Şimdi Ara

İnşaat Maliyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba. Memlekette(Mersin) 530m2 bizim; 320 m2 başka bir kişinin arsası var. arsa çok merkezi bir yerde olduğu için müteahhitlerden teklif yağıyor.
    En son teklif eden müteahhit 21 ofis 3 dükkan yapacağını ileterek bize 6 ofis; diğer kişiye de 3 ofis 1 dükkan vereceğini iletmiş.

    Açıkçası bu durumda acaba kendim yapsam nasıl olur? diye sormaya başladım. Müteahhit yapı inşaatı sonrası 12 ofis 2 dükkana sahip oluyor. aynı işi biz yapsak ve diğer kişiye yine 3 ofis 1 dükkanı versek elimizde baya ofis ve dükkan olacak. Şu ana kadar hiç inşaat işiyle uğraşmadığımız için çekiniyoruz açıkçası.

    ofisler yaklaşık olarak 70 m2, dükkanlar yaklaşık olarak 90 m2 olacak.

    bu bilgilere göre yaklaşık maliyet toplam ve tek bir büro bazında ne kadar olur? Başlangıç için ne kadarlık nakitle işe girmemiz gerekir.
    1 müteahhit tutup tüm maliyetleri biz karşılayarak inşaatı tamamlama karşılığı anlaşmak mı iyi olur yoksa bir usta ile anlaşıp plana göre yaptırmak mı?







  • arkadaşlar bu konuda yorumu olan yok mu?
  • Mersindeyim, gelecek cevapları merak ettim.
  • Bu inşaat sektöründe işi bilmeyeni yoluyorlarmış. Hele o başka müteahhite yaptırma işi tümden yaş.
  • Aruna.İşin ticari boyutunu ancak siz belirlersiniz.Oradaki arsapayı karşılığı inşaat yapma oranları etrafınızdaki emsaller ile belirlerlenir.Bu oran sizde yaklaşık olarak %35-65 gibi.Yani %35 hisse iki toprak sahibine teklif edilmiş.Bu konu hakkında pek yorum yapmam çünkü bölgegiyi pek bilmiyorum.O bölgedeki m2 satış fiyatları dükkanların kira geitirisi müşteri portföyü gibi etkenler bu oranlara etki eder.


    Eğer siz kendiniz inşaatı yapmak istiyorsanız öncelikle Belediyeden yazılı resmi imar durumu alacaksınız.Bir mimarlık ofisine gidip, Belde belediyesinin belirlerdiği taks kaks oranları, plan notları ve o bölgenin imar yönetmeliğine(ki imar izni nedir tevhit ifraz yapılırsa m2 artışı sağlanırmı diye özellikle sorun ama bunlar süre ve maliyet ekler) göre yani kısacası tüm bu çerçeve içinde sizinde fikirleriniz doğrultusunda binanın kullanım amacına uygun bir kaç eskiz çalışması yaptıracaksınız, bu sizin bina ile ne yapmanız gerektiğine göre şekillenir.Eğer mimarlık ofisi ile anlaşırsanız sözleşme yapacaksınız ve bunlara kendi aranızda muaffakatname ile birlikte, vekaletname verecesiniz.Bir harita firması ile anlaşarak İnşaat nizam çap röperli terkler ve arsa kotları gibi konuların halledilmesi için anlaşma yapacaksınız

    Tüm bunlar neticesinde mimarlık ofsi belde belediyesine avam proje sunar.Proje beldeiyece kabul gördüğü takdirde herhangi bir Yapı denetim firması ile anlaşma yapmalısınız ki bu bulacağınız firma en az mimarlık ofisi kadar önemlidir.Tesisat,statik projeler imarlık ofsince hazırlanır.Bu projelerin hazırlanması için Topraktan karot alımı zemin etüt raporları vs. gibi dosyalar tammlandıktan sonra belediye kontrolünü yapar bir sorun yok ise belli bir harç parası yatırarak inşaat yapım ruhsatınızı elinize alırsınız.(bu arsanın üzerinde eski bir bina var ise öncelikle bu binanın yıkılması için yıkım ruhsatı almanız gerekir.)Bunlar sonunda inşaat işlerine başlayabilirsiniz.

    Size tavsiyem eğer bu işi bilmiyorsanız kesinlikle bulaşmayın yanınıza mutlaka güvendiğiniz bir mühendis veya müteahhit ile anlaşma yapın.Çünkü yapı denetim firması her nekadar yapıyı denetlesede istenilen verimde iş yapmaz.Çünkü bir kalıpçı kalfasının beton dökümünde vibratör kullanımnda demirci ustasının etriye bağlamasındaki ölçüler vs ucu açık konularda yeterli özveriyi göstermezler özellikle ve denetlenmesi gereken konulardır.Ve bir çok dalavere döner.Aldığınız malzemelerin yeterliliği kullanım amacı vs. gibi konular sizi suistimale açık hale getirir kısacası kazıklanma olasığınız fazladır.Diğer bir konu ise İnşaatta ustaların oyuncağı olursunuz bilginiz olsun.Sonuçta yaptığınız konutlarda insanlar yaşayacak.

    Maliyet konusunda ise ilk etapta size lazım olacak para diye bir konu yoktur eğer bağımsız bölümleri satmayı düşünmüyrsanız.Ama yeterli sermaye yok ise ilk etapta inşaat harcı,demir, beton ve işçilik ücreti sizi ilk yoracak ödemelerdir.

    Benim öenerim inşaat bilginiz ve yeterli sermayeniz yok ise iyi bir sözleşme ile oranları iyi belirleyerek bir müteahhit firma ile anlaşmaktır.Bir amele çalıştırırsınız kafasına bir tuğla düşer bina elinizden gittiğyle kalmaz tutar bide içeri atarlar..SAygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 28 Eylül 2012; 14:42:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.