Şimdi Ara

İnşaat Müh v Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #Çukurova Üniversitesi Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Ben çukurova üniversitesi inşaat mühendisliği 1. Sınıf öğrencisiyim.

    Gelecek kaygısı içerisindeyim şu an, çünkü ailem benim mühendis olduğumu ve gelecekte ailemize benim bakacağımı söylüyolar. Açıkcası ailem mütahit değil ve işsiz kalma gibi önümde bir belirsizlik var. İnşaat sektörü malum zor zamanlar geçiriyor. Aileme bunu dediğimde onlar pozitif bir şekilde benim 4 sene sonra mezun olacağımı ve o zamana sektörün düzelebileceğine inanıyorlar.
    Arkadaşlar ben açıkcası çok kararsızım çünkü ailem bir kere bana o duyguyu hisettirdi, aileme bakmam gerektiğini, ve açıkçası 4 sene okuyup ta işsiz kalmak istemiyorum. Bu yüzden iş bulma olasağı çok yüksek olan doktorluk mesleğini düşnüyorum. Tabi siz sevdiğin mesleği yap diyebilirsiniz fakat, benim bu aileme bakmam lazım bunun için her mesleği yaparım da severim de.

    Önerilerinize ihtiyacım var sizce 1 sene daha sınava hazırlanıp tıpı kazanmaya mı çalışim yoksa okulumu okumaya devam mı ediyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 4 yıl sonra evet sektör düzelir ancak maaşların iyi olacağını düşünmüyorum muhtemelen asgarî ücretten biraz fazla olur emeğine değmez. Çünkü çok fazla mezun var piyasa düzelse dahi hepsi bir anda iş sahibi olmaz.

    Kazanabileceğini düşünüyorsan çalış tâbi ki ancak bölümü bırakıp bırakmamak sana kalmış. Şahsen ben olsam bırakırdım. Çünkü şartların elbette düzeleceğini biliyorum ancak tatmin edici olacağına inanmıyorum. Bence tıp'ı dene olmazsa iyi bir yerde bilgisayar mühendisliği de olabilir. Zira yurtdışına çıkmak için en uygun meslek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 5 Şubat 2020; 22:5:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.

    İnşaat mühendislerinin de yurt dışına açılma şanşı var mıdır acaba, çünkü bize, yanlış da olabilir kusura bakmayın çünkü daha 1. Sınıfım, köklü ve saygın bir meslek olduğunu hatta ingilizcesinin civil engineer yani uygarlık mühendisi olduğu öğretildi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi^Siyah M kullanıcısına yanıt
    Her muhendislik gibi inşaat mühendisliğinin de yurtdışı imkanları var mühendislik global bir meslektir ama Avrupa ve ABD gibi ülkeler için konfor alanından çıkıp gerçekten kaliteli bir inşaat mühendisi olman gerekiyor oralarda da inşaat mühendisi işleri çok ama kalifiye eleman isteniyor. Orta Asya, Rusya, Orta Doğu, Afrika gibi yerlerde her türlü iş var zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +90 youtube kanalinda alanında is bulamayanlar serisinde insaat muh mezunu sektörü anlatıyordu.videonun özeti: dayin yoksa okuma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşaat Yüksek Mühendisi olarak söylüyorum. Bir kaç önemli kriter var bu bölümü okumak için:

    1) Çevre - Tanıdık - Torpil : Ailede daha önce mühendislik ya da müteahhitlik yapmış olan tanıdıklarınız varsa işiniz kolay. Ya hazır kurulu düzene gelir, aile firmanızda çalışırsınız ya da torpille belediyede mühendis olarak sözleşmeli başlayıp daha sonra kadrolu olursunuz.

    2) Bilgi birikimi - kendini geliştirmek :
    Proje üzerine çalışmayı düşünenlerin kesinlikle öğrenmesi gereken programlar: AUTOCAD, SAP2000, STA4CAD vb. , Proje yönetimi üzerine programlar : MS PROJECT, PRIMAVERA, Saha mühendisi-şantiye şefliği yapacak olanlar ise AUTOCAD,EXCEL programları ve keşif-metraj bilmesi gereklidir. Kurumsal bir firmada çalışmak isterseniz, ilk yapacakları şey sizi ingilizce mülakata sokmaktır. İngilizceniz yoksa asla hayal ettiğiniz o büyük firmalarının kapısının önünden geçemezsiniz.

    3)Para : Ailenizden gelen bir varlığınız ya da ailenizin size desteği varsa yine işiniz kolay. İşsiz olup iş arasanız bile o süreçte geçim sıkıntınız olmaz ve kafanız rahat olur. Sektör tabiki ilerde bir nebze düzelecek ama ben asla 2011-2012 dönemindeki gibi pik noktasında günler yaşayacağımızı düşünmüyorum. O günlerde inşaat mühendisleri iş beğenmezken , bugün ne olsa yaparız durumuna geldiler. Bundan dolayı, paranız varsa inşaat mühendisi bile olsanız o işi yapmayıp başka işler yapabilirsiniz. Örnek : Gayrimenkul değerleme uzmanlığı, gayrimenkul danışmanlığı vb.

    4)Şans - Kader : Bazen hak etmeyen insanlar şansıyla bir yere gelir. Bazen ise siz daha donanımlısınızdır ama o kişinin bulunduğu yere asla gelemezsiniz. Hayatta her şeyin bir zamanı vardır. Sabretmek, daha çok çalışmak, umudunu kaybetmemek ve kendinizle gurur duymanız çok önemlidir.




  • arkadaşlar lütfen mesleğinizle ilgili bu kadar ümitsiz olmayın. işinizi iyi yapıyorsanız hangi alanda olursanız olun siz kıymetli olursunuz. ilerde aileye bakma konusunda insanoğlu aç kalmaz inşaatta kazma kürek çalışır yine aç kalmaz. sizler lütfen aldığınız eğitimle kendinizi ilerletin para gelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.