Şimdi Ara

İnsanı deli eden ekran kartı sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Arkadaşlar, çok saçma bir sorunla karşı karşıyayım. Geçenlerde eternet kartım çalışmamaya başladı, yazılımsal bir sorun olduğunu umarak format attım ama işe yaramadı ve anladım ki sorun anakarttaymış... Ama sistemi tekrar kurduğumda gördüm ki, bilgisayar artık ekran kartımı Standart VGA Display Adapter olarak tanıyor (yani tanımıyor).

    Heralde anakartı değiştirince iki sorun birlikte hallolur diye düşündüm. Anakartımın aynısından 2. el olarak buldum, eternet sorunu çözüldü, ama ekran kartı sorunu devam ediyor. Farklı versiyon sürücüler denedim, hem Windows XP ve hem Windows 7 kurup denedim, anakart ve ekran karı BIOS’larını update ettim ama nafile... Sizce sorun nerdedir?

    Sistem parçalarım şu şekilde:
    Anakart: Asus P5K-E AP Wi-Fi
    İşlemci: Intel Q9600
    RAM: 2x2 GB DDR2 800 MHz OCZ Titanium
    VGA: Zotac GTX 550 Ti 1GB
    PSU: HighPower 450 W
    HDD: 2x250 GB WD RAID0







  • mERHABA. Sıkıntıların kaynağı ethernet kartı.. Ancak onboard ya da harici mi değil mi o belirtilmemiş . Belirtilseydi en azından daha farklı bir bilgi paylaşımı olabilirdi . Neyse.. Şu bir gerçek ki ethernet kartlarının harici olması her zaman avantaj, mesela onboard ethernet kartı arıza yaptığında anakartı etkiler , oyna harici bir kart kullanılırsa bozulsa da yenisini alıp takılabilir. Bir şey daha var , ekran kartını ayrı bir anakartta denedin mi? denediysen sonuç nedir;?http://www.zotacusa.com/downloads?cat=#downloadscontent buradan sürücüyü çekip denedimn mi? bu aşamaları yapar ve cevap yazarsan yardımcı olmaya çalışırım ..




  • emın olamadıgım ıcın yazmadım konuya gordugum zaman fakat sımdı arkadasda ethernet dıyınce aklıma geldı .. bır ara bende de ethernet yuzunden tv kartını kullanamıyorudum ..ıkısınden bırısı tek basına calsıyor fakat ıkısı aynı anda bır turlu calsıtıramadım .. .. sonunda farklı bır model ethernetı olan farklı bır anakart aldım ve halıyle sorun cozuldu ...


    ..sız ethernetı kaldırın ıptal edın kapatın vs... devre dısıyken ekran kartını kurmayı deneyın bakalım sonuc ne olacak ..!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 6 Nisan 2012; 15:01:40 >
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar. Durumu biraz daha detaylı yazmak gerekirse şöyle diyeyim:
    Bahsettiğim sorunlu ethernet kartı, onboard. Eski anakartımda ethernet çalışmamaya başlayınca anakartı değiştirdim, ethernet sorunu çözüldü. Yani anakartta bir şekilde bir arıza meydana gelmiş. Ama formattan sonra karşılaştığım ekran kartı sorunu hala devam ediyor. Yani ekran kartını farklı anakartla (marka ve model aynı olsa da) denemiş oldum, sonuç değişmedi diyebilirim.

    Ekran kartı sürücüsü olarak Nvidia’nın sitesinden indirdiğim sürücüleri denedim ve boyutundan anladığım kadarıyla Zotac’ın sitesindeki sürücüler de bunların aynısı.

    Ethernet kartı ve ekran kartının uyumsuzluğu pek mümkün gözükmüyor, zira uzun zamandır aynı parçalar aynı sürücülerle bir arada sorunsuz şekilde çalışıyordu. Ama akşam eve vardığımda etherneti iptal etmeyi de bir deneyeceğim...

    Benim aklıma gelen son ihtimal, anakartımın arızalandığında bir şekilde ekran kartımı da bozmuş olması. Ki umarım öyle olmuştur, çünkü ekran kartının garantisi devam ediyor. Bu arada bilgisayarın UPS’e bağlı çalıştığını da belirteyim...




  • 1. si o power o sisteme yetiyor mu?
    2. si ekran kartına aida64 gibi programlarla bakar mısın onlarda mı marka modelini göremiyor. Göremiyor sa ekran kartının çipine zarar gelmiş olabilir.

    Bu arada ekran kartını yüklerken otomatik bul demeyin manuel seçim yapın disketi var diyerek driverları gösterin bakalım bir değişiklik olur mu?
    Aygıt yöneticisinden donanım çakışması olup olmadığını kontrol etmeeyi unutmayın.
  • XgandalfX,

    Tavsiyen için çok teşekkürler. Başka bir sitede 'modifiye edilmiş .inf dosyası' diye birşey buldum ve driver'ı dediğin gibi manuel olarak bu dosyayı göstererek kurdum, sorun çözüldü.
  • Sorunun çözülmesine sevindim. Zaten nvidia 296,10 biraz sorunlu. Video decode işlemlerinde problem çıkarıyor. Donanımsal hata veriyor. Bende gtx470 kullanıyorum. Şimdilik en stabil 285,58 sürümü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.