Şimdi Ara

insanlarla muhabbet edememe;, konu açamama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
7.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • konu alti yil once acilmis her gun hayat degisir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kitap oku

    Gerisi kendiliğinden gelir

    Zihnin dolu olursa kıyıya da vurur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bundan muzdaribim. Fakat geceli gündüzlü, sabahlı akşamlı düşünmelerim sonucu birkaç sonuca ulaştım. Doğru mudur, yanlış mıdır, sonucuna daha ulaşamadım. Ama denemeye değecek mantıklı şeyler ve son zamanlarda uyguladığım şeyler.


    Öncelikle en büyük sıkıntımız özgüven. Özgüven artırmak için bana göre ilk etken hata yapmaktan korkmamak. İnsan hata üzerine yaşar, hatalarıyla gelişir güçlenir. Kendi nezdimde hata yapmaktan çok korkan birisiyim. Bir hata yapsam "Aman şu ne düşündü?" "Eyvah bu kız ne fısıldaştı hakkımda?" "Off, kesin bana gülüyorlar" diye düşünceler gelir aklıma. Sizde de böyleyse bunları düşünmeyin, insan hata yapacaktır. Diğerleri o hatayı küçük yaşlarda yaptı, siz sadece geç kaldınız o kadar.


    Hata yapmayı kabullendikten sonra insan hatalar yapmalı. İster bilerek isterse bilmeyerek. Yaptığınız hatadan utanacak ve sonrasında utanmanın çok saçma olduğunu anlayacaksınız. Bunun için tanımadığınız bir yerde kendinizi rezil edebilirsiniz. Bilerek yere düşersiniz, geğirirsiniz ya da utandığınız diğer şeyleri yaparsınız. Oldukça saçma gelebilir fakat sonrasında utanmanızın ne kadar boş olduğunu anlayınca ilerlemiş olacaksınız. İşe yarar olduğunu düşünüyorum, deneseniz bir kaybınız olmaz.


    Utanmanın saçma olduğunu anladıktan sonra utandığınız için yapmadığınız şeyleri yaparsınız. Mesela kilonuz yüzünden yüzmeye utanıyor musunuz? Bir kere diğer insanları düşünmeden yüzün ve ne kadar rahat olduğunuza bakın. Dişleriniz kötü olduğu için gülmüyor musunuz? Utanç duygunuza inat gülümseyin. Muhabbetiniz hiç sarmıyor mu? Daha önce denemediğiniz bir şekilde sohbet etmeye çalışın. İnsanlar laf etse de sizi aşağılasa da yıkılmayın. Bu ufak adımları attıkça ilerleyeceksiniz, ben ilerliyorum.


    Bir de bu hataları anlamak önemli bana göre. Geçmişte yaptığınız bu hatalardan iyi dersler de çıkaracaksınız. Ders çıkardıkça bir sonraki hareketiniz, sözünüz, davranışınız kendinizi bilerek ve özgüvenli bir şekilde olacak. Yeter ki başlayın, adımı atın.


    Korkularınızın bir sis olduğunu anlayacaksınız. O sisin içerisi bilinmezlik ve gizem dolu. O sisten geçerken attığınız her adım korkak. Fakat bu korku sisinde ilerledikçe sis azalacak, görüntü netleşecek. Bir sonraki adımı nereye atacağınızı görebileceksiniz. Ve sonunda o sis bulutundan çıkacaksınız.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.