Şimdi Ara

İngiltere, Dragonfire lazer silahıyla ilk hava hedefi vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere, Dragonfire lazer silahıyla ilk hava hedefi vurdu
    Gerçek dünyada yaşanan son olaylar modern savaş alanında lazer silahlarının kesin bir kullanım alanı olduğunu gösteriyor. Modern füzeler Ukrayna, İsrail ve Kızıldeniz'de görüldüğü gibi havadan gelen tehditleri büyük bir etkinlikle bertaraf edebilirken, her biri milyonlarca dolara mal olan sınırlı sayıdaki füze stokunun sadece binlerce dolara mal olan insansız hava araçları ve roketleri yok etmek için kullanılmasında bariz bir sorun var. Bu nedenle son derece uygun maliyetli lazer silahların önemi giderek artıyor. Bu bağlamda İngiltere, Dragonfire yüksek güçlü lazer silahını ilk kez hava hedeflerine karşı ateşledi.



    İngiltere, lazer silahıyla hedefini vurdu



    İngiliz Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, DragonFire lazeriyle yüksek güçlü bir atış kullanarak ilk kez bir hava hedefini imha ettiğini duyurdu. Doğrudan enerji silahıyla yapılan deneme, sistemin muhtemelen beş yıl içinde konuşlandırılmasına yönelik önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.



    İngiltere, Dragonfire lazer silahıyla ilk hava hedefi vurdu
    Bu tür silahları hızlı bir şekilde sahaya sürme çabaları kısmen Ukrayna'da ve pahalı hava savunma füzelerinin ucuz ama etkili insansız hava araçlarına karşı kullanıldığı Kızıldeniz yakınlarındaki çatışmalardan kaynaklanıyor. Bakanlık, lazerin işletme maliyetinin tipik olarak atış başına 10 sterlinden (13 dolar) daha az olduğunu belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Hollandalı şirket, kartal şeklinde askeri drone üretti



    İngiliz hükümeti Dragonfire hakkında fazla bir şey söylemiyor, ancak bazı hususlar hakkında bilgi sahibiyiz. İngiliz tasarımı bir ışın birleştirme sistemine bağlı katkılı cam fiber demetlerine dayanan 50 kW aralığında bir katı hal lazer silahı olarak kategorize ediliyor ve halen "çok gizli" oalrak listeleniyor. Bir tarete monte edilmiş olan silahta ayrıca bir elektro-optik kamera ile hedef tespiti ve ışın odaklaması için ikincil bir lazer bulunmakta.



    Projenin ve teknolojinin gizli tutulmasından dolayı Dragonfire'ın menzili de bilinmiyor. Bununa birlikte sistemin bir kilometre mesafeden 1 sterlinlik madeni parayı vurabilecek hassasiyete sahip olduğu belirtiliyor. Savunma Bakanlığı için Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuarı (Dstl) liderliğindeki bir ekip tarafından 100 milyon Sterlin (127 milyon doları) maliyetle geliştirilmekte olan silah, İngiliz Ordusu ve Kraliyet Donanması'nda kullanılacak.




    Kaynak:https://newatlas.com/military/britain-dragonfire-laser-weapon-first-aerial-targets/







  • Bizden gördüler artık taklit ediliyoruz.muasır medeniyetlerin bu kısımdan üstündeyiz .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt
    Sonuna ünlem işareti koymayı unuttun herhalde LOL

  • Aselsan Gökberk Roketsan Alka lazer silah sistemleri ile ülkemizde bu projeler geliştiriliyor.

  • Helal olsun Medeniyete.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=xO4BcVt3SU0

  • lazer silahlarinin en buyuk sorunu havayla etkilesimleri. yuksek enerjili lazer icinden gectigi havayi isitip iyonize ediyor, iyonize havanin kirilma indisi degistigi icin merceketkisi gosterip icinden gecen isini kirilip dagitiyor. bu sebebden 10larca senedir uzerinde arastirma yapilmasina ragmen kullanilabilir bir sistem ortaya cikmadi.

    bugun degisen durum ufak ucuz drone saldirilari. gecenlerde fransiz destroyeri 20bin dolarlik drone u dusurmek icin 1milyon dolarlik hava savunma fuzesi kullanmisti. haliyle burda fuze mi droneu yoksa drone mu fuzeyi dusurdu sorusu soruldu. dronelara karsi ucuz etkili savunma sistemi olarak lazer basarili olabilir zira kucuk dronelari dusurmek icin buyuk enerji cikislarina ihtiyac yok, lazeri havada dagilmadan uzaklara odaklamak mumkun.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Genco adamlar bu lazer işini sen doğmadan buldular :)

  • SuperVisör kullanıcısına yanıt

    Aynen knk Aras Kargo :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Yalnız onlar son senelerde patinaj çekmeye başladı.

    Kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmakta devlet şirketleri çok iyi değil bence.

    Daha önce yapılan şeyleri ucuza çok daha iyisini geliştirebiliyoruz.

    Daha da önemlisi onu herkesten daha etkili kullanabiliyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eximer lazer atmosfer tarafından soğurulmaz. Dolayısı ile bahsettiğniz etkilere maruz kalmadan km lerce uzağa enerji transfer edebilir. Bence lazer sistemler henüz savaşlara dahil edilmeye gerek görülmüyor. Yoksa seneler önce bir alman araştırmacının kitabında okuduklarım gerçekse daha işin başındayız. Gerek görmediklerini düşünüyorum henüz bu sistemlere hükümetlerin. pahalı sofistike sistemlerle savaşları yürütmek işlerine geliyor. Yoksa güçlü bir lazer topu için günümüzün jetleri basit bir hedef. Ve çok da ucuz silahlar bunlar. Av ile avcıyı eşitleyecek silahlar bunlar. Özellikle meydana sürülmüyor bence.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.