Şimdi Ara

İngiltere' de Dil okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam olsun

    Ben lisans eğitimimi bitirdikten sonra İngiltere-Londra da 1 sene dil okuluna gidip, dil eğitimi almak istiyorum. Bunun prosedürleri nedir. Nereye başvurulmalıdır. Hangi firmalar bu işi yapıyor. Prosedürler nasıl işliyor bunları öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa beni sevindirirler, şimdiden çok teşekkürler

    İyi forumlar



  • Firma ismi vermem doğru olmaz ama yurtdışı eğitim danışmanlıkları bu konularda yardımcı oluyor ve gayet hızlı kolay geçiyor süreç.

    Gidip orada Türklerle takılacaksan (muhakkak Türkler olacak) hiç gitme.
    Ben 1 ay Bristol'da kaldım, gideceksen uzun gitmen lazım dil için. Ama çok smimi söylüyorum, okuldaki bardaki mahalledeki türklere takılırsan hiiiç gitmenin anlamı yok. Önemli olan bu. Türklerle takılmazsan aya da gitsen dilin ilerler. Vize işlemleri falan resmi belgelerini eksiksiz gösterirsen kolay olur, bankada para falan göstermen lazım. Maddi olarak arkanı sağlam gösterirsen çok hızlı olur bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 25 Haziran 2013; 15:32:02 >
  • öncelikle bilgilendirme için teşşekkür ederim.

    Şunu belirtmek isterim ki zaten orada gidince durumun bende farkında oalcağım yani türklerle fazla takılınca dilimin ilerlemeyeceğini biliyorum. Hocam prosedürler tam olarak nedir. Birde firma ismini pm olarak atar mısınız
  • Hocam benim gittiğim firma iyi değildi. Ingiltereye indiğim andan itibaren her işimi kendim hallettim. Şehrine göre değişir firmalar.
    Önce okula başvuru yapıyorsun, kabulün geliyor. Sonra kabul yazısı, referans mektubuyla vs. vize alıyorsun, vize 1- 1.5 haftada geliyor ortalama. Tabi uçak biletini ne ara alacağın da şirkete bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 30 Haziran 2013; 0:40:38 >
  • Merhaba , bu işleri kendi başına halledebileceğin gibi iyi bir araştırma yaparak süreci kolaylaştırmak üzere Peacifullord'un da belirttiği gibi danışman yardımı da alabilirsin.

    Öncelikle bir kaç ana bilgi vereyim; İngiltere'ye uzun dönem gideceğin için vize açısından alman gereken bir kaç önlem ve uyman gereken bir kaç kural olacaktır. Vize departmanının sunacağı onay açıkcası bu kurallardan geçer. Mesela nedir bu kurallar; a) Ekonomik belgelerini tam sunabiliyor olman b) Tüm masraflarının (oradaki yaşam ve konaklama masrafların dahil) içinde bulunduğu banka hesabında iniş çıkış olmaması yani o paraya vize görüşmenden 28 iş günü öncesine kadar asla dokunmamış olman. c) Dil eğitimin bitince ülkene döneceğini kanıtlayan belgeler. d) Tecil ettirilmiş askerlik belgen e) Ve de okuldan alacağın en azından önkayıt ücretinin ödendiğine dair belgeler ve kabul belgesi. İstisnai durumlar için ise başka belgeler hazırlanabilir.

    Vize süreci öncesi ise daha az meşakatlidir. İhtiyaçlarına yönelik uygun başarılı bir okul, karakteristik özelliklerine ve ilgi alanlarına uygun (örneğin sakin, hareketli, metropolitan, küçük, kültürel, tarihi ..vb) bir şehir tercih etmek ve bu seçimi yaparken hesap kitabı iyi yapmak gerekecektir.

    Okul araştırmaya ise 2 ay kala başlarsan çok sıkışırsın, oluşabilecek kötü senaryoları engellemeye zamanın kalmayabilir. Okul araştırmalarını ve kayıtlarını ne kadar erken yaparsan o kadar iyi olur. Ayrıca çoğu okulun da önceden yapılacak kayıtlar için özel kampanyaları mevcuttur, bu fırsatlardan yararlanarak belki 1 aylık okul ücretini bile bedavaya getirmen mümkün olabilir.

    Daha detaylı uzman bir bilgilendirme istersen danışmanlığını üstlenmek üzere iletişim bilgilerimi mesaj olarak ulaştırabilirim, doğru bir yönlendirme yapılabilmesi açısından biraz öğrenci adayını tanımak gerekiyor çünkü. Şu an bulunduğun şehir neresi olursa olsun yardımcı olabilirim.




  • hocam cevaplarınız için teşekkürler. Fakat ben orada üniversite okumaya gitmeyeceğim. Planım sadece 1 sene oradaki bir dil kursu- dil okulu nu derler artık neyse orada ingilizce öğrenmek.
  • Rica ederim. Açıklamalarımın hepsi dil okulu içindir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.