Şimdi Ara

Intel Core i7 4770k işlemcili, GTX 780 ekran kartlı sistem tavsiyesi ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam dediğim gibi. Sistem önerinizi bekliyorum. Sizde israf olduğunu düşünüyorsanız ,daha uyguna sistem tavsiyenizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FyCum

    asus z87 pro
    4770k
    16gb 2400mhz corsair dominator platinum
    cooler master hafx 942 (alternatif olarak Corsair 500R, D900, CosmosII olabilir)
    seasonic x-1050 80+
    2tb wd cavier black
    samsung 840pro 512gb
    asus gtx 780 (DirectCU II TOP beklenir)

    1150 sockete çıktığı zamanda cpu için corsair hydro serisi alırsın.
    bütçe yazmadığın için bu parçaları yazdım.
    monitörüde monitör bölümündeki arkadaşlara sorarsan daha iyi yardımcı olabilirler (27'' olması oyunlarda sıkıntı yaratmaz)

    Anakartı Mpower Max veya GD65 Gaming yapması daha iyi olur.Çünkü K serisi işlemci alıyor,daha iyi hız aşırtmalı bir kart lazım yani.Kasayı Graphite 600T öneririm kesinlikle mükemmel bir kasa.Fan kontrol ve 4 USB 2.0 falan çok iyi.Ayrıca GTX 780'i Giga öneririm,3 fanla çok kaliteli soğutuyor.Sonra 9 fan kapasiteli bir kasa önerdim zaten,3 fanla geliyor.3 tane daha güzelinden ve 12 cm veya 14 cm olanından yani uygunundan alırsınız.Soğutma vs. problem olmaz yani.




  • Resimdekinden farklı olarak kasa ve ekran kartını senin zevkine bırakıyorum. VGA olarak Gigabyte GTX 770 Windforce 3 veya Sapphire 7970 Dual-X bence yeterli.

    İşlemci soğutucu olaraksa Thermalright Venomous RT harika soğutucu. Bu sadece Teknobiyotikte var.

    Monitör ise 27" olarak Asus PB278Q, diğer seçenekler için de imzamdaki FPS Oyunları İçin Monitör Önerileri konusundaki Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre öneriler başlığı altındaki önerilere bak.

     Intel Core i7 4770k işlemcili, GTX 780 ekran kartlı sistem tavsiyesi !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Resimdekinden farklı olarak kasa ve ekran kartını senin zevkine bırakıyorum. VGA olarak Gigabyte GTX 770 Windforce 3 veya Sapphire 7970 Dual-X bence yeterli.

    İşlemci soğutucu olaraksa Thermalright Venomous RT harika soğutucu. Bu sadece Teknobiyotikte var.

    Monitör ise 27" olarak Asus PB278Q, diğer seçenekler için de imzamdaki FPS Oyunları İçin Monitör Önerileri konusundaki Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre öneriler başlığı altındaki önerilere bak.

     Intel Core i7 4770k işlemcili, GTX 780 ekran kartlı sistem tavsiyesi !

    Teşekkürler. Sistem karar aşamasında göz önünde bulunduracağım.




  • Kulaklık tritton güzel al derim
  • Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt
    Bora ile konuştum kulaklık hakkında. Şimdi araştırıyorum bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilibocartero

    Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bütçe belirtmedim ama tavsiyelerinize baktığım zaman fiyatın uçtuğunu az çok tahmin edebiliyorum Bütçe belirtirsem daha sağlıklı olacak galiba :)

    @Infernall

    Hocam söyledikleriniz dikkate alacağım. Aynı şeyleri daha önceden başka bir arkadaşımda dile getirmişti.

    780 Fiyatına, 670 SLI yaparsın, 1.5kat daha performansli olur. 780 o fiyati hak etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan için SLI düşünmüyorum,teşekkürler.
  • GÜNCEL!
  • ben okulda kod yazmak için netbook götürüyordum

    edit : monitör olarak tavsiye : benm de kullandığm philips 27 inch monitör (273E3LHSB/00) tercih edebilrsn. 600 e almştm geçen sene . 3D istemiyorsan . 1 ms tepki süresi ve sıfır inputlag white full led . çok başarılı . ama bütcem var diyorsan full hd üzeri bir monitöre de bakabilirsin tadından yenmez .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuß3 -- 28 Haziran 2013; 3:54:55 >
  • Hocam kodu notepad de bile yazabilirsin. Bu kadar kasmanın anlamı yok. Sadece işlemcinin iyi bir işlemci olması lazım. Birde kod yazmakta çıraklıktan terfi edene kadar ramlerinin en az 8 gb olması lazım. Çünkü çıraklık döneminde kodu yazarken "sadece çalışsın yeter" mantığı ile yazarsınız( eskiden bende öyle yazardım :D ) ama bu yüzdende verimliliğe, ram kullanımına önem vermezsiniz. ( çoğu kez kod yazarken " yetersiz ram" hatasıyla karşılaştım biliyorum). İşin ehli olunca yani tabiri caizse yavaş yavaş pişmeye başlayınca yazdığınız programı "daha az yer kaplasın, daha hızlı olsun" modunda yazmaya başlarsınız.

    Yani diyeceğim o ki kod yazacağım diye hiiiç milyarlar dökmenize gerek yok. Bi "arkadaş nootbook ta yazıyorum ben" demiş. Çok mantıklı. ama eğer ben illa paramı harcayacağım diyorsan git bir tane güzelinden 27" IPS panel bir monitör al. Şöyle en yüksek çözünürlüklüsünden, pivot olanından. Keza coder için en önemli şey ekrandır. Hem o 27" ekran pivot olunca sana kod yazmak ne kadar kolaylaşacak biliyor musun. Resmen coder ları düşünüp pivot özelliğini yaratmışlar.

