Şimdi Ara

İngiltere, elektrikli araç kullanmaları için sürücülere para ödeyecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • astegon kullanıcısına yanıt
    mesaja gelen cevapları biraz okudum da değerli dövlet büyüğümüzün dediği gibi sosyalist medya tam bir çöplük
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Kökünü kazımak lazım
  • Biz de motoru olmayan araca MTV var. ??

  • Dizel yakıt tabiatın kanayan yarası. Bu pisliği Avrupalılar insanlığın başına bela etti, aradan 1 asır geçti şimdi de nasıl kurtuluruz diye harıl harıl yasaklayıcı yasalar çıkarıyorlar. Türkiye'de de dizel araçların, en azından binek dizel araçların hangi yılda yasaklanacağı TBMM'de tartışılmalı ve net bir tarih verilmeli. 2030-2040-2050 yılı artık ne zaman uygun görülürse. 2050 den sonra toplu taşımaların tamamı elektrikli olur zaten. Toplu taşımaların sayısı belli olduğu için dizelden elektrikliye geçişi en kolay yaşayacak araçlar. Önemli olan hususi otomobillerin dizeli terk etme süreci. En zoru bu ve bunu en kolay yapmak benzini ve elektriği teşvik ederek olur. ABD ve Japonya'da dizelin yüzüne bakan yok ve dizel otomobil satışı yok denecek kadar az. Çünkü, yıllarca benzin teşvik edilmiş ve her yönden benzin avantajlı duruma getirilmiş. Dizel motor, dizel yakıt Avrupa otomobil sektörünün insanlığa kazığıdır. Kendileri de pişman ama iş işten geçmiş, 1 asır tabiatın canına okumuş, doğal olarak insanlığın canına okumuş. Gemi ve iş makineleri dışında dizel motor, dizel yakıt kullanmak çok anlamsız. Daha çok zaman var ama tırlar, kamyonlar bile elektrikli olacak. Traktörler elektrikli oldu bile fuarlarda tanıtılıyor. TBMM'de bir torba yasayla hususi dizellerin fişi çekilecek gibi duruyor. Onkoloji hastaneleri dolup taşmasın artık yeter.


    Elektrik santralleri ve bataryalar çevreyi daha çok kirletecek diye bu dönüşüme karşı çıkanlar oluyor;

    1-) Dünya çapında milyonlarca otomobili denetlemek zor ama binlerce elektrik üretim tesisini denetlemek ve standartlar dayatmak kolay. Mesela, Hindistan'daki zehir saçan mobiletler ve külüstür arabalar, denetlenebilirse hadi denetlesin bakalım. Fakat, sayıları ve yerleri belli olan elektrik üretim tesisleri illa ki denetlenebilir.

    2-) Elektrik giderek yenilenebilir enerji kaynaklarına kayıyor. Verimlilik arttıkça, yenilenebilir enerji türü olan güneş enerjisini, haneler bahçelerinde ve çatılarında, şirketlerde otoparklarında üretebilecek. Günümüzde kullanılan eski üretim teknikleri orta vadede tarih olacak.

    3-) Batarya barındırmayan cihazları saymakta bile zorlanıyoruz. Bataryalar hayatın gerçeği, zehirli mi zehirli ama yapacak bir şey yok. Kalem piller ne kadar zehirliyse bataryalarda o kadar zehirli. Bitmiş kalem pillerinizi biriktirip geri dönüşüm kutusuna atmıyorsanız, şikayet etmeye de hakkınız yok. Otomobillerde kullanılacak bataryalar en azından servisler tarafından ilgili fabrikalara gönderilip geri dönüşüme sokulur. Çevreye en az zarar verecek şekilde imha edilir. Sizin, mutfağınızdaki çöpe attığınız kalem piller, sokağınızdaki çöp kutusuna attığınız ölmüş bataryalar daha büyük tehdit. Pil ve bataryalarınızı ilgili atık kutularına atınız.

    4-) Elektrikli otomobiller sadece çevre kirliliğini değil aynı zamanda şehirleri yaşanmaz kılan gürültü kirliliğininde önüne geçecek. Şu sokağa çıkma yasağı döneminde havası temizlenen ve sessizleşen şehirler hangimizin hoşuna gitmedi ki?




  • türkiye de dizel araç fiyatları düşmeye başlar artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tip seylere para vereceklerine yollarini duzeltseler keske.. otobanlarda bile gercel disi cukurlar, yol bozukluklari var. ara sokaklar koyden farksiz cogu sehirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    TBMM'de tartışılmalı ve net bir tarih verilmeli. Kusura bakma buradan sonrasını okumadım :)

  • bizde elektrikli araç için vergi istiyoruz ya  

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.