Şimdi Ara

Intel 3.5 milyar dolarlık yonga yatırımını kaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel 3.5 milyar dolarlık yonga yatırımını kaptı
    Yonga dünyasında son dönemde Nvidia ismi çok konuşuluyor olsa da, Intel yavaş ve derinden dev yatırımlar almaya devam ediyor. ABD hükümeti, askeri yongalarını üretmesi için Intel’e hatırı sayılır bir yatırım yapıyor.



    Intel’e dev yatırım



    Önümüzdeki 3 yıllık süreçte ABD askerinin ihtiyacı olan yongalarını üretmek için Intel’e 3.5 milyar dolarlık fon ayrıldı. Beyaz Saray’ın hızlı harcama düzenlemesi ile kısa sürede yatırım Intel’in kasasına girecek.



    Ayrıca Bkz.Nvidia sadece sunucu tarafında 87 milyar dolar gelir elde edecek



    Secure Enclave programı kapsamında yapılan yatırımda Intel’in bir üretim tesisi kurması planlanıyor. Program yaklaşık 10 milyar dolarlık bir bütçeye sahip. TSMC, Micron ve Samsung’un da ilerleyen dönemlerde bu programdan yatırım alabileceği belirtildi.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/320104/intel-reportedly-close-to-receiving-usd-3-5-billion-investment-for-us-military-chip-solutions







  • vestel kullanılacak telefon yapsaydı emin ol ihtiyaç duyan alırdı her bakımdan yetersiz özelliklerle dolu modelleri millete kakalamaya çalıştı yıllarca üstüne yaptığı şey sadece üzerine marka basmaktı. apple'ı veya herhangi bir yabancı markayı çok sevdiğimden değil ama adamlar her şeyi özenerek yapıyor amaç sadece kar etmek değil kullanıcı memnuniyeti de sağlamak. kimse memnun olmadığı çekici gelmeyen bir ürünü sırf türk yapımı diye almak zorunda değil. millete laf çarpıcam diye böyle fecaat bir yorum yapmak tam bu forumdaki ayrıştırıcı kişilere yakışır bir şey ayrıyetten komik.

    İntel herkes 3 nanometre 4 nanometreye geçerken 10 nm++++ işlemciler hatta 14 nm soba gibi işlemciler satarak hayatta kaldı. amerika kendi şirketlerine sahip çıkıyor onları korumak için gerekirse çinli şirketleri batırıyor amerikan halkı da bilinçli kendi apple ürünlerini nasıl kullanıyorlar. Birde intel gibi yahudi şirketler amerika devleti için zorunluluk gibi korumak.

    türkiyede ise yerli bir girişime destek verilse devlet tarafından mesela vestelin yerli telefonları milletin bir kısmı çır çır çığırıyor biz amerikan malı yerine türk malı kullanmıyoruz yerli malına destek vereceğinize yabancı malın ötvsini düşürün diye biz bu kafayla çok çekeriz çok.
  • İntel herkes 3 nanometre 4 nanometreye geçerken 10 nm++++ işlemciler hatta 14 nm soba gibi işlemciler satarak hayatta kaldı. amerika kendi şirketlerine sahip çıkıyor onları korumak için gerekirse çinli şirketleri batırıyor amerikan halkı da bilinçli kendi apple ürünlerini nasıl kullanıyorlar. Birde intel gibi yahudi şirketler amerika devleti için zorunluluk gibi korumak.

    türkiyede ise yerli bir girişime destek verilse devlet tarafından mesela vestelin yerli telefonları milletin bir kısmı çır çır çığırıyor biz amerikan malı yerine türk malı kullanmıyoruz yerli malına destek vereceğinize yabancı malın ötvsini düşürün diye biz bu kafayla çok çekeriz çok.

  • javaprof kullanıcısına yanıt

    vestel kullanılacak telefon yapsaydı emin ol ihtiyaç duyan alırdı her bakımdan yetersiz özelliklerle dolu modelleri millete kakalamaya çalıştı yıllarca üstüne yaptığı şey sadece üzerine marka basmaktı. apple'ı veya herhangi bir yabancı markayı çok sevdiğimden değil ama adamlar her şeyi özenerek yapıyor amaç sadece kar etmek değil kullanıcı memnuniyeti de sağlamak. kimse memnun olmadığı çekici gelmeyen bir ürünü sırf türk yapımı diye almak zorunda değil. millete laf çarpıcam diye böyle fecaat bir yorum yapmak tam bu forumdaki ayrıştırıcı kişilere yakışır bir şey ayrıyetten komik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey sorabilir miyim acaba neden Ekrem71 intel nvidia ve apple ile ilgili olumlu haberler ve amd ile ilgili olumsuz haberleri yapıyor?

  • Rockies kullanıcısına yanıt
    iphone iilk çıktığında anteni yoktu çekimi çok azdı ve ilk modellerinde mesaj özelliği bile yoktu. buna rağmen devlet desteği aldı.
    tesla, yolda giderken direksiyonu çıkan araba yaaptı yinedestek aldı.
    boing, ölümle sonuçlanan boing uçaklara rağmen hiç ceza almadı üstelik hükümetten destek almaya devam etti.

    sen ise telefon piyasasına yeni giren bir şirketin 20 yıllık telefon imalatcsı gibi süper telefon bekliyorsun. üstelik devletin yerli firma desteğine de karşı çıkıyorsun.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Intel 3.5 milyar dolarlık yonga yatırımını kaptı


    Intel 3.5 milyar dolarlık yonga yatırımını kaptı
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Onlar ilk çıktığında piyasası yoktu. Iphone ilk çıkan akıllı cihazlardan teslada otonom sürüşü en fazla veren ilk cihazlardan. O yüzden destek verilmesi son derece doğal. Vestel ise zaten olan bir piyasada vasat telefon üreten bir firma. Ben Vestelin hemen bir amiral gemisi bir telefon üretmesini beklemiyorum ama kendi segmenti için bile kötü cihazlar üretiyor. O cihazlar fiyatını hak etmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hehaje H kullanıcısına yanıt

    iphone, ilk çıkan akıllı cihaz değildi. jawa ve symbian işletim sitemli akıllı cihazlar vardı.


    tesla araba, yolda giderken direksiyonu kopuyor. Bir özelliği fazla diye ölümle sonuçlanan tehlikeyi görmemek çok abes.


    boinge hiç dokunmamışsın bile.


    ama sen bu gerçeklere rağmen yabancı firmaları savunup yerli firnmalara düşmanlık yapıyorsun. durum bu.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Ilk çıkan cihazlardan dedim. Iphone ilk Dokunmatik ekran falanda değildi ama onu iyi bir şekilde birleştirip satan appledı.
    Şuan bizim yerli firmalar ise daha çok kazıklama peşinde. Vestel isterse çok güzel f/p cihazlar üretebilirdi ama onun yerine düşük kalite malzeme kullanıp fiyatını hiçbir şekilde hak etmeyen telefonlar üretti.
    General Mobile ilk çıktığı zaman çok güzel destek de aldı ama sonradan parasını hak etmeyen telefonlar çıkardı kaliteyi düşürdü.
    Şuan gm biraz daha iyi durumda olsa da vestelin telefonları hiçbir şekilde fiyatını hak etmeyen telefonlar.
    Ilk tüketiciyi düşünsünler sonra bizde onları düşünelim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.