    Yani hocam eğer ben kararlıyım, milyarlık bir GPU alıcam vs vs diyorsan kusura bakma toplayacağın sisteme pek yardımcı bir yazı olamadı. Ben sadece doğru bildiğin birkaç yanlışı düzeltmek istedim. Soracağın birşey varsa çekinmeden pm atabilirsin, buralardayım.

    İyi forumlar

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 28 Haziran 2013; 2:16:18 >




  • Arkadaşlara katılıyorum,programlama için,özellikle de daha çaylak pozisyonundayken bir PC'ye 5000 TL vermek ciddi bir israf olur.
    Benim arkadaşlarım 3,5 dk'da açılan,netbooklarında yazıyorlar kodlarını :)
    Aslında profesyonel olarak bir iş yapmayan herhangi birinin PC'ye vereceği 5000 TL ciddi bir lüks ve israftır.
    Çünkü teknolojiyi takip edemiyorsunuz,2 senede bir yeni teknolojiler çıkıyor piyasaya,PC'yi güncel tutabilmek için cebinizden sürekli para çıkarmanız gerecek.

    Konsollarda yeni nesilin gelecek olmasıyla,grafiksel çıta artacak.Dolayısıyla da şuanki High-Level PC'ler Mid-Level'a düşecek.
    Yeni nesil teknolojiler zaten yolda;DDR4,Intelin 8 çekirdekli işlemcileri vs.

    Şuanda eğer illa High-Level bir PC alacaksanız vereceğiniz bütçe max 2750-3000 TL düzeylerinde olmalı.
    Artan parayı başka şeylere harcayın.Yada saklayın bir kenarda,seneye yurtdışına çıkın.




  • Siz beni yanlış anladınız. Benim asıl amacım oyun sistemi kurmak. Kurmuşkende yazılım,kodlama gibi işlerimide halledebilmek. Yani 5000 TL ye kodlama sistemi kurmuyorum. Ayrıca yukarıda belirttim . 5000 TL nin hepsini harcamak gibi bir gayem yok. Daha ucuz olursa neden olmasın tabi. Zaten kaç senedir ipad'le idare etmeye çalışıyorum artık bıkkınlık geldi. Bu sistemi kurduktan sonra ayrıca bir laptop'ta alabilirim 2-3 sene sonra. 27" olayına gelirsek. Eğer görüntülerde detaydan,kaliteden ,akıcılıktan ,çözünürlükten ödün vermeme sebep olacaksa , 27" tercih etmem tabi. Pivot ayak olayının ne gibi bir avantajı var acaba bu arada ?

    GPU konusuna gelirsek. Amacım Titan gibi israf kartlarına para dökmek değil ama üst düzey performans amaçlıyorum. Şuan GTX 780 alırsam ileride yetmediği durumlarda SLI yapabilirim mantığıyla seçtim bu kartı çünkü F/P kartı olan 7970 in 8 Serisindeki versiyonu olan 8970 ten hala ses soluk çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lublinox -- 28 Haziran 2013; 15:55:46 >




  • Hemen anlatayım pivot olayını.

    Şimdi code yazarken alt alta yazarsın code ları. İyi bir yazılımcı yazdığı kodun tamamını tek ekranda görmek ister ki koda hakim olmak ister bir diğer değişle. Tabi bu aynı anda görmek imkansız. Çünkü yazdılan programlar en az 1000 satır. Bu yüzden sen görebildiğinin en fazlası kadarını görmek istersin. Bu sebeplede monitörün pivot olmasın lazım.

    Öbür türlü 20 satırı anca görüyorsun. Dolayısıyla koda çok hakim olamıyorsun. habire yukarı git aşağı git. Döngüleri takip et filan derken kopup gidiyor bazen. Zaten dikkat gerektiren birşey olduğu için

    Diğer türlü pivot olunca en az 50 satır rahat görebilirsin. Söylediğim çok önemli değilmiş gibi gelebilir ama yazılım geliştirirken çok dikaktli, deyim yerindeyse pür dikkat çalışman lazım. Ben bir hata için 200-300 satır code sildiğimi hatırlıyorum. O yüzden dikkatini daha iyi verebilmen, "ben üstte ne yazmıştım yeaaa??" diye habire kendi kendine sormaman lazım.

    Benim nacizane görüşüm bunlar. Ve son olarak bence 5000 TL verme. 2000 TL ye güzel bi sistem topla. 1000 TL yede IPS panel bir monitör al, geriside cebinde kalsın. Cidden israf olur. Ben senin zararını istemem yani.




  • multimedia monitörü istiyorsan ips seçmiceksn çünkü ips de oyun oynanmaz film de ehh işte . hele tv yayını bağlarsan felç . çünkü inputlagları çok ghosting olayı olur. ben çok araştırdım bilgi birikimi edindim o yüzden o yönde bilgi vermek istiyorum . oyun vs işi olmayan sadece grafik çalışan arkadaşlara şiddetle ips ve parlak ekran öneririm . son çıkan monitörlerden (son 2 ay ) hem ips olup hem input lagı çok düşük hemde 3 ms ve altı bir monitör çıktıysa onu almanı öneririm . ips flan ne olduğunu biliyorsundur . gel gelelim sen senelerce kod yazacaksın . sana 2560 x 1600 bir monitör öneririm daha geniş olur hele onu pivota çevirdiğinde yaz babam yaz sayfa kaydırmadan . hatalarını daha rahat görebilirsin . ben Dell U3014 deneyim ettim . onun haricinde benm sana önerdğim monitör (philips) güzel seçim olabilir. onun haricinde 2D de 120 hz görüntü verebilen bir samsung monitör vardı 3D özelliğide var kapatılp açılabiliniyor .




  • Güncel.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.