Şimdi Ara

INTEL 4690K SOĞUTMA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar..
    Zalman Z11 Plus kasamda MSI Z97 Gaming 5 anakartım mevcut ve bu kartta i5 4690k işlemcim var..Cihazda 3 farklı mod var ve gaming modda 3.9Ghz sabit çalışıyor ve açıkçası bu durumda cihazın MSI Afterburner ölçümlerine göre işlemci sıcaklığı 50-60 derece aralığında seyir ediyor ve bu beni rahatsız ediyor.İşlemci soğutucu kutu içerisindeki soğutucu ve işlemcinin standartı 3.5Ghz iken böyle olması hayliyle onu biraz zorluyor olabilir.Bana ne önerirsiniz kasa mı da inceleyerek mümkünse mavi ışıklı bir şey önerir misiniz ? Saygılarımla...Ben cihazı sabit 3.9Ghz gaming modda çalıştırmak istiyorum işlemci buna çok müsait yeterince güçlü ama sadece dediğim gibi bunu stabil şekilde 40 derecelerde tutacak bir soğutucuya ihtiyacım var..



  • Fanlı bir sistem senin işini ne kadar görür bilmiyorum ama , sıvı soğutma kullanmanı tavsiye ederim. Kapalı Devre & Açık devre dereceleri 40 C'lerde duracağını düşünmekteyim.
  • Heutros H kullanıcısına yanıt
    Bende 4690k kullanıyorum yalnız yeni aldığım için mod olayını bilmiyordum Gaming moda nasıl aldınız ? Ben evo 212 soğutucusunu kullanıyorum 50 dereceyi geçmiyor ama hangi modda bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi kullanıyorsan , Msi Gaming App kullanarak yapabilirsin.

    OC Mode
    Gaming Mode bir kaç bölüm daha mevcut olması lazım.
  • Msi afterburner ve msi gaming app kurup gerekli ayarları yapabilirsin ama benim anlamadığım tek şey gaming app modunda gaming modu açtığımda sabitlenecek olan ghz yi ayarlayamamam cihaz direk 3.9 da sabitliyor ben daha düşük bir değerin yeterli olacağı düşüncesindeydim..En kötü bir sıvı soğutmaya geçmem lazım bana göre 50-60 derece sınır hatta biraz fazla bu işin doğrusu maksimum 40..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı soğutma ile aklın sakın karışmasın alacağın performans yüzdesi ve dereceler seni şaşırtacak birde sıvı soğutmaya geçtiğin zaman sıvının sıcaklığı ile CPU'ya taktın mesela sıvı soğumta CPU ayrı oluyor sıvının sıcaklığı farklı anlatabildim umarım ama sıvı soğutma sana ileri dönük yatırım olacağından emin olur. 3.9 GHz olayıda sıvı soğutmaya geçersen 4.0 bile olabilir ben şahsen sıvı soğutma ile 4.7 yapıyorum açık devre :) 3.5/4.7. stabil olarak en stabili 4.5 60 C oda sıvının sıcaklığı :)
  • BF Eren B kullanıcısına yanıt
    Benim cihazım 3.9 Ghz de Afterburner ile sıcaklığı 50-60 derece arasında gösteriyor.Bu sıcaklık biraz fazla mı yoksa gayet doğal ve abartılmayacak bir durum mu ?
  • Hangi durumda çalıştığına bağlı , normal yani açıldığında tarayıcı ile bir işlem yapıyorsun 50-60 C olması bence biraz fazla gibi , eğer oyunlarda 50-60 C alıyorsan o zaman bir problem yok ama stok fan soğutucu bir zamandan sonra işini görmüyor olabilir.Ona göre bir yol ilerleyebiliriz.
  • Dostum birde sıcaklığını Extreme Tuning programı ile bakman lazım stress testinden geçirmen gerekiyor kaç C'ye kadar çıkıyor ona göre yeterli veya yetersiz diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.