 ile 3. nesil işlemci kullanıyorum ve bunda da hiçbir fark olmasını beklemiyorum. intel yeni birşey çıkarıyor ve biz de ihtiyaç olduğuna inanıyoruz her seferinde nedense. aynı chipset'li farklı anakartlarda bile fark varken küçük farklar olacaktır elbette fakat bizim test edebileceğimiz farklılıklar beklemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 ghz yi gören var azot sogutmada bu nasıl iş ya yokmu şöyle 5 ghzde kullanan
     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..
  • http://valid.x86.fr/mtewag

    Asrock Z87 Extreme4 ile kullanmaya başladım. Henüz OC denemesi yapmadım.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    Soğutma olarak ne kullanıyorsunuz ? Boşta ve yük altındaki sıckalık değerleri nasıl ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Soğutma olarak ne kullanıyorsunuz ? Boşta ve yük altındaki sıckalık değerleri nasıl ?

    Buradaki çoğunluk gibi bende İnventus'tan satın aldım ve Batch kodu diğerleriyle aynı. Soğutma olarak daha önce Corsair H80 kullanmıştım. Ancak pompa sesi nedeniyle servise gönderdiğim için Noctua NH-U12S satın aldım.

    Boştaki değerler 30-40 arasında. Yükte ise henüz test etme şansım olmadı. Şu an Anakartın A-Tuning yazılımı ile baktığımda 38 derece görüyorum. Anakart sıcaklığı da 33 derece.

    Kasa'daki tüm fanları Noctua'nın 8 ve 12'lik fanları ile değiştirdim. Kasa Stacker ve İşlemci soğutucusunu monte ederken, yandaki 8'lik fanı iptal etmek zorunda kaldım.

    Aslında NH-U14S alacaktım ancak son anda Noctua personeli bellek slotlarıyla (Kingston HyperX Beast 2400 mhz) sorun yaşarsınız dedi. Ben de İnventus'u arayarak U12S'e çevirdim siparişi.

    Soğutucu'da standart da 1 adet fan var ancak ben 1 adet daha aldım.

    Söyleyebileceğim tek şey Corsair'deki gıcık eden pompa sesinden sonra oh be oldu :) Bu arada pompa sesi kasayı yatık kullanınca kesiliyordu. Ancak dik konumda tekrar başlıyordu.




  • greenflash kullanıcısına yanıt
    NH-U12S güzel bir ürün, 14 ile aralarında ahım şahım fark yok. Kendim de NH-U12S (Duak Fan) kullanıyorum. Yük altında, oyun esnasındaki sıcaklıklara bakarsınız.

    Bir de AIDA 64 CPU test yaparsınız. NH-U12S'in performansını merak ettim bu işlemciyle :)
  • NH-U12S için testleri yapacağım ama şu an işim nedeniyle vaktim az. Danışmak istediğim bir konu var. Stacker STC-01 kasada öndeki fanı havayı içe üfleyecek şekilde, U12S'deki Ramlere bakan fanı da ön fandan içe çekilen havayı içe alacak şekilde konumladım. Arkadaki fanlardan da sıcak havayı dışa atmayı düşündüm. Kasanın üstündeki 80lik fan'da içe alıyor. PSU kasanın üst bölümünde takılı.

    Umarım fan yapılandırmasını doğru ayarlamışımdır.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    Acekesi yok, ne zaman müsait olursanız.

    Kasa içnideki böyle olmalı.

    Ön > İçeri
    Üst > Dışarı
    Arka > Dışarı Üflemeli

    Aslında güncel bir kasaya terfi etseniz iyi olur, PSU üstte olunca fazla ısınabilir. İçerdeki sıcak hava ile soğutacak kendini.

    Noctua NH-U12S ise bu şekil.
     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..




  • aslında PSU'yu alta alabilirim. Stacker eski bir kasa olmasına rağmen PSU'da farklı montajlara izin veriyor. Bahsettiğiniz hava akışında tek fark sanıyorum bendeki üst fan. Üst fan içeri hava alıyor şu an. Yönünü değiştirmek de benim için işkence olur :)

    Gerçekten değeceğini düşünüyorsanız öyle değiştireceğim.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    8'lik miydi üstteki fan ? PSU aşağı alınıp, üste iki tane tahliye yapacak şekilde biraz daha etkili olur. 12'lik olsaymış onlar daha iyi olurmuş.

    İçerideki havayı, ne kadar çabuk tahliye ederseniz o kadar iyi. 8'lik ise fanlar denemeyin isterseniz zahmetli olacaksa.
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Harika bir cpu uzun zaandır 3930k kullanıyorum çok iyi işlemciler
  • yarın 4790k siparişi vereceğim. stok fan ile kullanmayı düşünüyordum ama br çok kişi stok fanla oyunlarda aşırı ısı yapıp riski olabileceğini söyledi. bunun için konu da açmıştım.
    vatanda uygun fiyata Vortex 211Q soğtucu buldum. bunu seçmemin sebebi küçük olması ve monte etmesi de kolay. kasam çok geniş değil. bu ürün stok fandan daha iyidir diye düşünüyorum. zaten uzunca bir süre overclock yapmayacağım. 4790k ile idare eder mi bu soğutucu?

    Link:http://www.vatanbilgisayar.com/vortex-211q-intel-lga-775_1155_1156-islemci-sogutucu.html#genel-bakis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_liberty -- 12 Temmuz 2014; 22:42:28 >




  • Intel Core i7 4790K 4.6ghz OC

    Vcore: 1.3v VCIIN: 1.950v

     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.